Vietnam

Vietnam

In Zuidoost-Azie, grenzend aan China, Cambodja, Laos en de Golf van Tonkin, ligt op het Indochina-schiereiland Vietnam. Met bijna 90miljoen inwoners is Vietnam een van de dertien meest bevolkte landen ter wereld. Hoewel de hoofdstad Hanoi is, is de grootste stad Ho Chi Minhstad (Saigon).

Vietnam

Taal

De Vietnamese taal is moeilijk te leren voor Westerlingen vanwege de verschillende toonhoogten die gebruikt worden. Het letterschrift lijkt op het Europese letterschrift, maar kent veel meer accenten en komma's. In hotels en restaurants wordt echter redelijk Engels gesproken en ook de jongeren leren Engels op school en zullen nadat ze hun verlegenheid hebben overwonnen graag een praatje met je willen maken. Vanwege de Franse invloeden spreken vooral ouderen (maar soms ook studenten) Frans.

Geldzaken

De munteenheid in Vietnam is de Dong. Voor 1 euro krijg je ongeveer 26.500 Dong. Cash Dollars of Travellercheques kunnen bij de Vietcom Bank, wisselkantoren of soms in hotels gewisseld worden. De openingstijden van banken is meestal van 7.30- 11.30 en van 13.30 tot 16.00 In kleine dorpen en tijdens de trekking kan geen geld gewisseld worden. Grotere bedragen kunnen meestal ook in Cash Dollars betaald worden.

Fooien

Fooien geven voor service van hotels, restaurants, chauffeurs en gidsen wordt zeer gewaardeerd in Vietnam. Over het algemeen kun je volstaan met het achterlaten van het kleine wisselgeld, gidsen ongeveer 5 tot 10 duizend Dong per persoon indien je tevreden bent over de service.

Reisdocumenten Vietnam

Je moet voor je reis naar Vietnam in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit het land nog minimaal 6 maanden geldig is.

Er zijn 2 manieren om aan een visum voor Vietnam te regelen: Vooraf via de ambassade: zelf ophalen in Den Haag (u kunt het dan direct meenemen), via een visumburo of via de ANWB. Visum bij regelen bij aankomst (visa on arrival). Dit is tegenwoordig een standaard procedure en alleen beschikbaar voor aankomst per vliegtuig. Vooraf visumautorisatie in Vietnam aanvragen via een in Vietnam geregistreerd reis/visumburo. Men krijgt dan de zogenaamde visa approval letter van het Vietnamese immigratieburo. Met deze brief kan vervolgens in Vietnam op het vliegveld het visum worden opgehaald. Deze methode is goedkoper en gemakkelijker dan het regelen van een visum via de ambassade. Dit kan bijvoorbeeld geregeld worden via: visumvietnam.nl

Post

De post uit Vietnam is over het algemeen vrij langzaam, zeker indien je het in kleinere plaatsen op de bus doet. Doe je kaarten bij het postkantoor op de bus.

Tijd

In Vietnam is het (in de zomertijd) 5 uur later dan in Nederland.

Inentingen Vietnam

Inentingen worden wel dringend aangeraden maar niet verplicht. Wij adviseren je om contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GG&GD; bij deze instanties kunnen ze je de meest recente informatie geven over gezondheidvoorzorgsmaatregelen. Voor Vietnam worden de volgende inentingen aangeraden:

 • DTP (difterie, tetanus, polio)
 • Tyfus

EHBO setje

Verder raden we je aan om te zorgen voor een basis EHBO setje zoals aspirines, immodium en anti-insektenmiddel, zonnebrand etc.

Luchthavenbelasting

De luchthavenbelasting bij vertrek uit Hanoi bedraagt 10 Dollars of 140.000 Dong per persoon. De luchthavenbelasting voor binnenlandse vluchten bedraagt 20.000 Dong.

Festivals en Feestdagen

Het belangrijkste feest voor een Vietnamese familie is ieder jaar het zogenaamde Tet-festival, het Vietnamese Nieuwjaar, dat meestal in februari is. In die periode komen veel overzeese Vietnamezen naar hun familie in Vietnam.Rondreizen Vietnam (4 Aanbiedingen)
Vietnam Discovery
***

Vietnam - Rondreizen Vietnam - Rondreis
Vietnam, het land aan de Zuid Chinese zee. Klaar om ontdekt te worden. Ga mee op reis naar de mooiste plekken van dit Aziatische paradijs. Geniet van de mooie landschap...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Vietnam Discovery
***

Vietnam - Rondreizen Vietnam - Rondreis
Dagbeschrijving Dag 1 - Amsterdam - Ho Chi Minh City Vlucht van Schiphol naar Ho Chi Minh City. Dag 2 - Ho Chi Minh City Aankomst in Ho Chi Minh Cit...

  Grand Vietnam
  ***

  Vietnam - Rondreizen Vietnam - Rondreis
  Dag 1: Vertrek Amsterdam - Hanoi In het middaguur zult u een vlucht nemen vanaf Amsterdam Schiphol naar Hanoi. Dag 2: Aankomst Hanoi. Dag ter vrije besteding &...   Volg ons op socialmedia

   Youtube Facebook Instagram

   © Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
   v6.20200311