Malta

Malta

De Archipel Malta heeft een rijke en zeer lange geschiedenis. De historie begon in Malta met de komst van van de Phoenicieers. Later is Malta nog in handen geweest van de Romeinen, Arabieren, Vikingen en Johannieter, die allen hun sporen op het eiland hebben nagelaten. Uiteindelijk is Malta door de de Britten gekolonialiseerd. de invloed van de Britten is overal op het eiland terug te vinden, bijvoorbeeld in de typisch Britse rode telefooncellen.LET OP: Gewijzigde vertrekdagen per 31 oktober!

 • 5- en 12-daags:vertrek op dinsdag en vrijdag
 • 10-daags:vertrek op vrijdag en zondag
 • 8- en 15-daags: vertrek op dinsdag,vrijdag,zaterdag en zondag.


Malta - rijk aan cultuur en sportief avontuur.

De Archipel Malta heeft een rijke en zeer lange geschiedenis. De historie begon in Malta met de komst van van de Phoeniciers. Later is Malta nog in handen geweest van de Romeinen, Arabieren, Vikingen en Johannieter, die allen hun sporen op het eiland hebben nagelaten. Uiteindelijk is Malta door de Britten gekolonialiseerd. De invloed van de Britten is overal op het eiland terug te vinden, bijvoorbeeld in de typisch Britse rode telefooncellen. Op 21 september 1964 werd de Archipel onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, maar tot 1974 bleef de Britse Koningin het staatshoofd. Pas later werd Malta een republiek. De herinneringen aan vroegere tijden vindt u overal in de archipel terug, zoals vele Renaissance kathedralen, Barokke paleizen, middeleeuwse kerkers, prehistorische tempelcomplexen en hunebedden. Deze laatste behoren zelfs tot de oudste menselijke bouwwerken ter wereld.

Ligging

Malta ligt in de Middellandse Zee, op ongeveer 93km ten zuiden van Sicilie en op ca. 230km ten oosten van Tunesie. De eilandengroep bestaat uit het hoofdeiland Malta en de kleinere eilanden Comino en Gozo. Het inwonersaantal bedraagt ca. 400.000 en het eiland heeft een totale oppervlakte van 316 km2. Het is een rotsachtig eiland, met relatief weinig natuurlijke begroeiing. Van het zuidwesten naar het noordoosten loopt het eiland schuin af. De kustlijn is grillig met veel baaitjes, inhammen en steile rotspartijen. De stranden zijn klein en rotsachtig, maar in het noordwesten zijn een aantal kleine zandstranden. Gozo is het op een na grootste eiland en is qua landschap ruwer, karakteristiek en zeer landelijk. Comino is vrijwel onbewoond.

Flora en Fauna

Op Malta ziet men onder meer olijfbomen, cipressen en amandelbomen. Deze zijn veelal aangeplant. Hier en daar ziet men enkele dadelpalmen, klaprozen en orchideeen. Op Malta leven onder andere vleermuizen, konijnen en wezels.

Stranden

Op Malta vindt men mooie stranden, (rots- en zandstranden) waar men heerlijk kan zonnebaden.

Sport

Men kan op Malta verschillende watersporten uitoefenen. Daarnaast zijn er mogelijkheden op het gebied van klimmen.

Uitgaansleven

Lekker uitgaan kan onder meer in Valletta. Hier zijn verschillende clubs, restaurants, bars en cafeetjes te vinden waar men lekker kan uitgaan.

Winkelen

Voor een heerlijk dagje winkelen kan men het beste in Valletta terecht. Hier vindt men allerlei winkels waar men leuke artikelen kan kopen.

Excursies

In het zuidoosten van Malta ligt de Hagar Qim. Dit Neolitische tempelcomplex werd zo"n vijfduizend jaar geleden gebouwd. Wie van prachtige kliffen en uitzichten houdt, moet beslist een bezoekje brengen aan Dingli Cliffs.

Water

Het leidingwater in Malta is niet altijd drinkbaar. We raden dan ook aan om gebruik te maken van flessen drinkwater.

Elektriciteit

220-240V. De stopcontacten zijn geschikt voor 3-polige (Engelse) stekkers. Een verloopstekker is daarom handig om mee te nemen.

Taal

Malta"s officiele taal is het Maltees, een taal die verwant is aan het Arabisch. Naast Maltees wordt vrijwel overal ook Engels gesproken (de tweede taal van het eiland).

Grensformaliteiten

Voor een bezoek aan Malta is een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart vereist.

Geldzaken

Op 1 januari 2008 is op Malta de Euro ingevoerd als officieel betaalmiddel. Het prijsniveau komt overeen met dat van Nederland.

Openingstijden van banken en postkantoren:

 • maandag t/m vrijdag: 08:0014:00 uur en
 • zaterdag: 08:00-12:00 uur.

Vluchtinformatie

De vluchten naar Malta worden uitgevoerd door Air Malta, de nationale luchtvaartmaatschappij van Malta, dit betreft lijndienstvluchten. Deze vluchten zijn o.b.v. beschikbaarheid en een bepaalde boekingsklasse. De prijzen van onze vluchten zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse, indien deze vol zit zullen wij met een passend alternatief komen. Dit is mogelijk tegen een toeslag. Doordat wij dagelijks vliegen naar Malta, zijn er meerdere reisdagen mogelijk.

Duikbagage: eur 15, - p.p. per enkele reis. Vooraf aan te vragen. Sport bagage: Bij de boeking moet u vermelden dat u sportbagage mee wilt nemen, om wat voor soort sportbagage het gaat en wat de afmetingen en het gewicht van deze bagage ongeveer is. Kampeerartikelen worden niet gezien als sportbagage.

Autohuur

Het is mogelijk om op Malta een auto te huren, om zo optimaal van uw vakantie en het mooie en gezellige eiland Malta te genieten. Vraag ernaar op onze reserveringsafdeling.Rondreizen Malta (4 Aanbiedingen)
Ronde van Malta en Gozo
Malta - Rondreizen Malta - Combinatiereis
*fietstocht* Malta ligt in het geografische hart van de Middellandse Zee en is door de eeuwen heen een kruispunt van culturen geweest . Het eiland is door vele volken bez...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Highlights van Malta 3 sterren
***

Malta - Rondreizen Malta - Combinatiereis
Ontdek heel malta met deze 9-daagse rondreis door het exotische eiland! Rondreis o.b.v. Onbekend
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Highlights van Malta 4 sterren
****

Malta - Rondreizen Malta - Combinatiereis
Ontdek heel malta met deze 9-daagse rondreis door het exotische eiland! Rondreis o.b.v. Onbekend
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311