Unieke Thailand en Cambodja 15 daagse rondreis Afbeelding Unieke Thailand en Cambodja 15 daagse rondreis
Unieke Thailand en Cambodja 15 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Individueel

Unieke Thailand en Cambodja 15 daagse rondreis

***

U zoekt iets geheel anders, iets unieks, een combinatie van hoogtepunten van landen en een mix van culturenDeze prachtige rondreis biedt dit allemaal. In Cambodja maakt u een prachtige tocht over de rivier vanuit het koloniale Battambang naar Siem Reap (Angkor Wat). In Thailand ziet u een deel van het land wat nog niet toeristisch is.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Unieke Thailand en Cambodja rondreis

15dagen / 14nachten

Individuele rondreis

U zoekt iets geheel anders, iets unieks, een combinatie van hoogtepunten van landen en een mix van culturen waarbij deze prachtige rondreis tevens een ontspannend karakter draagt! In Cambodja maakt u een prachtige tocht over de rivier vanuit het koloniale Battambang naar Siem Reap (Ankor). Verder rijdt u dwars door west en noord Cambodja waarbij u een goed beeld zal krijgen van het plattelandsleven. In Thailand ziet u een deel van het land wat nog niet toeristisch is, maar bijzonder interessant en mooi. U ziet de olifanten van Ban Ta Klang, het grootste olifanten opvang centrum ter wereld. In de provincie Loei maakt u kennis met prachtige berggebieden en bestaat in het boerenplaatsje Wang Saphung de mogelijkheid om door het dorp te fietsen en om deel te nemen aan een BBQ op een Thaise boerderij zonder elektriciteit en in the middle of nowhere.

Dag 1 Amsterdam - Bangkok

Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2 Aankomst Bangkok

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het aan de rivier gelegen Tong Tara Riverview hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u een beetje kunt uitrusten of zelf even op ontdekking kunt gaan in Bangkok. Overnachting in het Tong Tara Hotel

Dag 3 Bangkok

Dag ter vrije besteding. Ontbijt inbegrepen.

Dag 4 Bangkok - Battambang (Cambodja)

U verlaat Bangkok en rijdt in een paar uurt tijd naar Aranya Prathet / Poi Pet, de grensovergang tussen Thailand en West Cambodja. De grensovergang alleen al kan worden gezien al toeristische attractie. Handkarren vol met wat dan ook passeren deze chaotische grensovergang. Een geweldig indrukwekkend spektakel dat meteen aangeeft dat u een totaal ander land binnen zal gaan. Slechts enkele minuten later is het contrast groot wanneer we het lokale dorp verlaten en alleen nog maar kleine huisjes zien die in het opwaaiende stof van de weg een zeer armoedige indruk maken. We rijden dwars door het westen van Cambodja en genieten van een heel ander beeld dan in Thailand. Grote vlaktes met rijstvelden, buffels, koeien, eenden en niet te vergeten ook nog bordjes die aangeven waar nog mijnenvelden zouden kunnen zijn. Enroute bezoeken we een lokaal dorp. Onderweg komt u van alles tegen zoals brommertjes die 80 kippen vervoeren of een boer met 2 varkens op een brommer. In de loop van de middag arriveert u in Battambang, een prachtig koloniaal stadje, gelegen aan de Sankle rivier, dat nog niet echt toeristisch is. Na aankomst maken we een ritje per zogenaamde bamboetrein die ons door een prachtig landschap zal voeren. In de namiddag arriveren we bij ons hotel. Overnachting in het King Hotel * * * of gelijkwaardig. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 5 Battambang - Siem Reap

Na een vroeg ontbijt gaan we naar de pier waar onze houten priveboot op ons ligt te wachten. We gaan aan boord en beginnen aan een prachtige tocht over de rivier die uiteindelijk zal eindigen op het Tonle Sap meer in Siem Reap. Een geweldige tocht waarbij u volop zal genieten van prachtige tropische natuur. We passeren lokale dorpjes en Cambodjanen zwaaien ons vriendelijk tegemoet. Overnachting in het Ree Hotel of gelijkwaardig. Ontbijt inbegrepen.

Dag 6 Siem Reap - Ankor Wat Tour

Met een totale oppervlakte van 150 km2 vormt Angkor ongetwijfeld het meest imposante tempelcomplex ter wereld. Omgeven en overwoekerd door een tropische jungle liggen hier eeuwenoude tempelsteden verscholen. Eerst bezoeken we de zuidelijke poort van Angkor Thom en het kolossale Bayon Temple Complex. Het in de 12e eeuw gebouwde Angkor Thom is, naast Angkor Wat zelf, het meest memorabele overblijfsel van het oude Khmer-rijk. Vooral de majestueuze toegangspoorten en het mysterieuze (boeddhistische) Bayon Temple Complex, die we ook zullen bezoeken, met zijn vele gezichtsreliefs maken een onuitwisbare indruk. Vervolgens is de Taprohm tempel aan de beurt en daarna een bezoek aan het olifanten terras. Als laatste bezoeken we Angkor en even later kunt u genieten van de zonsondergang. Vervolgens gaat u weer terug naar uw hotel. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 7 Siem Reap

Een dag ter vrije besteding. Siem Reap is een leuke plaats. Gelegen naast Ankor is het door de jaren heen wel een stuk drukker en toeristischer geworden. In de nabije omgeving zijn verschillende bezienswaardigheden. Ook is de lokale markt erg kleurrijk en in de avond daagt de gezelligheid van Pub Street u uit voor een leuke avondwandeling en wellicht een heerlijk diner in een van zijn stijlvolle restaurants! Ontbijt inbegrepen.

Dag 8 Siem Reap - Nang Rong

We verlaten Siem Reap en rijden in een paar uur tijd naar de Chong Jom grensovergang in het noorden van Cambodja. Ook deze grensovergang is wederom een belevenis, handkarren en wederom een groot chaotisch tafereel is een dagelijks beeld aan deze grensovergang. Vervolgens is het nog een goed uur rijden alvorens we arriveren in Nang Rong waar we zullen overnachten. Verder bezoekt u Prasat Hin Khao Phnom Rung, een der meest mooie en indrukwekkende Khmer tempels in Zuid-Oost Azie. De tempel, die stamt uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja. Prachtig gerestaureerd en pas 12 jaar geleden geopend voor toerisme maakt Phanom Rung tot een van de best bewaarde geheimen van Thailand! Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 9 Nang Rong - Banta Klang - Khon Kaen

Vandaag staat in het teken van de olifant in Thailand. De olifantencultuur in Thailand gaat maar liefts 5000 jaar terug. In de afgelopen 100 a 200 jaar hebben olifanten het steeds moeilijker gekregen, omdat er steeds minder jungle is. Eeuwenlang werden olifanten gezien als werkdieren en net als werkpaarden in het westen werden olifanten voor bepaalde werkzaamheden ingezet. Een olifant is een zeer sociaal en warmbloedig dier en kan niet goed tegen alleen zijn. Ongeveer 12 jaar geleden kwam het initiatief van de Thaise overheid om een traditionele elphant village op te zetten. Onder de naam Bring the Elpephant Home ging men van start. De eerste jaren waren zeer moeizaam. Nu, in 2012, vinden in The Elpephant Village ongeveer 200 olifanten een tehuis en is het de grootste opvangplaats voor olifanten ter wereld. Hier leeft het Kuivolk net als vroeger weer in primtieve houten woningen en staat hun olifant naast of onder hun huis. Elke dag laat men hun olifanten uren lopen in de natuur waar men tevens voedsel vindt en water. Ook het baden in de rivier is een dagelijkse gebeurtenis. Van jongs af aan wordt de olifant een aantal zaken aangeleerd zodat de mahout (de vaste begeleider van een olifant) een volledige controle op het dier kan uitoefenen wanneer de olifant volwassen is.

Een bezoek aan The Elphant Village is indrukwekkend. Nadat we een wandeling door de village hebben gemaakt en hebben gezien hoe de Kui en hun olifanten wonen en leven nemen we even een kijkje in het museum waar alle uitleg wordt gegeven over de Kui people en de olifant. Vervolgens gaan we met ongeveer 10 olifanten zelf wandelen in de natuur en lopen we met de olifanten naar de rivier (rustige wandeling van een klein uur). Hier zullen de olifanten een bad nemen (u mag desgewenst zelf ook de rivier in om de olifanten te wassen). Vervolgens nuttigen we de lunch op een houten vloer langs de rivier terwijl we de olifanten gadeslaan. Daarna wandelen we weer terug naar The Elephant Village (voor mensen die liever niet willen of kunnen wandelen wordt ander vervoer geregeld). Na dit indrukwekkende en ook leerzame bezoek gaan we verder naar het noord oosten en arriveren we in de namiddag in de stad Khon Kaen. Ons hotel ligt midden in het levendige centrum. In de nabijheid van uw hotel zijn volop winkels en restaurantjes en heerst een gezellige lokale drukte. Overnachting in het Charoen Thani Hotel. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 10 Khon Kaen - Loei

Na het ontbijt gaat de reis verder. Al snel komen de bergen van noord - oost Thailand in zicht en rijden we langs de 2 bekende nationale parken Phu Pha Man en Phu Kradung. De natuur wordt steeds mooier. Vervolgens bezoeken we Little Kunming, een prachtig landschap waar puntige kalkstenen hoog oprijzen! Na aankomst maken we een korte wandeling en vervolgens gaan we per zogenaamde longtail tractor de berg op. Voor het allermooiste uitzicht moeten we een behoorlijk aantal (goed aangelegde) trappen op, maar eenmaal boven worden we dan ook beloond met een spectaculair stukje natuurschoon. Rond de middag arriveren we in het stadje Loei. 's Middags gaan we naar het bergmeer van Huay Krating, ook wel door de Thai het klein Zwitserland van Thailand genoemd, en gaan we op een huisjesraft een dobbertocht op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept het, van natuurlijke materialen gebouwde, raft naar het midden van het meer waar we al dobberend en in alle rust zullen genieten van de prachtige omgeving. In de namiddag bent u weer terug bij uw hotel. Tijdens het raften worden er enkele snacks geserveerd. Overnachting in het Loei Palace Hotel Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 11 Loei

In de ochtend bezoekt u de zogenaamde brugmarkt van Loei. Deze ochtendmarkt vindt plaats op een brug en wordt door veel inwoners van de stad bezocht. Er is vanalles te koop, vele kruiden, verse vis, vlees en een enorm assortiment aan allerlei groenten maken deze markt erg kleurrijk. Na dit bezoek gaat u fietsen in Wang Saphung en BBQ bij een Thaise boerenfamilie (geen electriciteit). Om 12.00 u. vertrekt u naar het boerendorpje Wang Saphung dat ca. 20 km ten zuiden van het stadje Loei is gelegen. We verkennen het dorp per fiets en fietsen langs tropische landerijen. We bezoeken diverse Thaise families en houten boerenwoningen. Ook zien we hoe oude vrouwtjes op traditionele wijze katoen klossen (weven). De fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur. Daarna staat Monkey Mountain op het programnma. Zodra de aapjes ons zien aankomen dalen ze de berg af om ons te begroeten, uiteraard in ruil voor bananen. Vervolgens gaan we verder naar een Thaise boerderij waar we een BBQ zullen nuttigen. De boerderij ligt werkelijk in de middle of nowhere en heeft geen electriciteit maar is selfsupporting. Hier worden o.a. ananassen en chillipepers verbouwd en is er een grote aanplant van agarbomen (soort olie welke o.a. voor parfum wordt gebruikt. Na aankomst maken we, samen met de Thaise boerenfamilie, een wandeling over de boerderij en krijgen we uitleg over hoe hier alles werkt. Daarna genieten we van de zonsondergang en worden kaarsen, fakkels, kampvuur en barbecue ontstoken. Tevens zijn vanavond alle drankjes inclusief (soft drinks , bier, witte en rode wijn en Thaise Whisky, water is gratis). De sfeer is heel uniek en de kans is tevens groot dat we honderden sterren zullen zien. Alvorens u op bijzondere wijze wordt teruggebracht naar de hoofdweg, waar de bus op ons staat te wachten, wacht u nog een leuke verrassing! Tussen 21:30 en 22:00u. arriveert u weer bij uw hotel. Ontbijt, lunch en barbecue diner inbegrepen.

Dag 12 Loei - Nakhorn Thai - Phitsanuloke - Sukothai

Via een prachtige route rijden we naar Dan Sai. We volgen de zogenaamde bloemenweg en links en rechts zien we dan ook veel bloemkwekerijen. Het is hier waar in januari jaarlijks het bloemenfestival plaatsvindt. Vervolgens dwars door een imposant berggebied met prachtige panorama's en vergezichten verder naar Phitsanuloke. Vanzelfsprekend zullen we dan ook enkele fotostops maken. 's Middags vetrekt u naar Sukothai. Deze stad is in feite de bakermaat van het eens zo machtige Siam. In de oude stad, gelegen in het National Park, geven de overblijfselen duidelijk de rijkdommen van weleer aan. We bezoeken dan ook het Sukothai National park dat in zijn geheel onder het UNESCO werelderfgoed valt. We zien de immense boeddhabeelden en krijgen een goede indruk over de enorme omvang van de tempels en paleizen uit die tijd. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 13 Sukothai - Bangkok

Na het ontbijt rijden we weer terug naar Bangkok. Bij de oude hoofdstad Ayuthaya maken we een stop bij de 3 pagodenpas en vervolgens arriveren we in de vroege middag weer in Bangkok en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 14 Bangkok luchthaven

Vroeg in de avond wordt u per transfer naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Uw vlucht naar Amsterdam vertrekt iets na middernacht op dag 15.

Dag 15 Bangkok - Amsterdam

Uw vlucht naar Amsterdam vertrekt iets na middernacht

Inclusief

  • Vluchten Amsterdam - Bangkok v.v.
  • Transfers volgens programma
  • Engels sprekende reisleiding
  • Entreegelden
  • 8 lunches volgens programma
  • 1 barbecue diner volgens programma
  • prive minibus met chauffeur

Bezoek aan het olifantendorp blijft altijd onder voorbehoud van bezoek en uitvoering van de activiteiten. Dit is altijd afhankelijk van de mahouts en het dorpshoofd

Exclusief

  • Visum Cambodja (ca. $20,00 per persoon)
  • Niet genoemde maaltijden
  • Fooien

Optioneel bij te boeken

  • Verlenging van de reis aan het strand

Vluchtinformatie

Luchtvaartmaatschappijen stellen een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal naar alternatieve boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden, waarbij de additionele kosten zullen worden doorberekend.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Unieke Thailand en Cambodja 15 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311