Maleisie

Maleisie

Maleisie is een land dat door de Zuid-Chinese zee in twee delen wordt gedeeld. Het westelijke deel van het land wordt ook wel Malakka genoemd en grenst aan Thailand en Singapore. Oost Maleisie bestaat uit Sabah, Sarawak, Labuan en het noorden van Borneo. Het grenst aan Indonesie en Brunei. In Oost Maleisie vindt u lange rivieren en hoge bergen. Ook de hoogste berg van Maleisie ligt hier, de Kinabalu van 4101m hoog. De kustvlaktes in het westen van Maleisie zijn bedekt met rubberbomen en oliepalmen.

Maleisie

Bevolking en cultuur

In Maleisie wonen drie grote Aziatische bevolkingsgroepen; Maleiers, Chinezen en Indiase immigranten. Alle van deze bevolkingsgroepen hebben hun eigen cultuur en gebruiken. Hoewel de Isalam de staatsgodsdienst van het land is, zijn er ook veel Boeddhisten en Hindoeisten in Maleisie.

Taal

Naast Bahasa Malaysia is Engels de tweede voertaal, dit omdat Maleisie vroeger een Britse kolonie is geweest. Veel van de verschillende bevolkingsgroepen spreken echter ook nog hun eigen taal.

Eten en drinken

Het eten aan de straat in Maleisie is aan te raden. In iedere stadswijk en dorp zijn verschillende plaatsen om aan de straat te kunnen eten. Het is mogelijk om op een terras te gaan zitten, terwijl u bij verschillende stalletjes wat te eten besteld.

Tijdverschil

Tijdens de zomertijd is het in Maleisie zes uur vroeger dan in Nederland, tijdens de wintertijd is dit zeven uur.

Elektriciteit

Electrische spanning is 220 Volt, maar niet erg stabiel. Neem een complete adapterset mee en eenvoudige laadapparaten. Door de schommelingen in de spanning gaan ingewikkelde apparaten stuk.

Grensformaliteiten

Om naar Maleisie te kunnen reizen, dient u in bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog zes maanden geldig is. Tot 16 jaar kunnen kinderen in het paspoort van de ouders meereizen.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://visumdienst.com/maleisie.html, of neem contact op met de ambassade in Den Haag; Rustenburgweg 2 2517 KE Den Haag T: 070-350 65 06

In Maleisie kunt u terecht bij de ambassade in Kuala Lumpur; Suite 7.01, The Ampwalk 218, Jalan Ampang 50450 Kuala Lumpur P.O. Box 10543, 50716 Kuala Lumpur T: 00-60 3 21686200

Geldzaken

In Maleisie is de officiele munteenheid de Ringgit. 1 euro = 4,31 (koers van augustus 2011).

Vaccinaties

Voor een reis naar Maleisie zijn vaccinaties alleen verplicht als u in zeven dagen voordat u Maleisie binnenkomt in een gele koorts land geweest bent. De volgende vaccinaties worden aanbevolen; vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en vaccinatie tegen Hepatitus A. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-maleisie/, of bij de GGD.

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Rondreizen Maleisie (1 Aanbieding)
Maleisie Compleet 16daagse rondreis
***

Maleisie - Rondreizen Maleisie - Rondreis
Tijdens deze rondreis ziet u verschillende delen van Maleisie. U begint in Kuala Lumpur, reis naar het via de oostkust naar het noorden en via de westkust weer terug. Ond...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programmaVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311