Seychellen

Seychellen

De Seychellen worden beschouwd als de mooiste eilandbestemming van Afrika. De prachtige witte stranden, het rijke onderwaterleven waaronder walvishaaien, de vriendelijke bevolking en het groene landschap maken dit tot een van de meest indrukwekkende bestemmingen uit ons aanbod!

Landeninformatie

Bent u op zoek naar een exotische duikbestemming tegen een redelijk tarief? De Seychellen zijn waarschijnlijk wat u zoekt.

De Seychellen worden beschouwd als de mooiste eiland-bestemming van Afrika. De prachtige witte stranden, het rijke onderwaterleven, vriendelijke bevolking en groene landschap maken dit tot een van de meest indrukwekkende bestemmingen uit ons aanbod!

Reisinformatie

De 115 eilanden liggen ten oosten van Kenia en ten noordoosten van Madagaskar. Het zijn graniet- (o.a. hoofdeiland Mahe en Praslin) en koraaleilanden. Deze twee eilanden zijn het grootst, maar daarmee nog steeds vrij klein, Mahe is bijvoorbeeld maar 8 km breed en 27 km lang. Praslin is nog kleiner. De luchthaven Mahe ligt op 10 km van de hoofdstad Victoria. De Seychellen hebben naast het fraaie duikwater ook boven water veel te bieden. Prachtige eilanden in de azuurblauwe Indische Oceaan, met droomstranden en baaien temidden van een uitbundige tropische begroeiing.

10 redenen om voor de Seychellen te kiezen:

  1. Geen Malaria
  2. Geen inentingen nodig
  3. buiten het cyclonengebied maar gemiddeld 29 graden C.
  4. Geen visum nodig
  5. 46% van de landmassa is natuurreservaat, 228 km2 is marinepark.
  6. Twee unieke "World Heritage" gebieden
  7. Unieke flora en fauna
  8. Duikgebied van wereldklasse
  9. Kilometers rustige stranden
  10. Vriendelijke, onbedorven, charmante bevolking.

Vluchtinformatie en hotels

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam of Dusseldorf. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met de award-winning luxueuze en comfortabele airline Emirates.

Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als de accommodaties, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, zullen we genoodzaakt zijn vluchten in te kopen tegen hogere tarieven. In dat geval zal de meerprijs doorberekend worden. Uiteraard wordt dit bij reservering met u overlegd. Voor meer informatie over beschikbare vluchttarieven neemt u contact op met onze reserveringsafdeling.

Marine Park Fee

U betaalt als duiker $10,- p.p. ter plaatse om te mogen duiken in de wateren rond Mahe en Praslin. Dit bedrag is voor de bescherming van de riffen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil op de Seychellen is in onze winter 3 uur en in de zomer 2 uur.

Duikinformatie

Er is zeer veel te zien. Rond Mahe duikt u over het algemeen in rustig water met weinig stroming, zeker tijdens de duiken die niet ver varen zijn. Zoekt u meer opwinding en wilt u grote vis zien, dan moet u toch ook een aantal "long range" duiken maken; daar stroomt het vaak meer met meer kans op grote vis. Met geluk ziet u er walvishaaien en vindt u er veel schildpadden en witpuntrifhaaien. U vindt er niet de grote hoeveelheden koralen en vis, maar de vreemde onderwaterlandschappen maken dit gebied uniek. Alle eilanden bieden min of meer dezelfde soort duiken en dit is dus een goede mix. Dieper en ondiep, ver of dichtbij, hier en daar een wrak, rotsen en koraalbanken; van alles wat. Er is een grote visrijkdom en ook bijzondere kleine dieren en zachte koralen zijn ruim vertegenwoordigd. Ook vindt u er diverse soorten zeeschildpadden, dolfijnen en roggen. Deco duiken zijn verboden en de max. diepte is 30 meter. In Victoria is een portable decompressiekamer in geval van nood, in voorkomende gevallen moet je naar Mombasa in Kenya vervoerd worden. Een goede reisverzekering is dus onontbeerlijk.
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311