De Gouden Driehoek van Thailand Afbeelding De Gouden Driehoek van Thailand
De Gouden Driehoek van Thailand **
Bestemming: Rondreizen Thailand - Individueel

De Gouden Driehoek van Thailand

**

De Gouden Driehoek is vele jaren een onherbergzaam gebied geweest waar het verbouwen van opium de gewoonste zaak van de wereld was. Nu is dit prachtige gebied al jaren toegankelijk voor toeristen en is de Gouden Driehoek zeker een bezoek waard met zijn imponerende bergen, vele bloemen en mystieke plaatsen! Een reis door de Gouden Driehoek geeft u een goede indruk van het verleden en heden en daarnaast geniet u...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



De Gouden Driehoek Van Thailand

9 dagen/ 6 nachten

Individuele rondreis

Programma

Dag 1 Vlucht richting Chiang Mai

Vandaag begint uw reis door het prachtige noorden van Thailand. U stapt in het vliegtuig en vliegt richting Chiang Mai. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 2 Aankomst Chiang Mai

Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. U heeft de rest van de dag vrij te besteden. Kom bij van u vlucht of ga het bijzondere Chiang Mai ontdekken. Morgen begint u aan uw rondreis door de Gouden Driehoek van Thailand.

Verzorging: Logies

Dag 3 Chiang Mai - Lampang - Phayao

's Ochtends wordt u vroeg bij uw hotel opgehaald. Vervolgens brengt u een bezoek aan een van de mooiste en belangrijkste tempels van Noord-Thailand, de Wat Phra That Lampang Luang die al meer dan 1000 jaar oud is. Daarna brengt u een bezoek aan het 'Elephant Conversation Lampang Center', een van de mooiste olifantenscholen van het noorden. In een demonstratie ziet u hoe men deze dieren onder andere aanleert om nuttig te zijn bij zware werkzaamheden. Ook bezoekt u het olifantenziekenhuis (FAE, Friends of Asian Elephants). Vele geneeskrachtige kruiden, gebakken en gegrilde insecten vindt u onder andere op de Thung Kwiang Forest market. Alles wat kruipt, loopt, vliegt, springt en/of zich op een andere manier voortbeweegt wordt hier wel te koop aangeboden. U luncht in een lokaal restaurant. In de middag gaat u verder noordwaarts naar Phayao, een plaats welke mooi gelegen is aan een groot meer. In de namiddag bezoekt u hier de, uit de 12e eeuw daterende, Wat Si Komkam tempel. Overnachting in Phayao.

Verzorging: Logies en lunch

Dag 4 Phayao - Mae Sai - Chiang Saen

Na het ontbijt gaat de route verder door de bergen van Doi Tung (het Zwitserland van Thailand). Jarenlang floreerde dit gebied vanwege de opiumteelt, welke veelal door bergstammen werd uitgevoerd. In 1988 bouwde de moeder van koning Bhumibol op deze plek een zomerresidentie en ontwikkelde zij vele nieuwe agrarische projecten zodat bergstammen niet meer van opiumteelt afhankelijk waren. Tegenwoordig trekt de residentie met zijn schitterende tuin en de agrarische tuinen veel toeristen. U bezoekt de Akha en de Yao bergstammen die hoog in de bergen wonen en veelal nog volgens de oude tradities leven. Vervolgens gaat u verder naar Mae Sai, het meest noordelijk gelegen stadje in Thailand. Een brug vormt de grens met Birma. U neemt een kijkje op de bordermarket waar tal van spullen, ook afkomstig uit Birma, worden aangeboden. Daarna gaat u naar Sop Ruak oftewel de Gouden Driehoek, waar Birma, Laos en Thailand bij elkaar komen. De lunch nuttigt u in een restaurant welk gelegen is aan de machtige Mekong River. Per longtailboot maakt u een tocht over de Mekong River en vaart u langs de oevers van Birma en Laos. Vanmiddag bezoekt u het opiummuseum zodat u een goede indruk krijgt van wat zich allemaal in dit gebied heeft afgespeeld. Voordat u weer naar uw hotel vertrekt bezoekt u de teakhouten Wat Pa Sak bos tempel.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 5 Chiang Saen - Wiang Pa Pao

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een van de meest opvallende en mooiste tempels in Thailand, de Wat Rhong Khun tempel. Dit sneeuwwitte bolwerk lijkt meer op een sprookje dan op een tempel. De tempel, die in alle opzichten verschilt van elke andere tempel in Thailand, is een ontwerp van de kunstenaar Chalerm die met de verkoop van zijn schilderijen en andere kunstwerken geld bij elkaar spaarde om deze tempel uiteindelijk te kunnen bouwen. Dit bijzonder fotogenieke bouwwerk is een bezoek meer dan waard! Na aankomst in Wiang Pa Pao brengt u een bezoek aan de lokale markt en vervolgens is het nog een klein stukje rijden naar uw hotel. De middag is vrij te besteden.

Verzorging: Logies en ontbijt

Dag 6 Wiang Pa Pao - Krisda Doi

In de ochtend rijdt u langs een prachtige route naar Samoeng, een bergdorp met een dagelijkse markt. Vervolgens daalt u weer af en brengt u een bezoek aan de Queen Sirikit Gardens. De tuinen zijn prachtig aangelegd en kennen een bijzondere variatie tussen bloemen, planten en bomen. Vervolgens verder naar een orchideeenboerderij waar u tevens de lunch nuttigt. Na de lunch rijdt u verder naar Krisda Doi. Bij aankomst is het programma van vandaag afgelopen en kunt u de resterende tijd naar eigen wens indelen.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 7 Krisdai Doi - Doi Inthanon - Chiang Mai

Na het ontbijt begint de klim naar de top van de Doi Inthanon met zijn 2.565 meter hoge top. De weg kent vele prachtige panorama's en vergezichten. Eenmaal boven is het heerlijk om een wandeling door het nationale park te maken. Hier leven nog redelijk wat dieren in het wild zoals eekhoorns en wilde katten. Het park is tevens een goede beschermplaats voor vele vogels. In dit gebied zijn tevens dorpen te vinden van de Karen en Hmong bergstammen. In de vroege middag bezoekt u in Chiang Mai de Wat Phra Doi Suthep bergtempel welke is gebouwd op een hoogte van 1056 meter. U kunt de tempel bereiken via een trap met 290 treden of via een tandradbaan. Niet alleen de tempel is de moeite waard, maar ook het prachtige uitzicht over de stad Chiang Mai en zijn groene valleien. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag arriveert u weer in Chiang Mai en heeft u nog een overnachting voordat u morgen richting Nederland vliegt.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 8 Terugvlucht

U wordt vandaag naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht. Uw bijzondere rondreis door het noorden van Thailand is afgelopen.

Dag 9 Aankomst in Nederland

Inclusief

  • Retourvlucht Amsterdam - Chiang Mai
  • Engels sprekende reisleiding
  • prive minivan met chauffeur
  • 6 overnachtingen
  • entreegelden

Exclusief

  • Fooien
  • Persoonlijke uitgave
  • Verzekeringen

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Emirates. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De Gouden Driehoek van Thailand 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311