Noord Thailand Avontuurlijk Afbeelding Noord Thailand Avontuurlijk
Noord Thailand Avontuurlijk **
Bestemming: Rondreizen Thailand - Individueel

Noord Thailand Avontuurlijk

**

Deze Noord Thailand Avontuurlijk neemt u mee naar een gebied met overweldigend natuurschoon en indrukwekkende bergstammen zoals de Akha, Lahu en opmerkelijke Longnecks. U passeert het per weg hoogst bereikbare punt in Thailand. Een reis met veel prachtige panorama's en bijzondere ontmoetingen. U overnacht in het dorp van een Karen stam. Een exotische en speciale rondreis!

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Noord Thailand Avontuurlijk

11 dagen/ 8 nachten

Individuele rondreis

Programma

Dag 1 Vlucht naar Chiang Mai

Vandaag stapt u in het vliegtuig en vertrekt u richting Chiang Mai in het noorden van Thailand. U komt de volgende dag aan in deze prachtige stad.

Dag 2 Aankomst in Chiang Mai

Bij aankomst in Chiang Mai wordt u naar uw hotel gebracht. Nadat u ingecheckt bent, heeft u de rest van de dag vrij te besteden. In Chiang Mai staan verschillende indrukwekkende tempels die u kunt gaan ontdekken of eet uw eerste Thaise maaltijd. Uw ontdekkingsreis door Thailand is begonnen.

Verzorging: Logies

Dag 3 Chiang Mai - Mae Sariang & lunch

Uw eerste bezoek van vandaag is het Doi Inthanon National Park waar u naast de uitzonderlijke schoonheid van de natuur ook geniet van de rust en harmonie die ze uitstraalt. In het park bezoekt u de Mae Ya waterval en een lokale bergstam. Vervolgens gaat u verder naar het Ob Luang ravijn die door natuurlijke krachten en erosie werd gevormd. Erosie is typisch voor dit gebied en met name langs de oevers van de Mae Jaem rivier. In de namiddag arriveert u in Mae Sariang. Een voor westerse begrippen nog steeds onbekend stukje Thailand en dat maakt het juist erg interessant!

Verzorging: Logies en lunch

Dag 4 Mae Sariang - Mae Hong Son

Gisteren heeft u al kunnen genieten van de puurheid van Thailand en een schitterende natuur. Vandaag ontdekt u een stukje Thailand dat qua natuur zonder meer tot het allermooiste van Thailand behoort. De weg klimt omhoog naar de uitlopers van de Himalaya en levert daarbij schitterende panorama's op. Bij elke bocht lijkt een ander decor te verschijnen en in combinatie met de mystiek van de bergbewoners en de rust brengt dit een indrukwekkende sfeer met zich mee. In de middag arriveert u in Mea Hong, een bergdorp dat van oorsprong behoort tot de Shan People. Deze bergstam komt oorspronkelijk uit China en deels uit India. In de middag heeft u tijd om op eigen gelegenheid op ontdekking te gaan in het bergdorp Mae Hong Son.

Verzorging: Logies en ontbijt

Dag 5 Mae Hong Son - Pai

In de ochtend brengt u een bezoek aan de zogenaamde longneck bergstam. Een deel van de vrouwen dragen bronzen ringen om hun nek die hierdoor wordt opgerekt, soms wel tot 25 cm lang. Tot op heden is de reden voor het dragen van deze ringen onbekend en doen hierover diverse verhalen de ronde. Dat het een van de meest opmerkelijke stammen ter wereld betreft is wel duidelijk. Hierna bezoekt u de kleine tempel die midden op de berg ligt met een mooi uitzicht over Mae Hong Son. Uiteraard mag een bezoek aan de visgrot, waar duizenden karpers zwemmen, niet ontbreken. Vervolgens verlaat u Mae Hong Son en is de route die we rijden zelfs nog mooier dan de route gisteren. U passeert het (per weg) hoogst bereikbare punt in Thailand. Onderweg geniet u van adembenemende panorama's. Voordat u arriveert in Pai maakt u nog een stop bij twee bergstammen in dit gebied, namelijk de Lahu en de Akha stam. In de loop van de middag arriveren we in Pai dat qua ligging wordt gezien als een van de mooiste dorpen van Thailand.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 6 Pai - Lisu, Lahu en Karen hill stam

In de ochtend rijdt u naar de warmwaterbronnen die niet ver van Pai zijn gelegen. In de middag maakt u een trekking naar twee Karen hilltribe dorpen. Tijdens uw tocht kunt u genieten van de natuur en het exotische landschap. In de dorpen kunt u zien hoe het alledaagse leven en de cultuur van deze mensen wordt geleefd. U overnacht op een primitieve manier bij de Karen stam.

Verzorging: Logies, ontbijt, lunch en diner

Dag 7 Karen hill stam - Chiang Mai

Na het ontbijt maakt u een trekking van een uur naar het olifantenkamp in de jungle, waar u bij aankomst per olifant verder door de jungle wordt vervoerd naar het dorp van de Lahu bergstam. Vervolgens vaart u op een bamboevlot de rivier af naar het dorp van het Shan bergvolk. Tijdens uw avontuurlijke tocht beleeft u de cultuur van verschillende bergvolkeren en kunt u genieten van de exotische natuur om u heen. Deze dag biedt vele fotomomenten. In de middag vertrekt u naar Chiang Mai, de op een na grootste stad in Thailand, onder andere populair vanwege de bijzondere sfeer. Chiang Mai voelt niet als een stad, maar meer als een uit de kluiten gewassen dorp. Chiang Mai beschikt over meer dan 800 jaar oude stadsmuren, kent vele koloniale woningen, kleurrijke markten en veel bezienswaardigheden. In de namiddag arriveert u in Chiang Mai.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 8 Chiang Mai - Bangkok

Deze dag heeft u tot in de late namiddag de tijd om uw laatste inkopen te doen in Chiang Mai, voordat u met de slaaptrein naar Bangkok vertrekt. U overnacht in de trein.

Verzorging: Logies en ontbijt

Dag 9 Bangkok

In de vroege ochtend arriveert u op het station van Bangkok. U wordt naar uw hotel gebracht. Hierna heeft u de resterende tijd in Bangkok vrij te besteden. Bezoek nog een tempel of ga naar China town voor die laatste heerlijke Thaise maaltijd. Wat u zeker niet mag missen in Bangkok is het koninklijk paleis en de Wat Phra Kaeo tempel.

Verzorging: Logies

Dag 10 Terugvlucht

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Uw rondreis door het bijzondere Thailand is tot een einde gekomen.

Dag 11 Aankomst in Nederland.

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Chiang Mai // Bangkok - Amsterdam
  • Engels sprekende reisleiding
  • prive minivan met chauffeur
  • treinreis Chiang Mai naar Bangkok
  • 8 overnachtingen

Exclusief

  • Fooien
  • Persoonlijke uitgave
  • Verzekeringen

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Emirates. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Noord Thailand Avontuurlijk 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311