Tsjechie

Tsjechie

Natuurlijk denkt men bij Tsjechie allereerst aan Praag, de "gouden stad" aan de oevers van de Moldau. Niet voor niets vaak in een adem genoemd met wereldsteden als Londen en Parijs. Maar Tsjechie heeft nog zoveel meer te bieden. Het fraaie natuurschoon, de rijke histories in pittoreske dorpen en een levensstijl die ook u zal aanspreken. Tsjechie kent een grote verscheidenheid aan landschappen. Wie er rondreist, ziet zachtglooiend akkerland, dicht beboste heuvels, brede rivierdalen en hooggebergtes. De Tsjechen beschermen hun prachtige erfgoed goed middels de vele nationale natuurparken. Op talrijke plaatsen is sprake van vulkanische activiteit die zich voordoet in de vorm van warmwaterbronnen.

Vlucht (indien van toepassing)

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Praag duurt ca. 1,5 uur.

Veiligheid

Tsjechie heeft net als veel andere landen ter wereld ook te maken met criminaliteit. Vooral op drukke plaatsen (markten, busstations, pleinen e.d.) moet u goed op uw spullen letten. Wij adviseren u waardepapieren en contant geld altijd onder uw kleding te dragen en in uw hotelkluisje op te bergen.

Klimaat

Het klimaat van Tsjechie behoort tot het Midden-Europese type met westelijke oceaanwinden. Verder naar het oosten wordt de invloed van het continent groter. De meeste neerslag valt in de drie zomermaanden (gemiddeld ca. 450 tot 650 mm per jaar). De droogste gebieden zijn Midden-Bohemen en Zuid-Moravie. Praag behoort tot een van de warmste en droogste plekken van Tsjechie. De gemiddelde temperatuur voor juli (warmste maand) is 18 tot 20 graden en voor januari (koudste maand) -5 tot -11 graden. Bohemen wordt verder gekenmerkt door een vrij onstabiel klimaat te vergelijken met het Nederlandse weertype. Moravie kent in de laagvlakten en dalen een droger klimaat dan in Bohemen. In de bergstreken is het klimaat echter vrij onstabiel. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.weeronline.nl.

Eten en drinken

De Tsjechische keuken kent sterk Duitse en Oostenrijkse invloeden. In Tsjechie is men gewend tweemaal per dag een warme maaltijd te gebruiken. Het voorgerecht kan een warm (bijvoorbeeld soep) of een koud gerecht zijn. Het hoofdgerecht bestaat meestal uit veel vlees, volle sauzen, weinig groenten en met als specialiteit "knedliky", een meelspijs die zowel hartig als zoet wordt gegeten. Zoete knoedels, pannenkoeken, bosvruchten, ijs of gebak vormen als dessert de afsluiting van de maaltijd. De nationale drank van Tsjechie is pivo (bier). De bekendste biersoorten zijn: Pilsner Prazdroj (Urguell) en Budvar (Budweis). Naast bier wordt er ook Tsjechische wijn geschonken, die vaak afkomstig is uit het landsdeel Moravie en Slowakije. Voor de maaltijd wordt dan nog een pittig, geurig borreltje gedronken dat bekend staat onder de naam Becherovka. De cava (koffie) wordt meestal op Turkse wijze gemaakt, zodat een laagje koffiedik in het kopje achterblijft.

Gezondheid

Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Geldzaken

De munteenheid in Tsjechie is de koruna (kroon) (CZK)(voor de actuele koers zie bijvoorbeeld www.wisselkoers.nl). Geldautomaten zijn overal aanwezig. Lokaal prijsniveau

  • indicatieprijs lunch v.a. ca. EUR 5, 3-gangen diner v.a. c.a. EUR 14
  • indicatieprijs kop koffie v.a. EUR 1,50, glas bier v.a. EUR 1,50, glas wijn v.a. EUR 2,50


Bus rondreizen Tsjechie (1 Aanbieding)
4 daagse busrondreis Praag
***

Tsjechie - Bus rondreizen Tsjechie - Praag
Hotel o.b.v. Logies ontbijt
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311