Tanzania

Tanzania

Tanzania; het land van de wildparken, prachtige natuur en parelwitte stranden. Er wordt voornamelijk naar Tanzania gereisd voor de vele beroemde wildparken die het land rijk is. De beroemdste zijn natuurlijk het Serengeti National Park en de Ngorongoro krater. Tijdens een gamedrive kunt u gnoes, zebra"s, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, verschillende soorten antilopen en neushoorns spotten. In het noorden vindt u een prachtig merengebied waar duizenden flamingo"s, nijlpaarden en vogelsoorten leven. Bijkomen van alle indrukken die u heeft opgedaan, kunt u doen op het parelwitte strand van Dar es Salaam of het eiland Zanzibar. Reizen door Tanzania zal gegarandeerd een diepe indruk op u achterlaten!

Landeninformatie

Tanzania is de vakantiebestemming voor gamedrives en wild spotten! Er zijn verschillende prachtige natuurparken waar dit gedaan kan worden. De bekenste is de Serengeti waar u olifanten, buffels, leeuwen, giraffen en verschillende soorten antilopen kunt ontdekken. Een bijzondere gamedrive beleeft u op de bodem van de Ngorongoro krater. Door de steile wand van de krater zult u hier alleen geen giraffen tegen komen.

Naast de wildparken leven er in Tanzania ook nog verschillende stammen die u onderweg tegen kunt komen. U kunt in een Masai dorp overnachten en kijken of u hoger kan springen of bij Lake Victoria de Sukuma tegen komen.

Een vakantie door Tanzania wordt vaak afgesloten op het tropische eiland Zanzibar. Vanuit Dar es Salaam kunt u dagelijks een veerboot nemen naar dit kruiden eiland.

Ligging en oppervlakte

Tanzania is een onafhandelijk land in het oosten van Afrika. Het land grenst aan de landen: Kenia, Oeganda, Rwanda, Buruni, Congo, Zambia, Malawi en Mozambique. De totale oppervlakte van het land is 945.087 km2.

Hoofdstad

Dodoma

Taal

Swahili. Ook Engels is een gangbare taal in Tanzania.

Munteenheid

Tanzaniaanse Shiling

Tijdsverschil

In Tanzania is het een uur later dan in Nederland.

Voltage

Het voltage in Tanzania is 230V. U heeft een wereldstekker nodig in dit land.

Vaccinaties

Voor reizen naar Tanzania worden vaccinaties geadviseerd. Laat u informeren door een vaccinatiebureau bij u in de buurt over welke vaccinaties voor u van toepassing kunnen zijn.

Reisdocumenten

Nederlandse reizigers naar Tanzania dienen een visum te hebben. U kunt het visum van te voren in Nederland regelen, of kopen wanneer u aankomt in Tanzania. Daarnaast dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkeer naar Nederland. Het is uw eigen verantwoordelijk om de juiste reisdocumenten voor uw reis te hebben.Rondreizen Tanzania (7 Aanbiedingen)
Serengeti Trail
***

Tanzania - Rondreizen Tanzania - Rondreizen
Dag 01 Nairobi In het Masai betekent Nairobi 'plek van fris water'. Wanneer je in Nairobi bent aangekomen heb je de hele dag de tijd om deze levendige stad op eigen ...

  Road to Zanzibar
  ***

  Tanzania - Rondreizen Tanzania - Rondreizen
  Dag 01 Nairobi In het Masai betekent Nairobi 'plek van fris water'. De stad heeft genoeg barretjes en cafes en winkeltjes waar je leuke traditionele spulletjes kunt ...

   Maasai Heartlands
   ***

   Tanzania - Rondreizen Tanzania - Rondreizen
   Dag 1 Nairobi Wanneer je in Nairobi aangekomen bent, heb je de hele dag de tijd om deze opwindende en denderende Afrikaanse stad te ontdekken. Vermaak je bijvoorbeel...    Volg ons op socialmedia

    Youtube Facebook Instagram

    © Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
    v6.20200311