Wonderen van Panama 14 daagse Self drive Afbeelding Wonderen van Panama 14 daagse Self drive
Wonderen van Panama 14 daagse Self drive ***
Bestemming: Rondreizen Panama - Fly en Drive

Wonderen van Panama 14 daagse Self drive

***

plane hotel car

In juni 2009 hebben de inwoners van Panama de 10 wonderen van hun land gekozen. Negen van deze wonderen zijn in elk van de negen provincies gelegen, de inheemse bevolking wordt als het 10e wonder beschouwd. Dit programma combineert negen van de tien natuurlijke en culturele wonderen en neemt je mee naar die plaatsen. Buiten de gebaande paden, is dit programma voor een echte en authentieke Panama ervaring.

Fly and Drive o.b.v. Volgens programmaWonderen van Panama

14 dagen / 13 nachten

Fly Drive

In juni 2009 hebben de inwoners van Panama de 10 wonderen van hun land gekozen. Negen van deze wonderen zijn in elk van de negen provincies gelegen, de inheemse bevolking wordt als het 10e wonder beschouwd. Dit programma combineert negen van de tien natuurlijke en culturele wonderen en neemt je mee naar die plaatsen. Buiten de gebaande paden, is dit programma voor een echte en authentieke Panama ervaring.

Voor deze reis dient u in bezit te zijn van een creditcard.

Dag 1 Panama City

Bij aankomst in Panama zal onze vertegenwoordiger u ophalen op het vliegveld en wordt u vervolgens naar uw hotel gebracht.

Panama City is de hoofdstad en grootste stad van het land. Het heeft een gevarieerde mix van culturen en een enorme historische sector in de oude stad. De levendige en bruisende financiele wijk aan de andere kant, is zeer modern en wordt vaak vergeleken met Miami. Panama City is een opwindende stad waarvan u zeker zult genieten.

Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, inclusief ontbijt.

Dag 2 Bayano meer

Na het ontbijt haalt de Engels sprekende gids u op bij uw hotel en rijdt mee naar het Kuna dorp Madugandi aan de oevers van het Meer van Bayano, het gekozen wonder van de provincie Panama. De inheemse bevolking van Panama, onder wie de Kuna, worden ook beschouwd als een van de tien wonderen, omdat ze de culturele diversiteit versterken. Het Bayano meer is een kunstmatig meer gebouwd in 1979. Door de bouw zijn diverse Kuna dorpen onder water verdwenen. Momenteel leven de Kuna van de visserij. Het hoogtepunt van de toer is het bezoek aan de indrukwekkende grotten.

Bij aankomst bij het Bayano meer stapt u in een kleine boot en gaat u naar de ingang van de grotten aan de andere kant van het meer. Via de grotten daalt u af naar een ondergrondse rivier, welke in combinatie met de spectaculaire kalksteenformaties deze toer voor iedereen uniek en leuk maken. Na een enkele uren van speleologie en opwinding, zal u terug gaan naar het daglicht en nemen wij pauze voor een lunch. In de namiddag kunt u ontspannen op een prachtige open plek omringd door rotsformaties en bossen en aan een lagune, waarin u een verfrissende duik kunt nemen.

Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, inclusief ontbijt.

Dag 3 Panama Canal & San Lorenzo Fort

Per trein gaat u over de historische en originele spoorweg vanuit Panama City naar Colon. Deze een 1-uur durende reis leidt u door de jungle en langs het Panamakanaal. Na de mooie treinreis, zal uw Engels sprekende gids u meenemen van Colon naar het fort van San Lorenzo. Het San Lorenzo fort is gelegen aan de ingang van de Chagres rivier dichtbij Colon. Het was aan deze rivier, waar de beruchte piraat Henry Morgan aanmeerde in het oude Panama om de schat te veroveren. Om naar San Lorenzo te gaan, is het noodzakelijk om de Gatun sluizen te passeren en het Sherman Fort, een voormalige militaire basis, binnen te gaan. Dit fort is omgeven door een rijke jungle met een grote diversiteit en is een bijzondere plek om vogels te kijken. Het fort van San Lorenzo is een uitstekend voorbeeld voor de 17e en 18e eeuwse militaire architectuur en is uitgeroepen als het wonder van de Colon provincie. De Gatun sluizen, die u bezoekt op de terugweg, zijn een reeks van drie sluizen waar de enorme containerschepen naar boven of beneden gebracht worden met een totaal verval van 26 meter. Elke sluis is 33,5 meter breed en 306 meter lang en het duurt acht minuten om deze te vullen met water.

Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, inclusief ontbijt.

Dag 4 Panama City - Autohuur - Pedasi

Onze lokale vertegenwoordiger komt bij u langs in het hotel om u een briefing te geven over hoe te rijden in Panama. Uw huurauto (Toyota Yaris of vergelijkbaar) wordt afgeleverd bij uw hotel. U kunt nu beginnen met uw self-drive avontuur in Panama. Steek de beroemde brug van de Americas over en vervolg uw route op de Panamerican Highway langs de Stille Oceaan. Uw bestemming voor vandaag is Pedasi, een klein dorpje aan het Azuero schiereiland. Op de weg daar naar toe bent u in staat om nog drie wonderen van Panama te bezoeken. De bevolking van de centrale provincies van Panama hebben een zeer traditionele en religieuze cultuur. Het is daarom niet verwonderlijk dat zij de kerken hebben gekozen als wonderen van hun provincies. In Nata, in de provincie Cocle, kunt u stoppen om de 'Basilica de Santiago Apostol' te bezoeken. Deze basiliek die gebouwd is in 1522 wordt beschouwd als Panama's belangrijkste koloniale bouwwerk.
Als u verder richting het Azuero schiereiland gaat passeert u het dorp Parita. De dorpskerk, het wonder van de Herrera provincie, wordt beschouwd als een mooi voorbeeld van de barokke architectuur in Panama. Slechts een klein eindje rijden verderop het schiereiland, kunt u een bezoek brengen aan een derde kerk, de Santa Librada de Las Tablas, het wonder van de provincie Los Santos. Deze kerk is ook als Nationaal Monument verklaard, dankzij de lange geschiedenis en zijn kostbare barokke architectuur. Vanuit Las Tablas is het slechts een paar minuten naar het dorp van Pedasi op de zuidoostelijke punt van het schiereiland Azuero. Deze regio is het folkloristische hart van Panama. De lokale bevolking heeft een passie voor wat zij noemen, Cultura Tipica. Hier wordt de nationale klederdracht gemaakt. De klederdracht is vrolijk gekleurd, met veel lagen en geplooid. In Padita worden ook de duizenden papier mache maskers gemaakt, welke op elk festival gedragen worden. Het schiereiland wordt omringd door de lege pacifische stranden.

Overnachting in Caista Margarita, inclusief ontbijt.

Dag 5 Pedasi

Geniet van een vrije dag op Pedasi. Ontdek het traditionele schiereiland met de auto, probeer te surfen aan een van de stranden of boek een optionele tour om bijvoorbeeld naar Iguana Island te gaan.

Overnachting in Casita Margarita, inclusief ontbijt.

Dag 6 Pedasi - Boquete

Vandaag bezoekt u de twee nieuwe wonderen van Panama. In de provincie Veraguas bezoekt u het schilderachtige dorpje San Francisco, net boven Santiago. De plaatselijke kerk is een geweldig voorbeeld van barokke architectuur. De reeks altaren zijn prachtig en maar een paar jaar geleden gerestaureerd, zodat kerkgangers en toeristen van de magische plek kunnen genieten.

Verder op de Panamerican snelweg richting David ligt een van de meest pittoreske routes in het hele land. Mooie landschappen, veeboerderijen, schilderachtige dorpen, deze weg biedt het allemaal. In de Chiriqui provincie bezoekt u het natuurwonder los Cangilones de Gualaca. Deze speciale rotsformatie in de Esti rivier vormt grote baden/poelen, die eruit zien alsof ze door de mens gemaakt zijn. De formaties zijn ontstaan het gevolg van de laatste uitbarsting van de vulkaan Baru, duizenden jaren geleden. De perfecte vormen en het kristalheldere water van de rivier Esti nodigen u uit om een duik te nemen. Vanaf Gualaca gaat u verder naar Boquete, een van de belangrijkste outdoor bestemming van het land.

Overnachting in het Panamonte Inn & Spa, inclusief ontbijt.

Dag 7 Boquete

Vrije dag om Boquete te verkennen. Wij adviseren een bezoek aan een van de koffieplantages te brengen. U krijgt hier deskundige uitleg over het koffieproces vanaf de groei tot het malen en geniet van de hoge kwaliteit van de lokale koffie. Daarnaast kunt naar hartelust wandelen, vogels kijken, raften en of de warmwaterbronnen bezoeken. Overnachting in het Panamonte Inn & Spa, inclusief ontbijt.

Dag 8 Boquete - David - Bocas del Toro

Na het ontbijt maakt u een rit naar David waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven. Vervolgens volgt de transfer naar Panama's caribische kust en een korte boottocht naar Bocas del Toro. Overnachting in het Hotel Bocas del Toro, inclusief ontbijt.

Dag 9 Bird Island Tour

Na het ontbijt gaat u vanaf de pier van Bocas del Toro per boot naar het Playa de las Estrellas. U kunt hier snorkelen om de vele zeesterren te zien. De tocht wordt vervolgd naar Boca del Drago, waar u kunt genieten van de witte stranden en de turquoise zee. Op dit eiland is een restaurant waar u eventueel de lunch kunt gebruiken (niet inbegrepen). In de middag wordt Bird's Island bezocht. Het beschermde eiland wordt beschouwd als het wonder van de Bocas del Toro provincie en biedt een spectaculair landschap en een groot aantal zeevogels broeden hier.

Overnachting in het Hotel Bocas del Toro, inclusief ontbijt.

Dag 10 Bocas del Toro

Dag ter vrije besteding in Bocas del Toro. Bezoek een van de stranden van Archipelago. Geniet van de relaxte sfeer van de stad of boek een optionele tour.

Overnachting in het hotel Bocas del Toro, standaardkamer inclusief ontbijt.

Dag 11 Bocas del Toro - Panama City

Vandaag vliegt u terug naar Panama City. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, inclusief ontbijt.

Dag 12 Embera

In de ochtend haalt uw gids u op bij uw hotel en brengt u in de noordelijke richting naar het Alajuela meer. Daar zult u in kleine bootjes stappen, die u naar de Rio Chagres voeren. De rivier is omgeven door een boeiende en dichte jungle. Stroomopwaarts kunt u uitstappen en genieten van een korte wandeling (kan een beetje modderig zijn) om een mooie waterval in het midden van het regenwoud te bewonderen. Geniet van dit tropische paradijs ver weg van enige beschaving, neem een verfrissende duik in de poel net onder de waterval en dompel onder in deze echte tropische wateren. Vervolgens bezoekt u het dorp van de Embera Indianen, een van de zeven inheemse stammen in Panama. U wordt verwelkomd op de pier en u krijgt een idee over hoe de stam nu leeft. Het dorpshoofd geeft u een korte uitleg over de geschiedenis van de stam, zijn tradities, culturen, geloven en gebruiksvoorwerpen. De traditionele lunch van vis en bananen wordt door de vrouwen geserveerd. Na de lunch wordt een traditionele Embera dans opgevoerd en heeft mogelijkheid om te winkelen voor souvenirs. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het dorp en helpt o.a. om het schoolgeld te betalen voor de kinderen. U kunt ook een tijdelijke Embera tattoo laten schilderen op uw arm of been.

Overnachting in het Country Inn & Suites Amador, inclusief ontbijt.

Dag 13 Panama City - Amsterdam

Transfer naar de Tocumen luchthaven voor uw internationale vlucht terug naar huis.

Dag 14 Amsterdam

Inclusief * 5 overnachtingen in het Country Inn & Suites Amador, Standaard kamer (B). * 2 overnachtingen in het Casita Margarita , standaard kamer (B) 2 overnachtingen in het Panamonte, kamer met tuin uitzicht (B) 3 overnachtingen in het Bocas del Toro hotel, standaard kamer (B) Bayano Lake Caving Tour Panama Canal Railway & San Lorenzo Fort tour * Bird Island tour Embera Indian village tour 5 dagen huurauto, Toyota Yaris of vergelijkbaar Basis auto verzekeringen One way huurprijs Lokale vlucht in economy class Transfers inf A / C touringcars.

Exclusief Luchthaven vertrek belasting, normaal gesproken inclusief ticketprijs. Optionele tours Maaltijden die niet genoemd worden Dranken Extra's in de hotels Persoonlijke uitgaven en fooien Auto upgrade Extra auto verzekering en belangrijke notities

Minimaal 2 personen Binnenlandse vluchten en boottochten hebben een bagage beperking van 20 kilo per persoon.

Luchtvaartmaatschappijen stellen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal dan naar alternatieven in andere boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden. Eventuele meerkosten zullen worden doorberekend.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Wonderen van Panama 14 daagse Self drive 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311