8 Daagse SultanRoute Oman Rondreis Afbeelding 8 Daagse SultanRoute Oman Rondreis
8 Daagse SultanRoute Oman Rondreis
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

8 Daagse SultanRoute Oman Rondreis


Oman is een smeltkroes van adembenemende natuur, inspirerende cultuur en een vriendelijke bevolking. Deze rondreis voert u langs de fascinerende woestijn waar u kennis maakt met de Bedoeienen. U reist door het immense Hajargebergte en de grasgroene wadi's naar de kustlijn langs de historische havensteden Sur, Quriyat en Muscat. De traditionele souks en indrukwekkende moskeeen en forten in deze steden zorgen voor...

Fly and Drive o.b.v. Halfpension



Algemeen

Oman is een smeltkroes van adembenemende natuur, inspirerende cultuur en een vriendelijke bevolking. Deze rondreis voert u langs de fascinerende woestijn waar u kennis maakt met de Bedoeienen. U reist door het immense Hajargebergte en de grasgroene wadi's naar de kustlijn langs de historische havensteden Sur, Quriyat en Muscat. De traditionele souks en indrukwekkende moskeeen en forten in deze steden zorgen voor een authentieke sfeer. Oman, een prachtig land!

Hoogtepunten

Muscat * Hajargebergte * Nizwa * Wadi Bani Khalid * Wahiba Sands duinen * Schildpaddenstrand * Sur * Bima Sinkhole

Aantal deelnemers

Minimum deelname 2 personen, maximum deelname 12 personen. U reist in een internationaal gezelschap.

Vlucht informatie

U vliegt met KLM

Reisleiding

Engelstalige gids en reisleider

Inclusief

  • retourvlucht Amsterdam-Muscat met KLM in de voordeligste boekingsklasse - luchthavenbelasting en brandstoftoeslag - transfers bij aankomst en vertrek - 7 overnachtingen op basis van halfpension in de genoemde hotels (van ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 8) - excursies en Engelstalige begeleiding zoals beschreven in het programma

Exclusief

  • niet genoemde maaltijden - fooien - uitgaven van persoonlijke aard - reis- en annuleringsverzekering - bijdrage Calamiteitenfonds - eventuele toeslag voor een duurdere boekingsklasse van KL

Dagprogamma

1: Amsterdam-Muscat U vliegt met de KLM naar Oman, aankomst in de avond en transfer naar het 4-sterren hotel Ramada Muscat.

2: Muscat op eigen gelegenheid Uitslapen en een heerlijk rustige eerste dag. Overnachting opnieuw in hotel Ramada Muscat.

3: Hoogtepunten van Muscat (ca. 50 km) Na het ontbijt bezoekt u een van de grootste moskeeen van de wereld, de Sultan Qaboos Grand Mosque. Hier kunnen 20.000 gelovigen tegelijk bidden. Bewonder de kroonluchter, het magnifieke plafond en het prachtige tapijt. Daarna naar de Muttrah souk, waar u wandelt door de nauwe gangen en geniet van de geur van wierook en kunt afdingen op de mooiste souvenirs. U ziet het Al Alam paleis waar de sultan zijn gasten ontvangt en de 2 Portugese forten aan weerszijde van de natuurlijke haven. Tot slot een bezoek aan het interessante Bait Al Zubair museum. Overnachting opnieuw in hotel Ramada Muscat.

4: Van Muscat naar Turtle Beach (ca. 280 km) Op pad naar de wadi's van Shab en Tiwi, bekend als het dal van de 9 dorpjes. U bezoekt de Bimah sinkhole, een oude kalksteen krater gevuld met groenblauw zeewater. In Sur bezoekt u de scheepswerf waar nog op de traditionele wijze dhows worden gebouwd. Misschien is er onderweg tijd voor een verfrissende duik in het water In de avond een bezoek aan het schildpaddenstrand van Ras Al Hadd, waar in het seizoen 20.000 schildpadden hun eieren komen leggen. Overnachting in het Turtle Beach Resort.

5: Van de zee naar wadis en de woestijn (ca. 280 km) Na het ontbijt een prachtige tocht langs de kust en daarna naar Wadi Bani Khalid, een schitterende oase. Vervolgens op weg naar Wahiba Sands, een avontuurlijke tocht door een uitgestrekt landschap van rood en wit zand met toppen van soms wel 200 m. U overnacht in een tent en geniet niet alleen van de sterrenhemel maar ook van de gastvrijheid van de Bedoeien.

6: Van de woestijn naar de groene Jebel Akhdar bergen (ca. 220 km) Op weg naar Ibra, een van de oudste steden van Oman. Na een wandeling door het centrum door naar Birkat Al Mauz, een verlaten ruinedorpje aan de voet van de Jebel Akhdar bergen. De overnachting is in Nizwa Hotels & Appartments.

7: Van Nizwa naar het Jebel Shams gebergte (ca. 140 km) Vroeg opstaan, want er is vandaag een grote veemarkt in de stad. In de Nizwa souk ziet u de prachtigste souvenirs, waaronder veel zilverwerk. U bezoekt het fort en daarna op pad naar Jabrin en Bahla met eveneens prachtige forten. In de middag naar de hoogste berg van de Arabische wereld ( 3075 m ) via een indrukwekkende route met prachtige vergezichten. Overnachting in het Jebel Shams Mountain Resort.

8: Terug naar Muscat (ca. 200 km) Onderweg bezoekt u nog Al Hamra, een oud Omani stadje waar u kennis maakt met het oorspronkelijke handwerk. Tegen de avond terug in Muscat voor de terugvlucht met KLM naar Amsterdam.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

8 Daagse SultanRoute Oman Rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311