Ontdek Marokko en de Oases 13 daagse rondreis Afbeelding Ontdek Marokko en de Oases 13 daagse rondreis
Ontdek Marokko en de Oases 13 daagse rondreis ****
Bestemming: Marokko - Rondreizen

Ontdek Marokko en de Oases 13 daagse rondreis

****

Tijdens deze 4-sterren rondreis zult u zich in een totaal andere wereld wanen. Op slechts enkele uren vliegen hiervandaan ligt een mystieke wereld op u te wachten. Een wereld van paleizen, kasba's, pleinen met middeleeuwse taferelen, imposante bergketens en paradijselijke landschappen die zich kenmerken door hoge bergtoppen en diep ingesneden dalen. Gedurende 11 dagen krijgt u een goede indruk van het heden en...

Rondreis o.b.v. Volpension



Ontdek Marokko en de Oases

13 dagen / 12 nachten

Volpension - inclusief excursies entreegelden - gegarandeerd vertrek

Tijdens deze 4-sterren rondreis op basis van volpension zult u zich in een totaal andere wereld wanen. Op slechts enkele uren vliegen hiervandaan ligt een mystieke wereld op u te wachten. Een wereld van paleizen, kasba's, pleinen met middeleeuwse taferelen, imposante bergketens en paradijselijke landschappen die zich kenmerken door hoge bergtoppen en diep ingesneden dalen. Gedurende deze reis krijgt u een goede indruk van het heden en verleden. Alle excursies en maaltijden zijn inbegrepen. De laatste 2 nachten brengt u in Agadir door op basis van halfpension. Hier kunt u lekker aan het strand of het zwembad nagenieten van de opgedane indrukken. Uiteraard wordt u gedurende de rondreis door een Nederlandstalige reisleider vergezeld maar ook een gespecialiseerde lokale gids wordt voor u ingezet. Kortom, een reis om niet te vergeten.

Donderdag Amsterdam - Marrakech

Bij aankomst in Marrakech wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Diner en overnachting in het hotel.

Vrijdag Marrakech

Vandaag heeft u de hele dag ter vrije bestemming om op eigen gelegenheid de mystiek van deze stad te proeven. U kunt zich ook laten verwennen in een van de luxe Marokkaanse Hammams die Marrakech rijk is. Diner en overnachting in het hotel.

Zaterdag Marrakech

Na het ontbijt staat de gracieuze stad Marrakech op het programma. De stad heeft zijn naam aan Marokko gegeven en staat symbool voor east meets west. Het is de hoofdstad van het zuiden en staat bekend als de Rode Stad. De stad heeft ongeveer 800.000 inwoners en alle huizen zijn terra rood geverfd. U bezoekt onder andere de befaamde Koutoubia, een master piece van hispano-moorse kunst met haar 70m hoge minaret die model stond voor de Giralda in Sevilla, de Sadians graftombe en het Bahia Paleis met zijn open binnenplaats vol cipressen, sinaasappel- en jasmijnbomen. Na de lunch begeeft u zich in de labyrint van de medina met zijn geurige souks en de Joodse wijk Mellah. Tegen zonsondergang belandt u op het Jema El Fna plein met zijn middeleeuwse taferelen. Laat u zich hier meeslepen door een schouwspel van Gnaoua muziek, acrobaten, slangenbezweerders en waarzegsters. Vergeet niet een glas verse Jus dorange te nemen bij een van de ruim 50 kleurrijke sinaasappel stalletjes die dit plein rijk is. Na het bezoek aan het plein keert u terug naar het hotel om u voor te klaar te maken voor een folklore dinershow. Overnachting in het hotel.

Zondag Marrakech - Casablanca (ca. 180km)

Na het ontbijt vertrekt u richting de kust van Casablanca, de economische hoofdstad van Marokko. Na de lunch ontdek u tijdens een tour deze bruisende kosmopolitische stad die bekend staat om zijn art-deco gebouwen en de Hassan II moskee, de op een na grootste moskee ter wereld. Deze moskee heeft een minaret van 200 meter hoog en herbergt majestueuze zalen die de sierlijke Marokkaanse ambacht presenteren. Uiteraard mag tijdens deze tour een bezoek aan de Fameuze Morocco Mall niet ontbreken. Gelegen aan het einde van de strandboulevard loopt deze shopping wahalla over met bekende merknamen en een filiaal van de in Parijs gevestigede Galeries Lafayette. Na deze enerverende dag staat het diner voor u klaar in het hotel.

Maandag Casablanca - Rabat - Meknes (ca. 250km)

Na het ontbijt wordt koers gezet naar de hoofdstad Rabat met haar koepels, minaretten en brede boulvards. Hier bezoekt u de prestigieuze facade van het Koninklijk Paleis, het mausoleum van koning Mohammed V, de beroemde Hassan-toren en de middeleeuwse Oudaia-kasba met haar tuinen. De reis eindigt vandaag in een van de koningssteden Meknes. Diner en overnachting in het hotel.

Dinsdag Mekes - Mouly Driss - Volubilis - Fes (ca. 140km)

Vandaag verkent u Meknes, bekend om haar wijn en olijven. Deze kleinste koningsstad met haar talloze minaretten bereikte haar hoogtepunt onder de heerschappij van Moulay Ismail: de monumentale poorten, Bab El Mansour & Bab El Khamis, de Place el Hedime en de graan- en -hooischuren bedoeld voor de 12000 paarden van Moulay Isamiel zijn het bewijs hiervan. Na ons vertrek uit Meknes bereiken we al snel de hellingen van Zerhoun, de meest uitgestrekte en hoogste (1.118m) bergketen van de Pre-Rif. Het gebied is gevormd door erosie en u bevindt te midden van kliffen en spitsen, waar het water in overvloed doorheen stroomt. Tegen de hellingen floreren de verschillende boomgaarden. Via de heuvels van Zerhoun herrijst het helderwitte dorp Moulay Idriss. Dit is een van de heilige plekken van het land. Zeven bezoeken aan het heiligdom, het graf van Idriss I, staan gelijk aan een bedevaart naar Mekka. De volgende stop bevindt zich maar enkele kilometers verderop, waar u de Romeinse ruines van Volubilis kunt aanschouwen. Dit is de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. Naast de triomfboog, opgericht door Marcus Aurelius, zijn de vloermozaieken het meest indrukwekkend van deze opgraving. Bij aankomst in Fes diner en overnachting in het hotel.

Woensdag Fes

De stad Fes opgericht in 789 is niet alleen de oudste van Marokkos koningssteden maar ook de belichaming van de geschiedenis van het land en de spirituele en culturele hoofdstad. De duizenden steegjes van de medina worden onderbroken door levendige souks. Het is een veelzijdige stad, met een labyrint aan kronkelende steegjes. In Fes bevinden zich vele gebedsscholen en Koranscholen zoals die van Moulay Idriss II. Dit heiligdom heeft, met zijn piramidevormige koepel boven de tombe en de kleurige minaret, een statige aanblik. Na de lunch bezoekt u Fes el-Bali, de historische Medina. Hier wandelt u langs musea, Madrasas en rijk geornamenteerde deuren. Verder ook even door de Mellah, een oud Joodse wijk met de Danan Synagoge. Bij de leerlooierijen van Fes wel even de neus bedekken. Hier ziet u een ambacht wat nog volgens gebruiken van duizenden jaren oud wordt uitgevoerd. Langs de buitenkant van het koninklijk paleis komt u uit bij het noordelijke vestingwerk dat een adembenemend uitzicht over de stad biedt. Diner en overnachting in het hotel.

Donderdag Fes - Midelt - Erfoud (ca. 450km)

's Morgens vertrekt u via de Midden-Atlas richting Erfoud bekend om de fossielbewerking. Deze route voert u langs een solide bergmassa met contrasterende kleuren, rotsen gevormd door erosie en berghellingen bedekt door donkere dichte cederbossen. U bezoekt eerst Ifrane. Dit kleine stadje ligt op een hoogte van 1650 m en oogt met de schuine daken meer Europees dan Marokkaans. Omgeven door veel groen is het hier zomers aangenaam koel. Tussen december en maart kan er sneeuw liggen. De weg voert verder via het berberdorp Azrou (rots in het Berbers) over de hoogvlakte die gelegen is tussen de Midden Atlas en de Hoge Atlas naar Middelt, waar een welverdiende lunch voor u klaarstaat. Midelt ligt aan de voet van de 3717 m hoge Jbel Ayachi en wordt tot het zuiden van Marokko gerekend. Na de lunch gaat de reis door via Rich en Tizi Talghmet naar het eindpunt van de dag, Erfoud gelegen op een hoogte van 1907 m. Diner en overnachting in het hotel.

Vrijdag Erfoud - Todra Gorges - Tinerhir (ca. 170km)

Bij dageraad wordt u de mogelijkheid geboden een trip te maken naar de duinen van Merzouga waar u een magische zonsopgang kunt beleven vanaf de eerste zandheuvel van de Sahara (optioneel, ter plaatse te boeken en te betalen). Na het ontbijt vertrek naar Tinerhir omhoog langs de uitgestrekte palmtuinen van Jorf, gelegen aan de westoever van de Ziz rivier. Vervolgens voert de reis u door een onherbergzaam gebied naar een nauwe kloof van driehonderd meter hoog en slechts enkele tientallen meters breed, de Gorges de Todra (Todrakloof). Deze kloof met zijn loodrechte rotswanden is een van de indrukwekkendste kloven in het hoge Atlas gebergte. Te midden van deze prachtige plek zal u een lunch worden geserveerd. Diner en overnachting in het hotel.

Zaterdag Tinerhir - Ouarzazate (ca. 180km)

Na het ontbijt wordt er koers gezet naar Ouarzazate via de Dades Vallei. Deze route wordt ook wel de weg van de duizend Kasbahs genoemd. U pauzeert in het hart van de rozenstreek El Kela M'gouna, bekend om het jaarlijkse rozenfestival. De route wordt vervolgd naar Ait Benhaddou, dit wordt als de mooiste Ksar van het zuiden van Marokko beschouwd. Gelegen tegen een roze getinte zandstenen heuvel heeft dit schilderachtige plaatsje vaak als filmlocatie gefungeerd. De indrukwekkende groep okerkleurige Kasba's hebben de aandacht van UNESCO getrokken. Sinds Ait Benhaddou op deze lijst staat zijn de hogere gedeelten van een aantal kasba's gerestaureerd. Lunch met de Kasba als uitzicht. Hierna een bezoek aan de kasba van Taourirt, het enige historische bouwwerk van Ouarzazate en residentie van Glaoui, de laatste heerser van de Atlas. Terug naar Ouarzazate voor diner en overnachting in het hotel

Zondag Ouarzazate - Agadir (ca. 400km)

Lekker ontbijten en dan naar Agadir via Tazenakht, bekend om tapijtweverijen die met een oranje inslag worden geweven. U passeert ook Taliouine, een dorp gelegen op een hoogte van 1180m tussen twee bergketens. In Taliouine bevindt u zich in het centrum van 's werelds grootste safraanteelt. Op weg naar Taroudant ook wel little Marrakech genoemd door de rood-okeren stadswallen die worden omgeven door boomgaarden, olijfbomen en sinaasappelbossen. Deze vroegere hoofdstad van de regio wed door de Sadiers welvarend gemaakt. Aankomst in Agadir. Diner en overnachting in hotel Tivoli of gelijkwaardig.

Maandag Agadir

Dagen ter vrije besteding. Overnachting in hotel Tivoli of gelijkwaardig op basis van halfpension. Dinsdag Agadir

Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de terugreis.

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Marrakech - Agadir - Amsterdam met Transavia
  • Transfers volgens programma
  • 12 overnachtingen in 4-sterren hotels
  • Verzorging is o.b.v. volpension tijdens de rondreis met een diner op de eerste dag en lunch op de laatste dag excl. de drankjes.De verzorging tijdens de eerste nacht in Marrakech en het verblijf in Agadir is op basis van halfpension (sommige hotels schenken geen alcohol)
  • Marokkaans dinnershow in Marrakech
  • Alle genoemde excursies, op de optionele na
  • Entree gelden voor de musea en monumenten die in het programma zijn opgenomen
  • Fooien in hotels en restaurants
  • Nederlands/Frans sprekende reisleiding
  • Luchthavenbelasting

Exclusief

  • Verzekeringen
  • Fooien voor de gidsen en chauffeur
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Ontdek Marokko en de Oases 13 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311