Bonaire

Bonaire

Bonaire is een eiland in het Caribisch gebied en onderdeel van de ABC-eilanden. De hoofdstad Kralendijk is klein en sfeervol. Met een tropisch klimaat en prachtige zandstranden is Bonaire een vakantieland bij uitstek. Naast het strand heeft het eiland ook een mooi tropisch binnenland te bieden. Verblijf in een van de vele hotels aan het strand en geniet van de zon, het warme zeewater en de goudgele zon. Bon Bini, welkom op Bonaire.

Landeninformatie

Bonaire behoort tot de benedenwindse eilanden en ligt voor de kust van Venezuela. Bonaire is 38km lang en op het breedste punt 11km breed. Op Bonaire zijn kleine, rustige stranden. Hier kunt u heerlijk genieten van het tropische klimaat en de Caraibische Zee. Bekende stranden zijn o.a. het Divi strand, Chachacha strand en het Lechi strand. Er zijn meer dan 60 officiele duikspots op Bonaire en heeft een fantastische onderwaterwereld.

Voor de kust ligt het onbewoonde eilandje Klein Bonaire, een befaamde snorkel- en duikbestemming. In het zuiden van Kralendijk ligt "Fort Oranje", dit is gebouwd in de zeventiende eeuw ter verdediging van Bonaire. Ten noorden van Kralendijk ligt Rincon, dit is de oudste plaats op Bonaire. De huizen hebben hier een echt Caraibisch karakter met vrolijke kleuren. Het centrum van Kralendijk bestaat uit een gezellig en kleurrijke straat met diverse cafes, winkeltjes en restaurants. Het vliegveld ligt op ca. 3km afstand.

Hoofdstad

De hoofdstad is Kralendijk. De stad ligt aan de westkust van Bonaire, aan de Caraibische Zee.

Taal

De officiele taal is Nederlands, maar de voertaal is Papiamento. De meeste bewoners spreken ook Engels of Spaans.

Munteenheid

Officiele valuta is de Amerikaanse dollars.

Tijdsverschil

In de zomer is het 6 uur vroeger dan Nederland, in de winter is het 5 uur vroeger dan Nederland.

Voltage

110-130 Volt. Soms is er wel 220 volt. Het gebruik van een adapter wordt aanbevolen.

Vaccinaties

Er zijn geen vaccinaties verplicht.

Reisdocumenten

U dient in bezit van een geldig paspoort en een retour- of doorreis ticket. Een visum is niet nodig, tenzij u langer dan 3 maanden wilt verblijven.

Vluchten

De vluchten naar Bonaire worden uitgevoerd door lijndiensten van KLM. De prijzen op onze website zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kan het zijn dat de prijs veranderd. Vluchten zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Extra informatie

Bij een vertrek uit Bonaire wordt een vertrek-belasting gevraagd. Dit bedraagt ca. USD 25,- en dient ter plaatste te worden voldaan.
Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311