Bergstammen van Noord Thailand Afbeelding Bergstammen van Noord Thailand
Bergstammen van Noord Thailand **
Bestemming: Rondreizen Thailand - Individueel

Bergstammen van Noord Thailand

**

Mae Hong Son gelegen in het uiterste noordwesten van Thailand, was 50 jaar geleden nog zo goed als onbereikbaar. Het in de uitlopers van de Himalaya gelegen dorp is van oorsprong het dorp van het Shan volk. Zij vestigden zich hier vele eeuwen geleden. Ook is Mae Hong Son het dorp van de Padoung stam, beter bekend onde de naam longnecks. Om Mae Hong Son te bereiken volgt u de mooiste en meest adembenemende route...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Bergstammen van Noord-Thailand

10 dagen/ 7 nachten

Individuele rondreis

Programma

Dag 1 Vlucht naar Chiang Mai

Vandaag vliegt u vanuit Nederland naar Chiang Mai in het noorden van Thailand. U komt hier de volgende dag aan.

Dag 2 Aankomst Chiang Mai

Nadat u uw bagage heeft verzameld wordt u naar uw hotel in Chiang Mai gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden in Chiang Mai. Kom bij van uw vlucht of ga een van de vele prachtig gedecoreerde tempels in de stad ontdekken.

Dag 3 Chiang Mai - Chiang Dao - Hmong Lodge

U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt naar de olifantenschool van Chiang Dao. Hier ziet u hoe deze imposante dieren een bad in de rivier nemen. Vervolgens woont u een demonstratie bij en ziet u hoe men deze dieren aanleert om inzetbaar te zijn bij zware werkzaamheden. U maakt een trekking op de rug van een olifant en gaat per bamboe raft de rivier over. De lunch nuttigt u op een orchideeenboerderij. In de middag gaat u verder naar Nong Hoi Mai, waar u incheckt in uw hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u een goede indruk opdoen van de dagelijkse activiteiten van deze stam. In de avond diner met muziek en dans van het Hmong volk.

Verzorging: Logies, lunch en diner

Dag 4 Hmong Lodge - Pai

Na het ontbijt gaat u verder naar Pai, een dorp met nog honderden houten woningen. De fraaie ligging wordt door bergen omgeven en Pai wordt dan ook gezien als een van de mooist gelegen dorpen in Thailand. Onderweg passeert u kleine dorpjes zoals Ban Meo Mae Ki, welke een nog typisch Thais karakter uitstralen. Uiteraard wordt er een stop gemaakt voor de lunch. U bezoekt een klein dorp en de lokale tempel Wat Chan

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 5 Pai - Mae Hong Son

Vandaag hebben wij een bijzonder mooie route voor u in het verschiet. De weg slingert zich door het schitterend berggebied van de uitlopers van de Himalaya. Tevens passeert u het per weg hoogst bereikbare punt in Thailand en geniet u van talloze indrukwekkende panorama's. U maakt een stop bij Tham Pla (visgrot) waar honderden karpers zwemmen. Ook brengt u een bezoek aan de Black Lahu Akha bergstam, die nog leven volgens oude tradities. Na de lunch bezoekt u de Wat Jong Kham en Wat Jong Klam tempels, die over Birmese invloeden beschikken. In de namiddag gaat u naar Wat Phra Dhat Doi Kong Moo. Hier heeft u een schitterend uitzicht over het bergdorp Mae Hong Son.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 6 Mae Hong Son - Mae Sariang

Na het ontbijt liggen de longtail boten gereed en gaat u op bezoek bij een van de meest opmerkelijke bergstammen ter wereld, namelijk de zogenaamde Long Necks die tot de Padoung stam behoren. Een aantal van de vrouwen draagt bronzen ringen om hun nek waardoor deze soms tot 25 cm is opgerekt. De geleerden zijn het nog steeds niet eens over de reden waarom deze ringen zijn aangebracht. Een ding is duidelijk, de Padoung stam is een van de meest opmerkelijke stammen ter wereld. Na de lunch gaat u verder naar Mae Sariang waar u na aankomst de Birmese Tempel Wat Jong Sung zal bezoeken. In de namiddag heeft u genoeg tijd om dit typisch Thaise bergdorp op eigen gelegenheid te ontdekken.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 7 Mae Sariang - Mae Chaem - Krisda Doi

Na het ontbijt begint u wederom aan een bijzonder mooie route langs de Ob Luang bergkloof. Reist u in de periode november/ februari, dan is het extra mooi want dan staan de enorm uitgestrekte zonnenbloemvelden bij Doi Mae Ho volledig in bloei! U passeert de Ob Luang bergkloof en stopt onderweg voor de lunch. In Mae Chaem brengt u een bezoek aan de Wat Pa Daet tempel die in Lannastijl is gebouwd. Daarna ziet u in Chom Thong de Wat Phra Thay Si Chom Thong, een van de meest belangrijke tempels van Noord-Thailand. De uit 1451 daterende chedi is hier in Birmese stijl opgetrokken en wordt jaarlijks door duizenden pelgrims bezocht. In de namiddag arriveert u bij het hotel en heeft u tijd om te ontspannen of er op eigen gelegenheid op uit te trekken.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 8 Krisda Doi - Chiang Mai

U heeft, alvorens de reis verder gaat, nog even de tijd om op deze prachtige plek te relaxen. Daarna rijdt richting Chiang Mai voor een bezoek aan de Doi Suthep bergtempel. Niet alleen de tempel is erg mooi, maar u heeft vanaf dit punt ook een schitterend uitzicht over de stad Chiang Mai en zijn groene valleien. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht voor nog 1 overnachting in Chiang Mai, voordat u morgen naar de luchthaven gaat.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 9 Terugvlucht

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Uw bijzondere rondreis door het noorden van Thailand en ontmoeting met de bergstammen is tot een einde gekomen.

Dag 10 Aankomst in Nederland

Inclusief

  • Retourvlucht Amsterdam - Chiang Mai
  • Engels sprekende reisleiding
  • prive minibusjes met chauffeur
  • 7 overnachtingen
  • entreegelden

Exclusief

  • Fooien
  • Persoonlijke uitgave
  • Verzekeringen

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Emirates. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Bergstammen van Noord Thailand 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311