Emiraten

Emiraten

Omringd door eindeloze zandvlaktes, vindt u een fantastische vakantie-bestemming; de Verenigde Arabische Emiraten. Gelegen op het Arabische schiereiland aan de Perzische Golf liggen de 7 Emiraten, waar u in een ware oase kunt genieten van een ongekende luxe vakantie; Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain en Fujairah. Van de typisch Arabische souks tot aan de de meest moderne gebouwen ter wereld, het is een land van contrasten. Deze veelzijdigheid maakt de Verenigde Arabische Emiraten een geweldige vakantie bestemming voor iedereen.

De Verenigde Arabische Emiraten: ongekende luxe in een groene oase

De woestijn met de immense zandduinen biedt u spectaculaire uitzichten, maar u zult tevens versteld staan van het vele groen dat u tegenkomt. Er zijn prachtige, natuurgebieden en in de steden vindt u de schitterende tuinen. De Emiraten zijn uiteraard ook ideaal voor strand-liefhebbers. Uitgestrekte zandstranden staan tot uw beschikking en het zeewater heeft een erg aangename temperatuur. Voor de actieve vakantieganger zijn er tal van watersporten en uitstekende golfbanen. Een kamelenrace mag u absoluut niet missen! De Emiraten zijn een paradijs voor de winkel-liefhebbers. De meest exclusieve merken vindt u hier. Ieder jaar vindt in Dubai zelfs een heus Shopping Festival plaats, een indrukwekkende happening waar u met geweldige kortingen kunt shoppen! Zelfs de meest verwende toeristen kijken hier hun ogen uit. De vriendelijke en gastvrije bevolking heet u van harte welkom in de Verenigde Arabische Emiraten!

Vluchten

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam of Dusseldorf. Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, zullen wij u een passend alternatief aanbieden. Deze boekingsklasse is alleen gegarandeerd wanneer de gehele betaling voldaan is. Om die reden gelden voor deze reis dan ook afwijkende betalingsvoorwaarden en dient de gehele reissom direct na boeken aan ons te worden voldaan.

Paspoort en visum

U dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse kunnen het best contact opnemen met de ambassade in Den Haag. Bij aankomst op de luchthaven ontvangt u een visum in de vorm van een stempel in uw paspoort (gratis voor passagiers met de Nederlandse nationaliteit). Met dit visum kunt u maximaal 30 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven.

Let op: Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Ambassade Eisenhowerlaan 130 2517 KN Den Haag Tel: 070-3384370 Fax: 070-3384373 info@uae-embassy.nl

De Nederlandse Ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten is gevestigd in Abu Dhabi. Hamdan Street Al Masaood Tower, zesde etage, suite 602 Abu Dhabi Tel: (+971) 2 6321920 Fax: (+971) 2 - 6313158

Inentingen

Voor een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten zijn vaccinaties niet verplicht. Wel worden enkele vaccinaties sterk aanbevolen. Voor de meest actuele informatie raden wij u aan contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, Travel Clinic, Tropencentrum of huisarts. U kunt ook kijken op www.gezondopreis.nl of www.lcr.nl.

Geldzaken

De valuta in de Emiraten is de Dirham. De Dirham wordt onderverdeeld in 100 fils. Ook dollars worden geaccepteerd. Op bijna alle plaatsen is het mogelijk met creditcard te betalen. U wordt geadviseerd op de lokale markten wel gebruik te maken van contant geld. Ook pinnen is geen probleem. Banken zijn doorgaans geopend tot 13.00 uur. Vrijdag is een rustdag, banken zijn dan ook gesloten. Bij bijvoorbeeld het GWK kunt u online buitenlandse valuta bestellen en deze op de dag van vertrek ophalen bij de vestiging op Schiphol.

Tijdverschil

Het is in de Emiraten 2 uur later dan in Nederland tijdens zomertijd, tijdens wintertijd is dat 3 uur. De vlucht naar Dubai duurt ca. 6,5 uur.

Taal

De officiele taal is Arabisch. Engels wordt, vooral in de steden en hotels, ook vloeiend gesproken.

Keuken

De Arabische keuken biedt een grote diversiteit aan gerechten. Probeert u eens hummus of de wijnbladeren gevuld met rijst. De Arabische specialiteiten komen onder meer uit Syrie, Libanon of Egypte en zijn zeker het proberen waard. Typisch Arabisch is ook de koffie. Dit is sterke koffie die uit kleine glazen wordt gedronken. De Europese en de Aziatische keuken zijn in de Emiraten ook goed vertegenwoordigd. Let erop dat het water dat uit de kraan komt niet drinkbaar is.

Ramadan

Van woensdag 11 augustus t/m donderdag 9 september 2010 vindt de Ramadan plaats. Houdt u er rekening mee dat diverse restaurants overdag dan gesloten zullen zijn. Ook alcohol kan in mindere mate te verkrijgen zijn. De restaurants in de hotels zijn doorgaans wel gewoon geopend.Emiraten (3 Aanbiedingen)
7 Emirates Experience Rondreis
****

Emiraten - Emiraten - Ras Al Khaimah
De manier bij uitstek om deze unieke bestemming te ontdekken is door middel van deze 7 Emirates Experience rondreis. Tijdens deze 7-daagse rondreis maakt u kennis met de ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Combinatie Reis Dubai Ras Al Khaimah
****

Emiraten - Emiraten - Ras Al Khaimah
Ontdek de Verenigde Arabische Emiraten door middel van een combinatiereis. U verblijft de eerste 3 dagen in de magische wereldstad Dubai om daarna heerijk bij te komen en...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Dubai en Oman Discovery
****

Emiraten - Emiraten - Ras Al Khaimah
8-Daagse Combinatiereis Een unieke combinatie van de moderne, maar toch typisch Arabische, Emiraat Dubai en het traditionele en zeer culturele Oman. Dubai, bekend om de m...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311