Beleef het Noorden van Thailand Afbeelding Beleef het Noorden van Thailand
Beleef het Noorden van Thailand **
Bestemming: Rondreizen Thailand - Individueel

Beleef het Noorden van Thailand

**

Vanuit Bangkok reist u via Ayutthaya naar Phitsanuloke en vervolgens gaat u verder naar het westen. De dagen die volgen zijn een ontdekking in een niet toeristisch gebied. De wegen zijn heel rustig en de route gaat deels langs Birma, dwars door twee imponerende berggebieden heen. U geniet volop van het nog pure karakter van Thailand en in combinatie met haar geweldige natuurschoon en vaak schitterende panorama's...

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Beleef het Noorden van Thailand

10 dagen/7 nachten

Individuele rondreis

Programma

Dag 1 Vlucht naar Bangkok

Vandaag begint u aan uw vlucht naar Bangkok. De volgende dag komt u aan in deze bruisende stad.

Dag 2 Aankomst in Bangkok

U wordt opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel gebracht. In Bangkok heeft de rest van de dag vrij te besteden. Bezoek de Wat Phra Kaeo tempel en het Koninklijk Paleis, eet een heerlijke Thaise maaltijd in Chinatown of maak een boottocht over de khlongs (kanalen). Morgen begint uw rondreis door het nog voor toeristen onbekende noordelijk deel van Thailand.

Verzorging: Logies en ontbijt

Dag 3 Bangkok - Ayutthaya - Phitsanuloke

(ca. 350 km) U wordt bij uw hotel opgehaald en gaat op weg naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Ayutthaya was ooit een van de rijkste steden van Azie en tijdens haar glorietijd woonden er zelfs meer mensen in Ayutthaya dan in Londen in die tijd. Helaas werd de stad, welke bezaaid was met vele tempels en paleizen, in 1767 door de Birmanen om onbegrijpelijke reden voor een groot deel verwoest. Tegenwoordig maakt Ayutthaya nog steeds een grote indruk op zijn bezoekers met haar grandeur en schoonheid. Een bezoek aan de stad is dan ook meer dan de moeite waard en als eerste plek bezoekt u Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In een prachtig park ziet u hier paleizen in diverse architectonische stijlen zoals o.a Chinese, Zwitserse en Victoriaanse. Na dit bezoek vervolgt u de route per longtailboot voor een bezoek aan de Wat Sri Samphet tempel met het er naast gelegen ruine complex. Daarna bezoekt u de Wat Chawathanaram tempel. Deze ligt schitterend aan de rivier. Na de lunch gaat u verder naar Phitsanuloke, waar u in de namiddag zal arriveren.

Verzorging: Logies en lunch

Dag 4 Phitsanuloke - Sukhothai - Tak - Mae Sot

(ca. 255 km) Na het ontbijt gaat u naar Sukhothai, eveneens een oude koningsstad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Sukhothai Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. Daarna gaat u verder naar het westen en komen de bergen in zicht. De route is heel rustig en de natuur wordt steeds mooier. Ongeveer 50 km lang slingert de weg zich door de bergen en geniet u van de natuur. Bij Magic Hill maakt u een opmerkelijke stop. De minivan parkeren we tegen een heuvel bergopwaarts en wanneer we deze in zijn vrij zetten zou de minivan achterwaarts de heuvel af moeten rijden. Maar het tegenovergestelde is het geval, de minivan rijdt namelijk heel langzaam naar boven! Zijn het onverklaarbare krachten of een magnetisch veldU mag er zelf over oordelen. In de loop van de middag arriveert u in Mae Sot dat tevens de grens vormt met Birma. In het verleden zijn hier veel grensincidenten geweest die zich voornamelijk in de bergen afspeelden. Tegenwoordig is Mae Sot een rustig grensplaatsje, en een soort handelsstadje. Op de grensmarkt, die u tevens bezoekt, wordt ook veel koopwaar afkomstig uit Birma aangeboden.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 5 Mae Sot

Mae Sot is gelegen aan de Moei River, welke de grens met Birma vormt. Hier is veel handel en hier vindt u veel producten die u in Thailand bijna niet aantreft. Na het ontbijt bezoekt u de Pacharoen watervallen. De lunch nuttigt u in het hotel. Vervolgens bezoekt u de Thai - Birmese grensmarkt en aansluitend de Wat Chumphon Khiri, een tempel die een chedi bezit, afkomstig uit Birma en gedecoreerd met gouden mozaiek tegeltjes. Ook een bezoek aan Wat Thai Watthanaram met zijn in Birmese stijl ontworpen boeddhabeeld. Na de lunch bezoekt u een van de bergstammen in dit gebied, de Akha of Lahu stam.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 6 Mae Sot - Mae Saring

(ca. 260 km) Na het ontbijt begint u aan een bijzonder spectaculaire route, namelijk Highway 105 van Mae Sot naar Mae Sariang. Jarenlang was deze weg een van de vluchtwegen voor stammen vanuit Birma. Thailand bouwde vele vluchtelingenkampen en na ongeveer 35 km ziet u veel van deze kampen die bewoond worden door bergstammen die jaren geleden uit Birma naar Thailand zijn gevlucht. De Thaise overheid zoekt een zo goed mogelijke oplossing voor deze stammen, terugkeer naar Birma lijkt echter(nog)uitgesloten. De route gaat verder door een imponerend berggebied. Links kijkt u uit over Birma, met vaak prachtige panorama's, terwijl u aan de Thaise zijde geniet van een overweldigende natuur. De weg is zeer rustig en de hele dag door komt u niet veel verkeer tegen. Hierdoor kunt u op een prettige manier uw eigen tempo bepalen. In de namiddag arriveert in Mae Sariang, een plaatsje dat is gelegen aan de Yuam rivier. Een voor westerse begrippen nog steeds onbekend stukje Thailand en dat maakt het juist heel interessant! U bezoekt de uit 1896 daterende Wat Chong Sung tempel. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 7 Mae Sariang - Mae Chaem - Krisda Doi

(ca. 195 km) Ook vandaag is de route wederom bijzonder mooi. U ziet onder andere uitgestrekte groene velden, bergen en veel bloemen. Reist u in de periode van oktober t/m december, dan geniet u in de omgeving van Thong Bua Ton tevens van de uitgestrekte velden met bloemen welke dan in bloei staan. U bezoekt de enorme bergklif van Ob Luang, waar u een rustige wandeling maakt. In Mae Chaem brengt u een bezoek aan Wat Pa Daet, een in Lanna stijl gebouwde tempel met prachtige muurschilderingen. Vervolgens bezoekt u Chom Thong waar u de Wat Phra Thay Si Chom Thong ligt met zijn chedi uit 1451. Deze tempel wordt gezien als een heilige plek door pelgrims.

Verzorging: Logies, ontbijt en lunch

Dag 8 Krisda Doi - Doi Inthanon - Chiang Mai

(ca. 30 km) In de ochtend bezoekt u de Doi Inthanon die met zijn top van 2565 de hoogste berg van Thailand is. U rijdt omhoog en geniet van vele vergezichten. Eveneens maakt u een ontspannende wandeling door dit prachtige gebied en geniet u van de rust en de natuur. In dit gebied komen nog een aantal wilde dieren voor zoals o.a wilde katten en vliegende eekhoorns. Verder bevinden zich hier ook nederzettingen van de Karen en de Hmong bergstammen. In de middag arriveerd u in Chiang Mai.

Verzorging: Logies en ontbijt

Dag 9-10 Terugvlucht

Uw reis door het Noorden van Thailand is tot een einde gekomen. U vliegt vandaag terug naar Nederland waar u de volgende ochtend aankomt.

Inclusief

  • Internationale vlucht Amsterdam - Bangkok // Chiang Mai - Amsterdam
  • Engels sprekende reisleiding
  • prive minibusje met chauffeur
  • entreegelden
  • Maaltijden zoals aangegeven in het programma

Exclusief

  • Fooien
  • Persoonlijke uitgave

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Emirates. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Beleef het Noorden van Thailand 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311