Avontuurlijk Panama Afbeelding Avontuurlijk Panama
Avontuurlijk Panama
Bestemming: Rondreizen Panama - Rondreizen

Avontuurlijk Panama


hotel

Houdt u van actief reizen en een land op individuele basis leren kennenDan is dit programma voor u op maat gemaakt. Afgelegen lodges zijn zorgvuldig voor u uitgekozen om een te worden met de rijke vegetatie van Panama. Verschillende avontuurlijke excursies zijn samengesteld om u te verzekeren van avontuurlijk verblijf in Panama.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaPanama Avontuurreis

15 Dagen / 14 Nachten

Houdt u van actief reizen en een land op individuele basis leren kennenDan is dit programma voor u op maat gemaakt. Afgelegen lodges zijn zorgvuldig voor u uitgekozen om een te worden met de rijke vegetatie van Panama. Verschillende avontuurlijke excursies zijn samengesteld om u te verzekeren van avontuurlijk verblijf in Panama.

Dag 1 Amsterdam - Panama Stad

Vertrek vanuit Amsterdam.Na aankomst in Panama wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, standaard kamer met ontbijt inbegrepen.

Dag 2 Panama Stad en Canopy Crane

In de vroege ochtend wordt u meegenomen naar het National Park Metropolitan om de Smithsonian Rainforest Canopy Crane ervaren. Met de kraan wordt u naar een uitstekende hoogte gebracht om het tropisch regenwoud en haar bewoners te observeren vanuit het unieke perspectief van een vogel.

Vervolgens is het tijd voor een rondleiding door de stad en een bezoek aan Casco Antiguo met zijn unieke Franse, Spaanse en Italiaanse architectuurstijlen en de Miraflores sluizen waar u schepen kunt zien wanneer ze door het kanaal varen.

De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, standaard kamer met ontbijt inbegrepen.

Dag 3 Bayano Lake & Embera Community

Deze ochtend reist u op de pan-Amerikaanse Highway naar het oosten. Uw bestemming is de brug bij Alayala. Vanaf hier maakt u deel uit van een boottocht van 45 minuten over het Bayano meer om een Embera Wounaan gemeenschap bezoeken. Tijdens de reis kunt u vele watervogels en een drijvend versteend bos zien. U kunt traditionele producten kopen in het dorp. Na de terugkeer met de boot, reist u verder met een 4x4 langs een ruwe, modderige weg naar de lodge op de Llano-Carti weg (de enige weg die dwars door de Serrania de San Blas gaat, met onder andere de prachtige uitlopers die Panama en San Blas aan Darien verbinden en de thuisbasis van de inheemse Kuna). De lodge ligt op 375m van de Nusagandi of PEMASKY Reserve (Project for the Study and Management of Wilderness Areas of Kuna Yala). Het is opgericht door de Kuna bevolking om de aantasting van hun pre-montane regenwoud te bewaken voor kolonisten, zelfvoorzienende boeren en houthakkers. Wetenschappers van het Smithsonian Institute rangschikken dit gebied als een van s werelds top 10 reservaten vanwege haar rijke flora en fauna. U verblijft twee nachten in Burbayar Lodge. De eenvoudige kamers hebben een eigen badkamer, maar alleen koud water. Petroleumlampen zorgen voor verlichting.

Overnachting in het Burbayar Lodge, bungalow met alle maaltijden inbegrepen.

Dag 4 Burbayar Jungle Trails

Burbayar Lodge heeft een systeem van zeven onderling verbonden paden door het regenwoud, die varieren van 0,5 - 3,5 km. U kunt dus kiezen voor de wandeling die het beste bij u past. De lokale Kuna gidsen zullen u helpen de vogels, vlinders, geneeskrachtige planten, bomen en bloemen te identificeren. Apen, luiaards, agoutis, kikkers en leguanen worden vaak gezien langs de weg. Een deel van de paden leidt naar mooie watervallen en kristalheldere zwembaden die u uitnodigen voor een verfrissende duik. Voor degenen die hun benen echt willen strekken is het mogelijk om de Kuna Trail over te steken om van de San Blas cordillera naar het Caribisch gebied te wandelen - een uitdagende 6-8 uur durende jungle trektocht.

Overnachting in het Burbayar Lodge, bungalow met alle maaltijden inbegrepen.

Dag 5 Chiriqui Highlands - Volcan

Vandaag volgt een transfer over het land naar Panama City (2 uur), van waar u de vlucht naar David in de Chiriqui hooglanden maakt. U wordt in David bij aankomst opgehaald in David en overgebracht via de weg naar Cerro Punta aan de westelijke kant van de vulkaan Baru. Hier verblijft u twee nachten in de Los Quetzales Lodge op een hoogte van 2200 meter. De Lodge bezit een gebied van 400 hectare met grond binnen zowel het Baru Nationaal Park als binnen La Amistad International Park.

Overnachting in Los Quetzales, standaard kamer, drie maaltijden per dag inbegrepen.

Dag 6 Paardrijden, Mountainbiken, Wandelen, Vogelspotten of Spa

Vandaag kunt u kiezen uit meerdere activiteiten die beschikbaar zijn bij de lodge. In de directe omgeving zijn er paardrijd- en wandelexcursies door het schilderachtige agrarische landschap, die varierend van 30 minuten tot 4 uur duren. Mountainbikes zijn beschikbaar voor gasten die op eigen houtje de omgeving willen verkennen. Er zijn 8 routes binnen het nevelwoudreservaat. Wilt u een meer ontspannen dag hebben, de Finca Dracula Orchid boerderij ligt op slechts 10 minuten lopen en de lodge biedt optionele spa behandelingen, waaronder massages, hete stenen en reflexologie (deze diensten zijn niet inbegrepen in het pakket).

Overnachting in Los Quetzales, standaard kamer, drie maaltijden per dag inbegrepen.

Dag 7 Quetzal Trail

Vandaag zult u met uw gids de gehele Quetzal Trail afleggen (ca. 6 uur lopen). U start vanaf de Cerro Punta ten westen van de vulkaan Baru en zal vanaf daar bergop en bergaf wandelen over een zeer mooi maar modderig pad dat door het nevelwoud van het Nationaal Park Baru loopt. U komt bij het het populaire bergstadje Boquete aan de oostelijke flank van de vulkaan. Hier kunt u genieten van een picknick lunch terwijl u onderweg bent en heeft u een goede kans een aantal vogels en zoogdieren te spotten. De lokale bevolking zegt dat tussen januari en mei er een 100% kans bestaat op het spotten van de prachtige en kleurrijke quetzal, deze kans is slechts 25% buiten deze periode. Het parcours eindigt bij het ranger station waar een voertuig klaar zal staan met uw bagage om u naar uw lodge in Boquete te vervoeren. Hier verblijft u de komende drie nachten.

Overnachting in het Finca Lerida, Standaard Kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 8 Canopy Tour & natuurlijke warmwaterbronnen

Vandaag wordt u naar Palo Alto gebracht voor een ochtend vol canopy avontuur, waarbij u door het bos glijdt met behulp van een reeks van 11 verschillende zip-line kabels (totaal 3 km) die tussen de 30 en 60m boven de grond hangen. Buiten het avontuur heeft u ook veel kans om orchideeen, varens en bromelia's die hoog in de boomtoppen groeien te spotten. In de namiddag kunt u uw ledematen ontspannen in de thermische baden van Caldera, ook wel bekend om de genezende eigenschappen van het water. Dit zijn natuurlijke openluchtzwembaden met mineraalwater dat geothermisch verwarmd wordt tot op verschillende temperaturen. Dit kunt u afwisselen met een baden in de plaatselijke rivier voor de nodige afkoeling en temperatuurcontrasten.

Overnachting in het Finca Lerida, Standaard Kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 9 White water rafting

Het avontuur gaat verder. Geniet van een ochtend raften in een van de lokale rivieren die oospronkelijk stammen van de hellingen van de vulkaan Baru en die hun weg snijden door het nevelwoud. U kunt zelf kiezen wat het best bij u past op basis van ervaring, niveau en het seizoen. De opties varieren van een rustige 2 uur durende klasse II inleiding over de rivier Esti, tot klasse III trips (bv. Sabo Sectie van de Chiriqui Viejo) en een extreem spannende 4 uur durende klasse IV run (Palon sectie van Chiriqui Viejo). Voor de beste natuurlijke omstandigheden worden de 3 uur durende runs van klasse II en III in de stroomversnellingen van de Gariche rivier gesuggereerd. De lunch is inbegrepen.

Overnachting in het Finca Lerida, Standaard Kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 10 Bocas del Toro

Overdracht via de weg naar beneden van de wolk beboste bergen naar Almirante aan de Caribische kust. Met de boot naar de koraalriffen van Bocas del Toro. Dit zal u zijn basis voor de komende 3 nachten verblijven in Hotel Bocas del Toro in het vriendelijke stadje Bocas del Toro op Colon Island, waar u kunt mengen met de lokale bevolking en proeven van de bars en restaurants.

Overnachting in Hotel Bocas del Toro, Standaard Kamer, inclusief ontbijt

Dag 11 Salt Creek Village - Bastimentos Marine National Park

De tocht van vandaag begint bij de Bocas del Toro pier met een korte boottocht naar Playa de las Estrellas. Hier kunt u snorkelen en de vele zeesterren bewonderen in de prachtige Caraibische wateren. U zult vervolgens doorreizen naar Boca del Drago, waar u de tijd heeft om te ontspannen op een wit zandstrand en te genieten van een kalme turquoise zee. Bij Boca del Drago vindt u ook een restaurant waar u kunt lunchen (niet inbegrepen in de tour!). In de middag gaat u verder naar Isla de los Pajaros, ofwel het Eiland van de Vogel. Het eiland biedt een spectaculair landschap en een groot aantal zeevogels nestelt zich hier. Na het bezoek van dit eiland wordt u teruggebracht naar Bocas del Toro.

Overnachting in Hotel Bocas del Toro, Standaard Kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 12 Vrije dag in Bocas del Toro

Vrije dag op Colon Island waar mogelijkheden zijn voor wateravontuur zoals duiken, snorkelen en kajakken of wandelingen naar de plaatselijke stranden (niet inbegrepen).

Overnachting in Hotel Bocas del Toro, Standaard Kamer, ontbijt inbegrepen.

Dag 13 Panama City

Vandaag vliegt u terug naar Panama Stad. U wordt opgehaald bij aankomst en overgebracht naar uw hotel in Panama Stad voor uw laatste nacht in Panama. U bent de rest van de dag vrij om te winkelen, de stad te verkennen en te ontspannen bij het hotel of het nachtleven te beproeven.

Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, standaard kamer met ontbijt inbegrepen.

Dag 14 Vertrek Panama

U wordt naar de luchthaven van Tocumen gebracht voor uw internationale vlucht terug naar huis

Dag 15 Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Inclusief:  Meet & Greet op de luchthaven  3 nachten Country Inn & Suites Amador (O)  2 nachten Burbayar Lodge (O/L/D)  2 nachten Los Quetzales Lodge (O/L/D)  3 nachten Finca Lerida (O)  3 nachten Hotel Bocas del Toro (O)  Canopy & Panama Stad Tour  Wandel tour at Burbayar Lodge  Activiteiden bij Los Quetzales  Quetzal Trail Tour  Canopy Tour & Natuurlijke bronwateren  White Water Rafting Tour  Bocatorito Lagune, Coral Keys & Red Frog Beach Tour  Lokale vluchten economy class  Vervoer over land  Alle belastingen en servicekosten

Exclusief Luchthaven vetrek belasting  Optionele tours  Vrijwillige fooi  Versnaperingen  Extra maaltijden  Extra's in het hotel

Minimaal 2 personen Binnenlandse vluchten en boottochten hebben een bagage beperking van 20 kilo per persoon.Alleenreizende prijs op aanvraag.

Luchtvaartmaatschappijen stellen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal dan naar alternatieven in andere boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden. Eventuele meerkosten zullen worden doorberekend.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Avontuurlijk Panama 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311