Dwars door Panama Self drive Afbeelding Dwars door Panama Self drive
Dwars door Panama Self drive
Bestemming: Rondreizen Panama - Fly en Drive

Dwars door Panama Self drive


hotel

Deze tweeweekse reis doorkruist Panama van oost naar west en worden een aantal van de mooiste en meest afgelegen plekjes van het land bezocht. Uw reis begint in Panama City om vervolgens een grote verscheidenheid aan steden en dorpen te bezoeken. Het rustige El Valle en Boquete met hun uitbundige natuur, Santiago met zijn rijke culturele leven in het hart van Panama en de ongerepte stranden op het Azuero...

Hotel o.b.v. Volgens programmaDwars door Panama

16 dagen / 15 overnachtingen

Fly Drive

Deze reis doorkruist Panama van oost naar west en laat u een aantal van de mooiste en meest afgelegen plekjes van het land zien. De eerste 3 dagen worden in Panama City doorgebracht om vervolgens een grote verscheidenheid aan steden en dorpen te bezoeken. Het rustige El Valle en Boquete met hun uitbundige natuur, Santiago met zijn rijke culturele leven in het hart van Panama en de ongerepte stranden op het Azuero schiereiland en op Isla Boca Brava. Dit self drive programma laat je Panama in al zijn facetten ervaren.

Dag 1 Panama City

Na aankomst in Panama wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en vervolgens naar het hotel gebracht. Panama City is de hoofdstad en grootste stad van het land met een gevarieerde mix aan culturen en een grote historische sector in de oude stad. De levendige en bruisende financiele wijk is zeer modern en word vaak vergeleken met Miami. Panama City is een gevarieerde en opwindende stad, waarvan u zeker zult genieten tijdens uw verblijf in dit prachtige land.

Overnachting in het Baru Lodge inclusief ontbijt.

Dag 2 Panama City & Miraflora sluizen

In de ochtend wordt u door uw Engels sprekende gids opgehaald voor een stadstoer Panama City en een bezoek aan de Miraflores sluizen. De rit naar de Miraflores sluizen duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens de rit ziet u de enorme schepen passeren in het Panamakanaal. De drukste uren zijn tussen 09:00-11.00 uur. U kunt genieten van het uitzicht op de sluizen vanaf een beschut terras, waarbij de gids u een deskundige uitleg zal geven. Ter voltooiing van het bezoek aan het kanaal kunt u het museum en bezoekerscentrum in Miraflores bezoeken, waar u een goed idee krijgt van de constructie en geschiedenis van het kanaal en de betekenis hiervan voor Panama en de wereldhandel.

Na het bezoek aan het kanaal gaat u met uw gids naar de Amador Causeway, een weg die drie eilanden verbindt in de Stille Oceaan en deze biedt een prachtig uitzicht op het Panama kanaal aan de ene kant en de skyline van Panama stad aan de andere kant. De tour gaat verder naar de Casco Viejo, een koloniale wijk in Panama City. In de Casco Viejo gaat u terug in de tijd, terwijl u geniet van de mooie koloniale huizen, de smalle wegen en de indrukwekkende kerken. Tijdens het bezoek aan de hoogtepunten van deze koloniale wijk, de kathedraal, het gouden altaar, de Franse Plaza en de Huartas passway, krijgt u een goed idee van de lange en interessante geschiedenis van Panama. Deze tour is inclusief vervoer, Engels sprekende gids en alle entreegelden. Draag comfortabele kleding en schoenen en vergeet niet om een hoed, zonnebrandcreme, zonnebril, camera en een fles water mee te nemen.

Overnachting in het Baru Lodge inclusief ontbijt.

Dag 3 Embera Indianen

In de ochtend haalt uw gids u op bij uw hotel en brengt u in de noordelijke richting naar het Alajuela meer. Daar zult u in kleine bootjes stappen, die u naar de Rio Chagres voeren. De rivier is omgeven door een boeiende en dichte jungle. Stroomopwaarts kunt u uit stappen en genieten van een korte wandeling (kan een beetje modderig zijn) om een mooie waterval in het midden van het regenwoud te bewonderen. Geniet van dit tropische paradijs ver weg van elke beschaving, neem een verfrissende duik in de poel net onder de waterval en dompel onder in deze echte tropische wateren. Vervolgens bezoekt u het dorp van de Embera Indianen, een van de zeven inheemse stammen in Panama. U wordt verwelkomd op de pier en u krijgt een idee over hoe de stam nu leeft. Het dorpshoofd geeft u een korte uitleg over de geschiedenis van de stam, zijn tradities, culturen, geloven en gebruiksvoorwerpen. De traditionele lunch van vis en bananen wordt door de vrouwen geserveerd. Na de lunch wordt een traditionele Embera dans opgevoerd en heeft mogelijkheid om te winkelen voor souvenirs . De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan het dorp en helpt o.a. om het schoolgeld te betalen voor de kinderen. U kunt ook een tijdelijke Embera tattoo laten schilderen op uw arm of been.

Overnachting in het Baru Lodge, standaard kamer inclusief ontbijt.

Dag 4 Panama City - El Valle

2 uur 30 min - 192 km

Vandaag krijgt u uw huurauto, een Toyota Yaris of vergelijkbaar en deze zal worden aangeleverd bij uw hotel. U kunt op voorhand bepalen op welk moment u de auto wilt ontvangen. Na een korte uitleg over het rijden in Panama bent u vrij om het land te verkennen in uw eigen tempo. De rit naar El Valle de Anton is ongeveer 2 uur rijden, El Valle is gelegen in het midden van een 'dode' vulkanische krater. Hier verblijft u twee nachten in het gezellige familiehotel pension Park Eden omgeven door weelderige en groene tuinen.

Overnachting in het Park Eden, inclusief ontbijt.

Dag 5 El Valle

Een dag ter vrije besteding en een goede gelegenheid om het gebied van El Valle te ontdekken. Er zijn veel toer mogelijkheden, zoals wandelen, paardrijden, fietsen en vogels kijken. etc. Geniet van de prachtige bloemen, welke het hele jaar door bloeien als gevolg een 'eeuwige lente' micro-klimaat. U kunt de thermale- en modderbaden bezoeken en/of de etsen (pyrogliefen) in de grotten bezichtigen. Een aanrader is een bezoek te brengen aan het gastronomische restaurant Los Mandarinos.

Overnachting in het Park Eden, inclusief ontbijt.

Dag 6 El Valle - Pedasi

3 uur - 224 km

Op uw gemak gaat u richting het zuid-westen naar het Azuero schiereiland, in de provincie Los Santos. Deze regio is het folkloristische hart van Panama. De lokale bevolking heeft een passie voor wat zij noemen Cultural Tipica . Hier wordt de nationale klederdracht gemaakt, de felgekleurde, multi gelaagde, gegolfde rokken en ontelbare papier-mache maskers welke gedragen worden tijdens de festivals. Dit gebied is een droog 'cowboy achtig' boerenland, omringt door Pacific stranden. U verblijft twee nachten in het centrum van Pedasi, in een in koloniale stijl gebouwd hotel.

Overnachting in het Casita Margarita, inclusief ontbijt.

Dag 7 Azuero schiereiland

Geniet van een vrije dag op het Azuero schiereiland. Boek een optionele snorkel tour naar Isla Iguana, verken de mangroves per kajak, of kijk naar de schildpadden die zich nestelen op Isla Canas. De keuze is aan u.

Overnachting in het Casita Margarita, inclusief ontbijt.

Dag 8 Pedasi - Las Lajas

4 uur - 271 km

U verlaat de kust en gaat landinwaarts, om via Tonosi en Macaracas naar Santiago te gaan, het commerciele centrum van de regio. Iets ten noorden van Santiago ligt de indrukwekkende, rijk versierde kerk San Francisco de la Montana. Dit pelgrimsoord is in 1727 gebouwd en is voorzien van veel houtsnijwerk en kleurrijke,levendige frescos, die katholieke beelden vermengen met Indiase folklore. De route wordt vervolgd Sona naar Santa Catalina.

Santa Catalina is een klein vissersdorp gelegen aan de Stille Oceaan in de provincie Veraguas. Het staat vooral bekend om de zwarte stranden en de hoge golven, een ideale plek om te surfen. Vanuit Santa Catalina kunt u naar Isla Coiba, wat letterlijk een tropisch paradijs betekent. Dit eiland heeft een overvloed aan wilde dieren, u kunt de jungle verkennen, of in de zee duiken of snorkelen. Santa Catalina is als het nemen van een stap terug in de tijd. Letterlijk aan het einde van de weg, zijn mooie stranden en de lokale charme en de vriendelijke mensen maken het een geweldige plek om te bezoeken of je nou komt om te surfen, duiken of Coiba te verkennen op een zee kajak expeditie.

Overnachting Las Lajas Beach Resort Beachfront Room, inclusief ontbijt.

Dag 9 Las Lajas

Vrije dag in Santa Catalina. Ga ontspannen op het strand of boek een optionele tour zoals snorkelen, duiken of een kajakken tour naar Coiba, U kunt proberen te surfen of neem yogalessen op het strand. De keuze is aan u.

Overnachting Las Lajas Beach Resort Beachfront Room, inclusief ontbijt.

Dag 10 Las Lajas - Boquete

2 uur - 124 km

De reis van Las Lagas naar David is een pittoreske route langs grazende paarden, sprankelende rijstvelden, koffieplantages en over de talrijke rivieren stromend vanaf de centrale Cordillera naar de Stille Oceaan. Vanuit David gaat u omhoog door het nevelwoud op de oostelijke hellingen van de vulkaan Baru naar het bergresort Boquete. U verblijft hier twee nachten.

Overnachting in Finca Lerida Coffee Plantation & Boutique Hotel Deluxe Room inclusief ontbijt.

Dag 11 Boquete

Vrije dag om Boquete te verkennen. Wij raden een bezoek aan, aan een van de lokale koffieplantages, waar u deskundige uitleg krijgt over het gehele koffieproces vanaf de groei tot het malen. Daarnaast zal er talrijke mogelijkheden om te wandelen, vogels kijken, raften en/of warmwaterbronnen te bezoeken, of een kijkje te nemen in de zeer bijzondere tuinen.

Overnachting in Finca Lerida Coffee Plantation & Boutique Hotel Deluxe Room inclusief ontbijt.

Dag 12 Boquete - Boca Chica

1 uur 38 min - 101 km

Na het ontbijt gaat u naar David waar u vervolgens de Panamerican Highway naar het oosten volgt voor ongeveer 45 minuten tot u een boordje ziet naar Horconcitos. Na ongeveer 30 minuten bereikt u Boca Chica. Boca Chica ligt dichtbij het Chiriqui National Park. In het park treft u vele afgelegen parelwitte stranden en de beboste eilanden. In het park treft een rijke flora en fauna met o.a. apen,coyotes, schildpadden, dolfijnen en een scala aan tropische vissen.

Overnachting in het Boca del Mar in een standaard bungalow inclusief ontbijt.

Dag 13 Boca Chica en de Chiriqui Gulf eilanden

Geniet van uw vrije dag in het hotel. Optionele excursies zijn beschikbaar om lokaal de archipel (kosten niet inbegrepen in het pakket) te verkennen.

Dag 14 Boca Chica - David - Panama City

Vandaag reist u terug naar het vliegveld van David waar u de huurauto inlevert en de lokale vlucht naar Panama City neemt. In Panama wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger, welke u naar het hotel brengt voor u laatste overnachting in Panama City.

Overnachting in het Baru Lodge, inclusief ontbijt.

Dag 15 Panama City - Departure

In de middag wordt u naar de Tocumen luchthaven gebracht voor uw internationale vlucht terug naar huis.

Dag 16 Aankomst Amsterdam

Aan het eind van de ochtend aankomst op Schiphol.

Inclusief

 • 4 overnachtingen in het Baru Lodge, Standaard kamer (O)

 • 2 overnachtingen in het Park Eden, standaard kamer (O)

 • 2 overnachtingen in het Casita Margarita, standaard kamer (O)

 • 2 overnachtingen in het Hibiscus Garden, standaard kamer (O)

 • 2 overnachtingen in het Finca Lerida, standaard kamer (O)

 • 2 overnachtingen in het Bocas del Mar(O)

 • Halve dag Panama City en Miraflores Sluizen tour

 • Embera Indian village tour

 • 11 dagen huurauto, Toyota Yaris of vergelijkbaar

 • Basis auto verzekeringen

 • One way huurprijs

 • Lokale vlucht in economy class

 • Transfers volgens programma.

Exclusief

 • Luchthaven vertrek belasting, normaal gesproken inclusief ticketprijs

 • Optionele tours

 • Maaltijden die niet genoemd worden

 • Dranken

 • Extra's in de hotels

 • Persoonlijke uitgaven en fooien

 • Auto upgrade

 • Extra auto verzekering

Minimaal 2 personen. Alleen reizenden prijs op aanvraag.

Binnenlandse vluchten en boottochten hebben een bagage beperking van 14 kilo per persoon.

Voor deze reis dient u in bezit te zijn van een creditcard.

Luchtvaartmaatschappijen stellen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal dan naar alternatieven in andere boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden. Eventuele meerkosten zullen worden doorberekend.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Dwars door Panama Self drive 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311