Thailand Laos en Cambodja 19 daagse rondreis Afbeelding Thailand Laos en Cambodja 19 daagse rondreis
Thailand Laos en Cambodja 19daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Thailand - Individueel

Thailand Laos en Cambodja 19daagse rondreis

***

Deze individuele rondreis (op basis van 2 personen) brengt u naar Thailand, Cambodja en Laos. U vaart in een longtailboot over de klongs in Thailand, maakt een stop bij de insecten markt Thung Kwian in Cambodja en maakt een wandeling door Laos.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Thailand, Cambodja en Laos

19 dagen / 18 nachten

Rondreis

Deze rondreis brengt u naar Thailand, Cambodja en Laos. U vaart in een longtailboot over de klongs in Thailand, maakt een stop bij de insecten markt Thung Kwian in Cambodja en maakt een wandeling door Laos.

Dag 1 Amsterdam - Bangkok

Vertrek vanuit Amsterdam.

Dag 2 Bangkok

Na aankomst transfer naar uw hotel. U heeft een aantal uren de tijd om wat uit te rusten. Voordat we aan boord gaan lunchen we eerst in een lokaal restaurant aan de rivier vervolgens gaan jullie aan boord van een zogenaamde longtailboot en maakt u een tocht door de klongs (smalle kanalen) van Bangkok. Ook krijgt u een goede indruk van wat zich allemaal afspeelt op en langs het water. Al varend door het Venetie van het verre oosten geniet u van het vele groen, bloemen en verscholen tempels. Tijdens deze rit maken we een stop bij Wat Arun, de tempel van de dageraad. Deze tempel, welke onlangs volledig werd gerenoveerd, wordt tevens gezien als de landmark van Bangkok. In de namiddag bent u weer terug in uw hotel. Lunch is inbegrepen.

Dag 3 Bangkok

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de grootste bloemen en groente markt van Thailand en aansluitend een bezoek aan een der meest belangrijke bezienswaardigheden in Bangkok, de Grand Palace met zijn Wat Phra Keo tempel. Dagelijks wordt hier door vele honderden boeddhisten vanuit de hele wereld geofferd. Vervolgens bezoeken we Wat Po, de oudste tempel uit Bangkok, met haar liggende Buddha van 46 meter lang. We lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoeken we China Town, een van de meest authenetieke chinese wijken ter wereld en tevens een geheel andere wereld. U wandelt door de smalle steegjes, ziet de thee en pakhuizen en maakt tevens een wandeling over de Chinese Foodmarket waar u kennis maakt met tal van kruiden en vele andere zaken. We maken gebruik van lokale bussen, sky trein, metro en publieke boot. Lunch is inbegrepen.

Dag 4 Bangkok

Ontbijt in uw hotel. Vandaag staat de dag in het teken van ontspanning en coleure locale. U gaat naar Ban Krachau. Hier steekt u de brede Chao Phrya Rivier over en arriveert op het eiland Pad Pradheng. Hiervandaan start een onvergetelijke fietstocht. Auto's komt u bijna niet tegen en in een oase van rust fietst u door een ongerepte en ongekende natuur. Er worden diverse stops gemaakt bij onder andere traditionele Thaise huizen en verscholen tempels. Deze oude, soms mysterieuze, tempels stralen een geheel eigen karakter uit en zijn zeker de moeite waard om eens even van naderbij te bezien. Na deze avontuurlijk fietstoer zetten we u af bij een van de grootste winkelcentra in Bangkok genaamd M.B.K. Naast dit centrum is ligt het World Central Plaza met daar aansluitend Siam Paragon en Prathunam. De avond is ter vrije besteding.

Dag 5 Bangkok - River Kwai

In de ochtend transfer naar het Bangkok Noi spoorwegstation waar de trein gereed staat voor de rit naar Kanchanaburi aan de River Kwai. De rit duurt ongeveer 2,5 uur en gaat deels over de beruchte dodenspoorweg. U krijgt een uitstekende indruk over het gedragspatroon van de vriendelijke Thai welke regelmatig per trein reizen. Steeds komt men langs met de verkoop van drankjes, fruit en andere Thaise lekkernijen alsmede sateetjes! Om 10:45 arriveert u vlak voor de beruchte brug Bridge on The River Kwai. U verlaat de trein en brengt een bezoek aan deze beroemde brug. Ook brengt u een bezoek aan de erebegraafplaats waar 1896 nederlanders begraven liggen die in de 2e wereldoorlog werkzaam zijn geweest aan de zo beruchte spoorweg. Uiteraard zal uw gids hierover een volledige uitleg geven zodat u exact zal weten wat zich in dit gebied allemaal heeft afgespeeld. We lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch rijden we verder en volgen de River Kwai. We zullen overnachten in de Thaise jungle op de rivier de Kwai in de Jungle rafts. Deze zeer eenvoudige en schone accommodatie op de rivier is niet voorzien van electriciteit en warm water. De kamer wordt koel gehouden door de ramen open te zetten en de fan te laten draaien. Een overnachting hier zal lang in het geheugen blijven. Lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 6 River Kwai - Ayutthaya - Phitsanuloke

Na het ontbijt doen we het rustig aan we genieten nog even van de heerlijke jungle geluiden. We rijden terug naar Kanchanaburi en maken vandaar een 2 uur durende kanotocht over de rivier de Kwai. We passeren lokale dorpjes en woongemeenschappen waar de tijd heeft stil gestaan. Na de lunch rijden we verder naar Ayutthaya. De stad Ayutthaya voormalige hoofdstad van Siam van 1350-1767, tegen het eind van de 15de eeuw was Ayutthaya een machtige staat. In de stad vindt u gerestaureerde boeddabeelden en tempels die herinneren aan de glorietijd van deze schitterende stad. We bezoeken Wat Phra Si Sanphet de grootste tempel van de Ayutthaya periode; Wat Yai Chai Monkol en de Wat Chaiwatanaran. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 7 Phitsanuloke - Sukothai - Chiang Mai

Vandaag gaan we op weg naar de oude stad Sukothai. Sukothai was vroeger een koninkrijk met vele verschillende bevolkingsgroepen, die elk hun eigen stempel op de stad hebben gedrukt. Dat alles heeft geleid tot een diversiteit aan monumenten en ruines. We bezoeken onder meer het prachtig aangelegde Historical Park met immense boeddhabeelden en serene lotusvijvers. De beste manier om dit park te bezoeken is met de fiets en dat doen we dan ook. Na de lunch rijden we richting het noorden onderweg maken we een stop bij de insecten markt Thung Kwian bosmarkt. Hier kunnen we proeven hoe een gefrituurde sprinkhaan of kever ofzelfs een meelworm smaakt. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 8 Chiang Mai

Een avontuurlijke dag, we vertrekken vroeg in de ochtend naar het olifanten kamp Chiang Dao. Hier maken we op de rug van een olifant een avontuurlijke trekking door de jungle. Daarna zien we hoe de olifanten een bad nemen in de rivier, vervolgens een olifanten show waarin we de olifanten zien in hun dagelijkse werkzaamheden zoals het sjouwen van boomstammen. Als afsluiter maken we een tocht over de rivier op een bamboo raft. We lunchen op het kamp of bij een orchideeen boerderij. Na de lunch bezoeken we een van de belangrijkste en mooiste tempels van Noord-Thailand, de Wat Phra Doi Suthep tempel. Het verhaal gaat dat de olifant van de koning Nue, in 1390, de berg opliep en trompetterde waarbij hij 3 rondjes liep. De koning heeft toen bepaald dat er op de bewuste plek een chedi moest worden gebouwd hetgeen dus ook geschiedde. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 9 Chiang Mai - Bangkok

Chiang Mai is een van de belangrijkste reizigersbestemmingen en de derde grote stad van Thailand. In de binnenstad, binnen de oude stadsmuren, kunt u goed wandelen en een bezoek brengen aan de velen tempels en winkels. De binnenstad van Chiang Mai is nog geen 3 km lang en breed en is in een paar uur te bewandelen. U kunt u zelf ook rond laten rijden door de velen tuk tuk's. Overdag doen we het rustig aan, je kunt wat zwemmen in het zwembad van het hotel of misschien deelnemen aan een avontuurlijke fietstocht. In de avond gaan we met de eerste klas slaaptrein naar Bangkok.

Dag 10 Bangkok - Vientiane

U wordt opgehaald bij het treinstation voor een transfer naar de luchthaven van Bangkok vanwaar u naar Laos, Vientiane, vliegt. Bij aankomst op de luchthaven staat uw gids en chauffeur klaar om u naar uw hotel te brengen. Vandaag maakt u een stadsrondrit door Vientiane. U bezoekt de kleurrijke en bedrijvige ochtendmarkt, maar ook de Pratuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe waar we een schitterend uitzicht hebben over de stad zelf, en de That Luang, het bekendste religieuze monument in Laos. Veder bezoeken de Wat Sisaket tempel met haar duizenden mininature Boedha beeldjes en de oorspronkelijk tempel waar de Emerald Boedha was gevestigd. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Wat Xieng Khuan, dit prachtige park met kolosale boeddhistische en hindoeistische beelden. Lunch is inbegrepen.

Dag 11 Vientiane

Vandaag, een heerlijke vrije dag om op eigen gelegenheid de stad te verkennen, u kunt een mooie wandeling maken langs de Mehkong rivier die dwars door Vientiane loopt. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 12 Vientiane - Vang Vieng

In de loop van de ochtend vertrekt u naar Vang Vieng. Dit stadje ligt aan de Nam Song rivier. Op weg naar boven bezoeken we een lokale bosmarkt waar allerlei producten van uit de natuur worden aangeboden. U bezoekt een paar bijzondere mooie grotten in de omgeving van Vang Vieng zoals de Tham Yang en Tham Chang met haar schitterend uitzicht over het maan landschap verder kunt u ontspannen en genieten van de prachtige omgeving. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 13 Vang Vieng - Ponsavan

In de ochtend vertrekken via een schitterende bergroute naar de plaats Ponsavan, onderweg zullen we enkele stops maken bij berg volkeren die langs de weg leven. Laat in de middag zullen we arriveren in Ponsavan. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 14 Ponsavan

Vandaag brengen we een bezoek aan de Plains of Jars, wat een groot gebied rond Ponsavan betreft waar grote kruiken liggen verspreid. Niemand weet waar de kruiken vandaan komen en hoe ze er zijn gekomen. De mensen uit Laos denken zelf dat ze van reuzen komen. Verder brengen we vandaag ook een bezoek aan Old Xieng Khuang wat officieel Muang Khun heet en omringende dorpen zoals Hmong en Tai Dam. Hierna een bezoek een dorp waar de lokale bevolking gebruik hebben gemaakt van de hulzen van de bommen die op hun stad werden gegooid door de Amerikanen als bijvoorbeeld bloempot. De hulzen zijn en worden omgebouwd tot dingen die de mensen gebruiken in het dagelijks leven. Na dit bezoek gaan we terug naar het hotel. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 15 Ponsavan - Luang Prabang

In de ochtend bezoeken we lokale markt van Ponsavan en hierna vertrekt u naar Luang Prabang, de mooiste stad van Laos. Het landschap onderweg is bergachtig en er is gelegenheid om te stoppen bij een van de vele dorpjes van bergstammen die nog op een zeer traditionele leven. Aan het eind van de middag arriveert u in Luang Prabang. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 16 Luang Prabang

Luang Prabang is ongetwijfeld de mooiste stad van Laos en staat op de lijst van UNESCO werelderfgoederen. Na het ontbijt maakt u een stadswandeling en u bezoekt hierbij de mooiste boeddhistische tempels van Zuidoost Azie. We brengen een bezoek aan het voormalige Koningspaleis dat het Nationale museum is met persoonlijke bezittingen van de Royal familie, de Wat Visoun en Thad Makmo stupa en de Wat Xieng Thong met de bijzondere muurschilderingen. Uw wandeling eindigt bij de beklimming van de Phousi heuvel, vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 17 Luang Prabang

Vandaag een heerlijke vrije dag. Als u vroeg opstaat, kunt u het indrukwekkende tafereel gadeslaan van honderden monniken die met hun bedelnap in lange rije over straat lopen en aalmoezen ontvangen van de lokale bevolking. Verder adviseren wij u de volgende uitstapjes ter plaatse te boeken via de tientallen lokale reisorganisaties in Luang Prabang: Bezoek aan de Tham Ting grotten bij Pac Ou. Na het bezoek aan de grotten, waar talrijke Boeddhabeelden te zien zijn alleen de tocht over de Mehkong rivier is al schitterend met als afsluiter ondermeer het dorp Ban Xang Hai, waar lokale whisky gestookt wordt. Of u kunt een bezoek brengen Khuang Xi Waterval of u huurt een fiets en verken de omgeving bij u zelf. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 18 Luang Prabang - Bangkok

U heeft de ochtend ter vrije besteding totdat u opgehaald wordt voor de transfer van uw hotel naar de luchthaven van Luang Prababg voor een vlucht terug naar Bangkok en verder naar Amsterdam. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 19 Aankomst Amsterdam

U komt aan in Amsterdam.

Inclusief

  • Vluchten Amsterdam - Bangkok // Bangkok - Amsterdam
  • Vlucht Bangkok - Vientianne
  • Vlucht Luang Prabang - Bangkok
  • Maaltijden volgens programma
  • Trein eerste klas Chiang Mai - Bankok

Exclusief

  • Niet genoemde maaltijden
  • Visum kosten ca. $30 p.p. bij aankomst op Vientiane luchthaven (vergeet geen pasfoto mee te nemen)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien

Luchtvaartmaatschappijen stellen een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal naar alternatieve boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden, waarbij de additionele kosten zullen worden doorberekend.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Thailand Laos en Cambodja 19daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311