Bulgarije

Bulgarije

In Bulgarije vindt u grote brede stranden, hotels die voorzien zijn van alle gemakken, een internationale keuken, boulevards met gezellige winkeltjes en barretjes, veel natuur, een aangenaam klimaat en niet te vergeten lage lokale prijzen! Al deze eigenschappen maken Bulgarije tot een uitstekende bestemming voor iedereen. Van gezin tot stelletjes, van natuur- tot cultuurliefhebber, van strandgangers tot actieve vakantiegangers.Bulgarije vakantie

Of u nu kiest voor een last minute zonvakantie naar Bulgarije, een jongerenreis of een groepsreis naar Bulgarije, voor de goedkoopste vakanties bent bij ons op het juiste adres! Wij wensen u alvast u een fijne vakantie toe.


Bulgarije - waar het gouden strand de Zwarte Zee ontmoet.

In Bulgarije vindt u grote brede stranden, hotels voorzien van alle gemakken, een internationale keuken, boulevards met gezellige winkeltjes, veel natuur, een aangenaam klimaat en niet te vergeten lage lokale prijzen! Al deze eigenschappen en nog veel meer maken Bulgarije tot een uitstekende bestemming voor gezinnen, stelletjes, natuurliefhebbers, cultuurzoekers, strandgangers en actieve vakantiegangers.

Algemeen

Bulgarije (officieel: Republika Bulgaria), is een republiek in Zuidoost- Europa, gelegen op het Balkanschiereiland. De Balkan is een berggebied dat zich ten zuiden van de rivier de Donau uitstrekt.

De oppervlakte van Bulgarije is 110.994 km2, en dat is ca. 3,5 keer zo groot als Nederland. In Bulgarije wonen circa 7 miljoen inwoners. In het noorden grenst Bulgarije aan Roemenie en de grens wordt daar over een afstand van ca. 425 km gevormd door de Donau. In het westen grenst Bulgarije aan Macedonie en Servie. De grens met Griekenland in het zuiden wordt gevormd door de dalen van het Rodopi-gebergte. In het zuidoosten grenst Bulgarije aan Turkije en in het oosten aan de Zwarte Zee. De grootste afstand van noord naar zuid is 330 km en van oost naar west 520 km.

De oostelijke kuststrook is het laagste deel van het land. Gemiddeld ligt Bulgarije ca. 470 meter boven de zeespiegel. Geografisch is Bulgarije in te delen in drie gebieden en de centrale bergketen speelt daarin een grote rol. Het Balkan-gebergte (Stara Planina) deelt het land namelijk van het westen naar het oosten doormidden en is verdeeld in Hoog-Balkan, West-Balkan en Oost- Balkan. In de Hoog-Balkan ligt een van de hoogste bergen van Bulgarije, de Botev (2376 meter). Het Donau-laagland of Donau-Bulgarije ligt ten noorden van het Balkan-gebergte en is een naar het noorden afhellend, zeer vruchtbaar lossplateau, dat tegen de Donau met een steile oever afbreekt. In het noordoosten ligt het heuvelachtige woudengebied van Deli Orman, dat de overgang vormt naar de Dobroedsja. Ten zuiden van het Balkan-gebergte ligt de Thracische Laagvlakte en daarna komen drie belangrijke massieven: het Rila-gebergte, het Pirin-gebergte en het Rodopi-massief, dat tot ver in Griekenland doorloopt. De hoogste top van Bulgarije ligt in het Pirin-gebergte en is de Musala (2925 meter). Bulgarije telt honderden rivieren en enkele daarvan spelen een grote rol bij de afwatering en bevloeiing van het Donau-laagland en de Thracische Laagvlakte, met name de Donau (Bulgaars: Dunav), de Iskar en de Jantra.

Feestdagen

1 januari - nieuwjaarsdag, 3 maart - dag van de bevrijding van de Turkse overheersing, 1 mei - dag van de arbeid, 6 mei - St. George's day (dag van het Bulgaarse leger), 24 mei - dag van onderwijs & cultuur en dag van de Slavische cultuur, 6 september - dag van de eenheid, 22 september - dag van de onafhankelijkheid, 1 november - dag van de leiders van de Bulgaarse nationale overleving.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na terugkomst. Indien u een Nederlands paspoort bezit kunt u tot maximaal 90 dagen zonder visum reizen in Bulgarije. Tevens kunt u naar Bulgarije reizen indien u in het bezit bent van een Nederlandse identiteitskaart. Deelnemers die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten dienen bij de ambassade van Bulgarije naar de juiste reis-/grensdocumenten te informeren. Informatie hierover is te verkrijgen bij de Ambassade van Bulgarije in Den Haag tel. 070-3503051.

Belangrijk! Registratie voor toeristen

Indien u bij ons alleen een vlucht boekt en dus niet in een hotel verblijft in Bulgarije, dient u zich binnen 5 dagen na aankomst te laten registreren bij de lokale politie. Op het niet naleven van de registratieplicht staat een geldboete varierend van 200,- tot 2.000,- leva. Ook als u na uw hotelverblijf nog een vluchtverlenging heeft geboekt dient u na uw verblijf in het hotel, het registratieformulier (te verkrijgen bij de receptie van uw hotel) te laten zien bij de lokale politie om u vervolgens opnieuw te laten registeren.

Albena - Run of the house

Albena is een resort waar zich vele hotels bevinden, vrijwel allemaal nieuw of gerenoveerd. Het resort houdt ten alle tijden het recht voor zich toeristen te overboeken naar andere gelijkwaardige hotels. Hotels met gelijkwaardige sterren zijn bijna niet te onderscheiden van elkaar. Ook zou het dus heel goed kunnen dat u een gelijkwaardig hotel krijgt op een betere locatie.

Geldzaken

In Bulgarije kennen ze als munteenheid de Bulgaarse LEV. Wisselkoers (dec 2018) 1 EUR = 1.96 BGL en 1 BGL = 0.51 EUR. De officiele afkorting van de Lev is BGL. Ondanks dat het land is toegetreden tot de Europese Unie kunt u hier nog steeds geen gebruik maken van de Europese betaaleenheid. Op sommige plaatsen accepteren ze echter wel euro's, om het voor de toeristen wat gemakkelijker te maken. In de meeste hotels kunt u uw euro's omwisselen in lev's (bij bijvoorbeeld het GWK kunt u echter ook online buitenlandse valuta bestellen en deze op de dag van vertrek ophalen bij de vestiging op Schiphol). Slechts bij een beperkt deel van de hotels kunt u terecht met creditcard. In de grote steden en vakantieplaatsen kunt u pinnen, echter in beperkte mate met een giropas.

Tijdverschil

Het is in Bulgarije 1 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit

De netspanning is over het algemeen 220 volt.


Eten en drinken

Het merendeel van de hotels in de grote vakantiegebieden hebben een "internationale" keuken. De traditionele keuken is hier bijna niet meer te herkennen. Indien u toch het echte Bulgaarse eten wilt ontdekken, dan raden wij u aan een zogenaamde Mehani te bezoeken (reserveren aanbevolen). Dit zijn folklorerestaurants door de staat opgezet. Meestal krijgt u hier bij of na uw maaltijd een folklore-optreden gepresenteerd. De traditionele Bulgaarse keuken is qua groenten sterk seizoensgebonden. De keuze van vlees beperkt zich tot lams- en varkensvlees, zwijnenvlees of klein wild. De Bulgaarse keuken kent sterke Turkse en Griekse invloeden zowel in voor-, hoofd- als nagerechten. Hieronder noemen wij een beperkt overzicht van enkele typische Bulgaarse gerechten: Voorgerechten:- Pitka: warm brood of kleine broodjes gebakken met gekleurd zout; - Shopska-salata: enkele tomaten met komkommer, paprika en schapekaas; - Snezanka: vette yoghurt, diel, knoflook en komkommer; - Kjopolu: een puree van aubergine, paprika, tomaten en knoflook. Hoofdgerechten:- Kebab: in kleine stukjes gesneden vlees, gestoofd in een rijke saus; - Gjuvech: stoofschotel met groenten, kruiden en vlees; - Drob Sarma: pilaf van lamsvlees met eieren, uien en yoghurt; - Sarmi: wijn- of koolbladeren gevuld met gemalen kalfs- of varkensvlees en rijst; - Kawarma: stukjes vlees, uien, kruiden, gestoofd in rijke saus. Een echte Bulgaarse wijn mag natuurlijk tijdens een Bulgaarse maaltijd niet ontbreken. Deze wijn wordt door de kenners in het westen zeer hoog gewaardeerd. Tot slot kennen we Bulgarije als het land van de yoghurt. Koeien- of schapenyoghurt is bijna overal verkrijgbaar. Heerlijk als nagerecht of als voedzaam ontbijt.

Taal

Bulgaars wordt gesproken door de overgrote meerderheid van de bevolking en is de officiele taal van het land. Het overgroote deel van de bevolking spreekt Engels. Een deel van de bevolking in de kuststeden en in het zuiden spreekt Grieks en Turks en langs de Donau wordt nog wat Roemeens gesproken.

Godsdienst

De Bulgaars-orthodoxe kerk heeft de overhand in Bulgarije. Slechts een klein deel is Rooms-Katholiek of protestants. In totaal is circa de helft van de bevolking gelovig. Hiervan is een kwart moslim.

Vertrek

De vlucht vanaf Nederland naar Bulgarije duurt ongeveer 2,5 uur. Rondreizen Bulgarije (5 Aanbiedingen)

11 Daagse Fly en Drive vakantie aan de kust van de Zwarte Zee in Bulgarije
***

Bulgarije - Rondreizen Bulgarije - Fly Drive Bulgarije
11 dagen
De lange kustlijn van de Zwarte Zee in Bulgarije is de meest geliefde zomerbestemming van het land en trekt niet alleen Bulgaren maar ook toeristen uit heel Europa en daa...
 • Retourvlucht Varna
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 11 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Fly en Drive naar het verbluffend mooie en historische Bulgarije
***

Bulgarije - Rondreizen Bulgarije - Fly Drive Bulgarije
8 dagen
De noordwest-regio van Bulgarije wordt in economische termen vaak beschreven als de minst ontwikkelde regio. Als het echter gaat om natuur, geschiedenis, tradities, eten ...
 • Retourvlucht Sofia
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 8 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Fly en Drive Vakantie Historisch Bulgarije
***

Bulgarije - Rondreizen Bulgarije - Fly Drive Bulgarije
12 dagen
Ontdek tijdens deze op maat gemaakte fly en drive reis in uw eigen tempo de hoogtepunten van Bulgarije. Rijd door groene bossen, langs diepe kloven, door de Rozenvallei e...
 • Retourvlucht Sofia
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 12 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskostenVolg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311