China

China

China is een zeer fascinerend land. Bij ons in Nederland voornamelijk erg bekend vanwege de Chinese keuken, de vechtsporten, de traditionele geneeskunst en om niet te vergeten de lettertekens. China heeft veel meer te bieden. China is namelijk een prachtig land om te bezoeken. Het land draagt een geschiedenis met zich mee van meer dan 5000 jaar. Vanwege de wisselende boeiende landschappen en exotische cultuur zijn er volop mogelijkheden voor iedereen die een onvergetelijke vakantie wilt hebben in China.

Bevolking

In China wonen er meer dan 1,3 miljard mensen, dit is ongeveer 1/5 deel van de gehele wereldbevolking. De bevolkingsgroei in China neemt nog altijd toe. China is hierdoor het land van de miljoenensteden. Een deel van de bevolking woont in de steden, Shanghai is hier van het drukstbevolkt. Het platteland is daarintegen heel erg rustig.

Taal

In China is het Mandarijns de officiele taal. Het Chinese schrift bestaat uit karakters, ook gebruikt men daar ons alfabet om woorden uit te schrijven. Chinees is zeker geen makkelijke taal, maar u zult snel enkele woorden oppikken wanneer in in China rondreist. Naast de officiele taal het Manderijns zijn er ook vele andere dialecten waaronder Kantonees het bekendste is.

Geografie

China is wel bijna 300 keer zo groot als Nederland. China behoort ook zeker tot een van de grootste landen in de wereld. De langste afstand is dan namelijk ook van oost naar west ongeveer 5000 kilometer. Het land heeft zeer afwisselende landschappen, waaronder laagvlaktes in het noorden, kartslandschap in het zuiden, woestijn en steppe in het westen en er zijn veel rijstterrassen te vinden in het zuiden. China heeft overigens een landgrens van wel meer dan 20.000 kilometer.

Geloof

China heeft verschillende godsdiensten. De meeste Chinezen zijn van het Boeddhisme, Taoisme en Confucianisme. Zij zien hun geloof vooral als een levenswijze. Chinezen zijn heel erg actief wat betreft in het belijden van hun geloof. Wanneer u een tempel bezoekt, ziet u altijd wel mensen wierook offeren. Ook wordt er vers fruit of een drankje geofferd door men om de goden gunstig te stemmen. In het westen van China treft men met name moslims aan. Zij belijden hun geloof in de moskee. In China zijn er ook Christenen, deze zijn echter wel in de minderheid.Rondreizen China (17 Aanbiedingen)
Explore China
***

China - Rondreizen China - Rondreizen
Reis mee door het 'Rijk van het Midden', zoals de Chinezen hun land noemen. Van het levendige Shanghai naar het Terracotta leger in Xi'an en van het 'Tibetaanse' Xiahe to...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Tibet Unplugged
**

China - Rondreizen China - Rondreizen
Wie wil er nou niet aan de voet van de Mount Everest gestaan hebbenIn deze reis gaat dat gebeuren. Een reis door 's werelds hoogste bergen met verblijven in authentieke k...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

China Experience
***

China - Rondreizen China - Rondreizen
Laat je tijdens deze reis verrassen door archeologische schatten, fraaie steden, spectaculaire uitzichten en de boeiende bevolking die het land bewoont. Reis mee naar de ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311