Koningssteden Marokko 8 daagse rondreis Afbeelding Koningssteden Marokko 8 daagse rondreis
Koningssteden Marokko 8 daagse rondreis
Bestemming: Marokko - Rondreizen

Koningssteden Marokko 8 daagse rondreis


Ontdek de pracht en praal van Marokko. De reis begint en eindigt in het bruisende Casablanca. Tijdens deze reis krijgt u een goede indruk van het heden en verleden van Marokko en de schatten, die de koningssteden achter de stadsmuren herbergen. De vier koningssteden, Rabat, Fes, Meknes en Marrakech zijn het kloppend hart van het culturele leven in Marokko. Geniet met alle zintuigen van dit fascinerende...

Rondreis o.b.v. Halfpension



Koningssteden van Marokko

8 dagen / 7 nachten

Halfpension - inclusief excursies en entree gelden - gegarandeerd vertrek

Ontdek de pracht en praal van Marokko. De reis begint en eindigt in het bruisende Casablanca. Tijdens deze reis krijgt u een goede indruk van het heden en verleden en de schatten, die de koningssteden achter de stadsmuren herbergen. De vier koningssteden, Rabat, Fes, Meknes en Marrakech zijn het kloppend hart van het culturele leven in Marokko. Geniet met alle zintuigen van dit fascinerende koninkrijk en laat u verassen door de contrasten die het landschap te bieden heeft. Excursies en entree gelden zijn in de reis opgenomen en in Marrakech kunt ervoor kiezen de sprookjesachtige Fantasia dinershow bij te wonen.

Dag 1 Amsterdam - Casablanca

Bij aankomst in Casablanca, de economische hoofdstad van Marokko, wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Tijdens uw transfer naar het hotel krijgt u alvast een korte beschrijving van de reis te horen. Overnachting in het hotel. Diner wordt tot 22:00 geserveerd.

Dag 2 Casablanca - Rabat (95 km)

Na het ontbijt bezoekt u de bruisende kosmopolitische stad Casablanca. De stad staat bekend om zijn vele art deco gebouwen en de imposante Hassan II moskee, de op een na grootste moskee ter wereld. De stadstour voert u langs onder andere: de centrale markt, het Habous district (nieuwe Medina), het Koninklijk Paleis te midden van een mediterrane siertuin, het Mohammed V plein, de indrukwekkende Hassan II moskee en de luxueuze buitenwijk Anfa, mooi gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad. Hierna kunt op eigen gelegenheid de lunch gebruiken in een van de restaurantjes aan de kust, vele met uitzicht op de oceaan. Vervolgens wordt koers gezet naar Rabat, de administratieve hoofdstad van het land. Deze metropool aan zee telt talloze terrasjes en brede lanen. De route voert langs het Koninklijk Paleis, Mechouar, de middeleeuwse Oudaia-kasba, het mausoleum van koning Mohammed V en de beroemde Hassan-toren. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3 Rabat - Meknes - Fes (220 km)

Na het ontbijt vertrek naar de kleinste koningsstad Meknes. Als een machtige vesting wordt de medina omgeven door muren met een totale lengte van 40 km. De ontzagwekkende muren worden onderbroken door sierlijke poorten, Bab genoemd. Hier bezoekt u Bab Mansour, de koninklijke stallen van Moulay Ismail en de Joodse wijk. Lunch optioneel in een typisch Marokkaans restaurant. Hierna gaat u enkele kilometers verderop de Romeinse ruines van Volubilis bekijken. Dit is de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. Naast de triomfboog, grenzend aan de graanvelden en olijfboomgaarden, getuigen ook de Basilica en de talloze gracieuze mozaieken van een rijk verleden. Hierna gaat de reis door naar de heilige stad van Moulay Idriss. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4 Fes

Vandaag staat in het teken van de oudste koningsstad. Deze stad is de personificatie van de geschiedenis van Marokko en fungeert als de spirituele en religieuze hoofdstad. Vandaag bezoekt u de middeleeuwse Medina met haar 9200 straatjes. Op het programma staan de Attarine en Bou Anania Medersas, de Nejjarine fontein, het mausoleum Moulay Idriss en de Karaouine moskee, de oudste en befaamdste moskeeen van de westelijk Islamitische wereld. Deze is in 859 gesticht en was hiermee ook de eerste universiteit van Marokko. Ook hier kunt u optioneel in een traditioneel Marokkaans restaurant in de medina lunchen. s Middags bezoekt u Fes El Jdid, het nieuwe Fes, gebouwd in 1276 door Merinidische vorsten. Dit bezoekt voert onder andere langs Dar el-Makhzen, de Joodse wijk Mellah, de Synagoge en misschien komt u ook langs de juwelenhoek. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5 Fes - Beni Mellal - Marrakech (485 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar Beni Mellal langs de Berber dorp Immouzer du Kandar en de kleine stad Ifrane gelegen op een hoogte van 1650 m. Deze stad oogt met de schuine daken meer Europees dan Marokkaans. Omgeven door veel groen is het hier zomers aangenaam koel. Tussen december en maart kan er sneeuw liggen. Beni Mellal, beroemd om haar sinaasappelen en gelegen aan de voet van de Midden Atlas, is vandaag uw rustpunt. Hier kunt u optioneel genieten van een lunch genieten. In de namiddag komt u aan in de bruisende stad Marrakech. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 6 Marrakech

Na het ontbijt staat de gracieuze stad Marrakech op het programma. De stad heeft zijn naam aan Marokko gegeven en staat symbool voor east meets west. Het is de hoofdstad van het zuiden en staat bekend als de Rode Stad. U bezoekt onder andere de befaamde Koutoubia, een master piece van hispano-moorse kunst met haar 70m hoge minaret, de Saadians graftombe en het Bahia Paleis met zijn open binnenplaats vol cipressen, sinaasappel- en jasmijnbomen. Daarna terug naar het hotel waar u een lunch zal worden aangeboden. Hierna gaat u naar het beroemde Jema El Fna plein met zijn omliggende souks en ambachtelijke werkplaatsen. Laat u zich hier meeslepen door een schouwspel van Gnaoua muziek, acrobaten, slangenbezweerders en waarzegsters. Vergeet niet een glas verse sinaasappelsap te nemen bij een van de ruim 50 kleurrijke sinaasappel stalletjes die dit plein rijk is. Terug in het hotel om u voor te bereiden op een folklore dinershow (optioneel), maar u kunt er ook voor kiezen om op het Jema El Fna plein bij een van de eetstalletje te eten. Overnachting in het hotel.

Dag 7 Marrakech - Casablanca (220 km)

De hele morgen heeft u voor uw zelf. U kunt lekker van de zon genieten of uw laten verwennen bij de Hammam. Niets moet, alles mag. Rond het middag uur vertrek richting Casablanca. Diner en overnachting in het hotel.

dag 8 Casablanca - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven Mohammed V voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Deze reis is ook als individuele Fly Drive te boeken, met dagelijks vertrek

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Casablanca v.v. met Royal Air Maroc
  • Luchthaven taxen
  • Transfers volgens programma
  • 7 overnachtingen o.b.v. halfpension (Op de 6e dag lunch i.p.v. diner)
  • Entree gelden volgens programma
  • Fooien in hotels en restaurants
  • Wijzigingen in het programma voorbehouden

Exclusief

  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien voor de gidsen en chauffeur
  • Reserveringskosten
  • Calamiteitenfonds

Optioneel bij te boeken vooraf of tijdens de reis:

  • Volpension. Lunch op dag 2, 3, 4, 5 en 7. 75 p.p.
  • Fantasia dinershow op dag 6 - 32 p.p.

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Koningssteden Marokko 8 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311