Zweden

Zweden

Zweden heeft veel bekendheid opgedaan in het tijdperk van de Vikingen, maar toont zich ook in de huidige tijd een stabiele factor. Het is een van de meest welvarende, ontwikkelde en democratische landen ter wereld.Landeninformatie

U kunt hier perfect genieten van uw welverdiende rust in de natuurrijke omgeving, maar u kunt er ook voor kiezen een actieve vakantie te nemen. Het heuvelachtige terrein biedt alle gelegenheid om te wandelen en op plekken te komen waar nog niemand voor u geweest is.

Al met al is Zweden een uitmuntend vakantieland om tijd met de familie door te brengen of solo de bossen in te trekken.Landeninformatie

In Zweden zult u veel natuur zien die u in Nederland niet gewend bent, maar kunt u altijd terugvallen op de normen en waarden die u hier gewend bent. Zo bestaat de Zweedse keuken ook vooral uit vlees, groenten en aardappelen net zoals in Nederland. Ook kunt u hier heerlijk vis eten.

De natuur is de grote trekpleister van Zweden en dat is zeer begrijpelijk. Ruim 60% van het land bestaat uit bos en daarnaast treft u vele meren. U kunt een van de 27 nationale parken bezoeken waar u de meest zeldzame en bijzondere plant- en diersoorten zult aantreffen.

Ligging en oppervlakte

Zweden kent een oppervlakte van 450.295 kmē en is daarmee het grootste land van Scandinavie. Het is ongeveer 11 keer zo groot als Nederland. De buurlanden zijn Noorwegen, Finland en het land wordt omgeven door de Botnische Golf en de Oostzee.

Hoofdstad

De hoofdstad van Zweden is Stockholm, dat tegen de 900.000 inwoners aanzit. Stockholm wordt ook wel het ' Venetie van het Noorden' genoemd door de grote hoeveelheid wateren in en rondom de stad.

Taal

De officiele taal is Zweeds, dit is echter pas sinds 2009 het geval. Zweden staat daarnaast bekend als land waar de bevolking de Engelse taal zeer goed beheerst.

Munteenheid

De officiele valuta is de Zweedse Kroon (SEK). 1 Zweedse Kroon is ongeveer 0.12 euro waard.

Gezondheid

In Zweden loopt u over het algemeen weinig risico's op gevaarlijke ziekten. Enkel tekenencefalitis vormt een mogelijke bedreiging. Voor informatie over vaccinatie's kunt u bij de GGD of uw huisarts terecht.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Zweden.

Voltage

Voltage: 220- 240 Volt. In Nederland beschikt u ook over 220-240 Volt, waardoor het gebruik van een adapter niet nodig is.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige ID-kaartRondreizen Zweden (19 Aanbiedingen)
8 daagse arrangement inclusief overtochten Beleef de winter in Malung
***

Zweden - Rondreizen Zweden - Ferryreis
8 dagen
Boek nu een echte wintervakantie met het hele gezin in de Zweedse sneeuw. Yttermalungs Camping en alle activiteiten worden door een Nederlands echtpaar beheerd en is Zoov...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

8 daagse fly drive Puur en Ongerept Zweden
***

Zweden - Rondreizen Zweden - Ferryreis
8 dagen
Deze rondreis is uitstekend geschikt voor de reiziger die eens een ander stukje Zweden wil zien. Als een pionier ontdekt u Midden-Zweden met als letterlijk toeristisch ho...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

9 daagse autorondreis Ontdek Zweden
***

Zweden - Rondreizen Zweden - Ferryreis
9 dagen
Deze complete reis laat u het mooie en afwisselende Zweden zien. U bezoekt de trendy hoofdstad Stockholm en kunst en cultuur treft u in historische kastelen en beroemde m...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311