Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. De meest bekende eilanden van de Canarische Eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en daardoor is er een prachtig landschap ontstaan. Met het hele jaar door zomerse temperaturen, zijn de eilanden een prima winterbestemming.

Canarische Eilanden - Europees en exotisch

Europees en toch heel exotisch. De Canarische eilandengroep biedt tegelijkertijd het beste van Spanje en het klimaat van Noord-Afrika. Het hele jaar door kan men Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en La Gomera bezoeken en zich in de zomer wanen.

Sinds de 'ontdekking' van de eilandengroep als vakantiebestemming, heeft er een enorme ontwikkeling plaatsgevonden. Inmiddels zijn alle voorzieningen aanwezig om u als toerist te ontvangen. Naast deze drukke toeristencentra heeft elk eiland ook nog zijn authentieke achterland, met gezellige dorpen en folklore.

Activiteiten

Voor de actieve vakantiegangers zijn er mogelijkheden om te mountainbiken, te golven of te sportvissen op zwaardvis, tonijn en marlijn. Ook de duikmogelijkheden zijn ideaal vanwege het warme en heldere water. Surfen behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Flora en fauna

Alle Canarische eilanden zijn ontstaan uit vulkanisch materiaal. De hoogste vulkaan is de Teide op Tenerife, die overal bovenuit steekt. Er zijn vele natuurgebieden en parken te vinden op de eilanden en natuurbescherming is een belangrijk thema. Op de Canarische eilanden vindt u onder meer dadel- en vijgenbomen, cactussen, palmen en vele bloemen. U wordt geadviseerd geen planten mee naar huis te nemen, want een groot aantal valt onder de bedreigde soorten.

Eten en drinken

Al het eten dat u thuis vindt, vindt u ook op de Canarische eilanden. Om te genieten van de lokale lekkernijen dient u te zoeken naar de zogenaamde 'Tipicos'. Probeert u eens een heerlijke dikke soep (potaje), het menu van de dag (menu del dia), een vis of een van de heerlijke lokale kazen. Veelgebruikte kruiden in de lokale gerechten zijn onder meer tijm, komijn, peterselie, koriander, marjolijn en saffraan.

Prijzen

Het prijsniveau op de Canarische eilanden ligt niet erg hoog. Een goedkoop dagmenu in een lokaal restaurant vindt u al vanaf ongeveer 5,-. In een gemiddeld (toeristisch) restaurant ligt de prijs rond 20,- of hoger.

Fooien Voor de service van kelners en barkeepers is een fooi van ongeveer 10% gebruikelijk. Ook uw kamermeisje of de taxichauffeur verwacht een dergelijk bedrag.

Tijdverschil

De Canarische eilanden lopen 1 uur achter op de Nederlandse tijd. Aangezien de eilanden ook meedoen met de zomertijd, geldt dit verschil het hele jaar door.

Gezondheid

Voor de Canarische eilanden zijn inentingen niet noodzakelijk.

Elektriciteit

Over het algemeen is de spanning 220 V. Een wereldadapter kan handig zijn voor gebieden waar het nog 110 V is.
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311