Turkije Totaal Afbeelding Turkije Totaal
Turkije Totaal ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Turkije Totaal

***

Turkije Totaal is de compleetste Corendon-rondreis door Turkije. Gedurende 15 dagen ziet u niet alleen de bekende steden Ankara en Istanbul. U gaat ook terug in de tijd via de prachtige overblijfselen van het voormalige Grieks-Romeinse rijk. U bezoekt Efeze, Pergamon en Troje. Onvergetelijk zijn de schitterende kalksteenterrassen van Pamukkale en het indrukwekkende 'maan'landschap van Cappadocie. U kunt deze...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Turkije Totaal

Turkije Totaal is de compleetste Corendon-rondreis door Turkije. Gedurende 15 dagen ziet u niet alleen de bekende steden Ankara en Istanbul. U gaat ook terug in de tijd via de prachtige overblijfselen van het voormalige Grieks-Romeinse rijk. U bezoekt Efeze, Pergamon en Troje. Onvergetelijk zijn de schitterende kalksteenterrassen van Pamukkale en het indrukwekkende 'maan'landschap van Cappadocie. U kunt deze rondreis tevens verlengen met een verblijf aan de Turkse Riviera.

Rondreis is inclusief:

  • Retourvlucht naar Antalya vanaf Amsterdam, Eindhoven of Brussel.
  • Comfortabele bus met airco.
  • Vervoer tijdens de rondreis.
  • Alle overnachtingen in 3* hotels.
  • Verzorging op basis van Halfpension.
  • Professionele Nederlands sprekende gids.

Rondreis is exclusief:

  • Excursiepakket t.w.v. 199 p.p. (optioneel te voldoen bij aankomst). Het excursiepakket is inclusief: alle entree & service gelden, alle lunches en fooien voor de bellboys (in restaurants/hotels).
  • Alle drankjes bij ontbijt/lunch/diner zijn niet inbegrepen.

Optionele Excursies:

  • Boottocht Bosphorus: 45,-
  • Istanbul By Night: 15,-
  • Ballonvaart in Cappadocie: 150,-
  • Hamam: 30,-
  • Turkse avond: 30,-

*Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en ter plaatse te voldoen. Extra informatie:

Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk. Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Het minimum aantal deelnemers: 30, peildatum uiterlijk 2 weken voor vertrek. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Uw dag-tot-dag programma:

Dag 1: Aankomst:

U vliegt naar de hoofdstad van de Turkse Riviera: Antalya. Op het vliegveld wacht de host(ess) op u, die u naar uw hotel zal brengen. In de avond zult u uw gids en uw reisgenoten ontmoeten.

Dag 2: Antalya - Pamukkale:

Al rijdend door het Taurusgebergte komen we aan in Denizli en bezoeken we het natuurwonder Pamukkale. De prachtige, witte kalksteenterrassen van Pamukkale zijn gevormd door calcium- en koolzuurhoudend warm bronwater dat eeuwenlang langs de bergwand via terrassen naar beneden stroomt. Het warme water slaat calciumcarbonaat neer en zo worden dikke pakketten kalk langs de terrassen afgezet. Hierdoor zien de bergwanden eruit als een witte versteende waterval. Het bronwater is goed voor geest en lichaam en werkt genezend bij sommige ziektes. Daarom worden de kalkterrassen al van oudsher veel bezocht. Vlak achter de terrassen ligt een van de grootste begraafplaatsen van Anatolie, die we tijdens een korte wandeling zullen bezoeken. Overnachting in de omgeving van Pamukkale.

Dag 3: Pamukkale - Kusadasi:

Na het ontbijt zullen we een bezoek brengen aan het beeld van de wonderschone Aphrodite in Aphrodisias. Deze stad staat bekend om zijn 'beeldenschool' en de beelden van alle goden. Daarna bezoeken we het antieke amfitheater en de tempel van Aphrodite. Het hoogtepunt van de dag is het bezoek aan Efeze, het belangrijkste archeologische gebied van Turkije. Hier zullen we het amfitheater, de tempel van Odeon en Hadrianus bezoeken. We overnachten in Kusadasi.

Dag 4: Kusadasi - Burhaniye - Ayvalik:

Na een heerlijke nachtrust rijden we via de stad Izmir, de stad van Homerus, richting Bergama, het oude Pergamon. Na Efeze is Pergamon (Bergama) zonder meer een van Turkijes mooiste archeologische opgravingsgebieden. Efeze was oorspronkelijk een reeks van inheemse nederzettingen van mensen die de Aziatische vruchtbaarheidsgodin Artemis aanbaden. Efeze staat thans bekend als het grootste openluchtmuseum van het Romeinse rijk ter wereld. Na een korte rust zult u de gelegenheid krijgen om de antieke stad te bekijken. Na dit interessante bezoek zullen we naar ons hotel in Ayvalik reizen.

Dag 5: Burhaniye - Canakkale- Istanbul:

De stad Burhaniye ligt aan de kust en is bekend om de productie van olijfolie. U zult dan ook talloze olijfboomgaarden zien. De route leidt ons naar de overblijfselen van de legendarische oude stad Troje. Hier is een van de grootste oorlogen gevoerd tussen de Grieken en de Trojanen. In deze oorlog vochten de legendarische helden Hector en Achillus tegen elkaar. Door gebruik te maken van een houten paard vol soldaten is het de Grieken gelukt om de Troje te veroveren. Hierna steken we over met de veerboot naar Canakkale. Canakkale is bekend van de Slag van Gallipoli (ook wel Dardanellen-campagne genoemd) tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vandaar gaan we via Tekirdag naar Istanbul. We overnachten in Istanbul.

Dag 6: Istanbul:

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in het oude deel van Istanbul. Eerst bezoeken we de Sultan Ahmet Moskee. Deze is gebouwd door Mehmet Aga. De Sultan Ahmet Moskee staat bekend om de blauwe tegels in het interieur. Tegenover de Sultan Ahmet moskee staat de magnifieke Hagia Sophia uit de 6e eeuw. Dit was oorspronkelijk een christelijke kerk. Nadat de stad door Fatih Sultan Mehmet was veroverd, is de kerk omgebouwd tot een moskee. Tegenwoordig is het een museum. Daarna zullen we het Topkapi Paleis, de voormalige verblijfplaats van de Ottomaanse sultans, bezoeken. Meer dan 100.000 voorwerpen worden hier geexposeerd. Voor een bezoekje aan de harem dient u apart te betalen.

Dag 7: Istanbul:

Vandaag wordt de historische overdekte bazaar bezocht. Daarna kunt u desgewenst een rondvaart op de Bosporus maken. 's Avonds zal uw gids tijdens de Istanbul by Night-toer u begeleiden door de straten van de stad die 24 uur leeft. Overnachting in Istanbul. Dag 8: Istanbul - Ankara:

Na het ontbijt wordt de oversteek, via de Bosporus-brug, gemaakt naar de Aziatische kant van de stad. We rijden in de richting van Ankara, de hoofdstad van Turkije. Bij aankomst in Ankara bezoekt u het museum van Anatolische beschavingen. We overnachten in Ankara.

Dag 9: Ankara - Cappadocie

's Ochtends bezoekt u het mausoleum van Mustafa Kemal Ataturk. Ataturk is de grondlegger van het huidige moderne Turkije, gesticht in 1923. Hierna vertrekken we richting Cappadocie. Onderweg passeert u het twee na grootste meer van Turkije, Tuz Golu. Aan het einde van de middag arriveert u in het betoverend mooie Cappadocie. Overnachting in Cappadocie.

Dag 10: Cappadocie:

Vandaag nemen wij u mee voor een kennismaking met Cappadocie. Duizenden jaren geleden is hier door vulkaanuitbarstingen en de gevolgen van erosie een wonderbaarlijk landschap ontstaan. Het voelt aan alsof u op de maan loopt. Hierna bezoekt u het openluchtmuseum van Goreme. Ook nemen wij u mee naar de grotten in de vallei van Zelve, die tot de jaren zestig bewoond werden. We eindigen de dag met een bezoek aan de Cavusin Kerk. Overnachten doen we ook in Cappadocie.

Dag 11: Cappadocie:

Er is nog veel meer te zien in Cappadocie, zoals de ondergrondse stad Kaymakli. Er zijn vele ondergrondse steden in dit gebied waarvan sommigen 80 meter diep zijn. Zij zijn gebouwd als schuilplaats tegen de vijand. Na een korte wandeling door het gebied zullen we een tapijtknoperij bezoeken. Tapijten knopen is broodwinning en tevens kunst. We overnachten opnieuw in Cappadocie.

Dag 12: Cappadocie - Antalya:

Na het ontbijt vertrekken we naar de stad Konya in een immens landbouwgebied dat de als graanschuur van Turkije wordt beschouwd en dat bijna net zo groot is als Nederland. Konya was de hoofdstad van het Turkse rijk tijdens de Seltjoekse periode. De stad is ook bekend door de wijsgeer Mevlana en de Dansende Derwisjen. Net als alle kloosters werd ook het Medrese, het klooster van de derwisjen, na de oprichting van de Turkse republiek verboden. Medrese is nu een museum dat wij u graag willen laten zien. We overnachten in Antalya.

Dag 13: Antalya:

Vandaag zullen we de parel van de Middellandse Zee bezoeken: Antalya met het oude centrum en daarnaast de oude Griekse stad Perge. In Antalya is er gelegenheid om te winkelen. We zullen tevens een goudatelier bezoeken en prachtige sieraden bekijken. Kopen mag ook. Overnachting in Antalya.

Dag 14: Antalya:

Na een heerlijke nachtrust nemen wij u mee naar Aspendos, een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters uit het jaar 155. Het is nog geheel intact. Tevens zullen we een heerlijk ontspannen boottochtje maken op de Manavgat-rivier die uitmondt in zee. In de middag zult u de gelegenheid krijgen om een modeshow bij te wonen met de laatste mode van bekende merken.

Dag 15: Terugkeer of transfer naar hotel:

Deze prachtige rondreis is helaas ten einde. Vandaag vliegt terug naar Nederland of heeft u de gelegenheid uw reis te verlengen in een hotel aan de Turkse Riviera voor een paar dagen ontspannen in de zon.

COR



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Turkije Totaal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311