Legendes van IJsland 8 daagse programma Afbeelding Legendes van IJsland 8 daagse programma
Legendes van IJsland 8 daagse programma
Bestemming: Rondreizen IJsland - Fly Drive IJsland

Legendes van IJsland 8 daagse programma


plane hotel car

Rijd door het indrukwekkende IJsland - het land van ijs en vuur - en ontdek waar de legendes van de Vikingen zijn ontstaan. Magische watervallen, geisers en gletsjers trekken aan u voorbij. Bezoek de hoogtepunten tijdens deze adembenemende reis.
Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly & Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.
Korte beschrijving van uw 8-daagse Fly & Drive Legendes van IJsland en de accommodaties waarin u zult verblijven.



Dag 1: Aankomst in Reykjavik (Keflavik)

Na aankomst kunt u uw huurauto op het vliegveld afhalen. Vanwege de route die u rijdt heeft u een 4 Wheel Drive tot uw beschikking. Vanaf de luchthaven is het een korte rit naar het hotel.
U overnacht in de buurt van Keflavik airport.

Dag 2: Van Reykjavik naar Selfoss

Vandaag is uw eerste volle dag in IJsland. U rijdt vanaf uw accommodatie naar het oosten in de richting van Selfoss. Deze stad is de op twee na grootste stad van IJsland en een goede plek om te overnachten en proviand in te slaan voor de reis. Vanuit Selfoss is het ongeveer een uur rijden naar Gullfoss, de bekendste en meest indrukwekkende waterval van IJsland. Op de terugweg naar Selfoss zou het zonde zijn om niet te stoppen bij Geysir. Deze geiser (ons woord geiser is afgeleid van de naam van deze geiser) is momenteel niet actief, maar op nog geen halve kilometer afstand ligt de geiser Strokkur die elke 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in spuit. Beide geisers maken deel uit van het grote geothermische gebied in het dal Haukadalur waartoe nog minimaal drie andere geisers behoren. Op de terugweg naar Selfoss vindt u het kratermeer Kerið. Mocht u nog tijd overhebben dan is dit meer zeker de moeite van een bezoek waard.
U overnacht in Selfoss.

Dag 3: Vik i Myrdal en de indrukwekkende zuidwestkust

Vandaag vertrekt u vanuit Selfoss in de richting van Vik i Myrdal. Onderweg komt u langs meerdere hoogtepunten aan de zuidwestkust, waaronder de beroemde watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. De waterval Seljalandsfoss is een smalle maar hoge waterval, waarlangs het van de gletsjer op de vulkaan Eyjafjallajokull afkomstige smeltwater maar liefst 65 meter naar beneden valt. Mocht het weer het toelaten dan is het zeker aan te raden om een stuk langs de waterval Skogafoss omhoog te lopen. Eenmaal boven is het genieten van het adembenemende uitzicht over het prachtige IJslandse landschap.
Vergeet, als u in de buurt van Vik i Myrdal bent, niet om een bezoek te brengen aan Reynisfjara. U ontdekt al snel waarom dit zwarte strand zo tot de verbeelding spreekt.
De grote basalten rotsformatie voor de kust, waren - volgens de lokale legende – ooit twee trollen die een schip vanaf de oceaan naar de kust wilden trekken. Helaas hadden ze niet op de tijd gelet en brak het ochtendgloren aan waardoor de trollen in steen veranderden en zo voor altijd voor de kust bleven staan.
U overnacht in Vik i Myrdal.

Dag 4: Djorsardalur Vallei en Thingvellir National Park

Vanuit Vik i Myrdal rijdt u vandaag richting het noordwesten. Onderweg komt u langs de Djorsardalur vallei. Dit bijzondere natuurgebied met bomen, lava velden, rivieren en watervallen ligt in vlak naast de indrukwekkende Hekla vulkaan. Deze vulkaan is in 1104 voor het eerst in de geschreven geschiedenis van IJsland uitgebarsten. Een stuk of twintig nabijgelegen boerderijen die behoorden tot een Viking nederzetting zijn bedolven onder het as en tijdens een grootschalige opgraving, uitgevoerd in 1939, opgegraven. Als in tijd bevroren, waren de boerderijen onder alle puimsteen nog voor een groot deel intact en bleek dit van onschatbare waarde voor onze kennis over hoe men in die tijd woonde en leefde.
Als u een stuk doorrijdt, komt u bij het Thingvellir National Park. Het gebied met de vele barsten in de aardkorst wordt beschouwd als een natuurfenomeen op zichzelf en in 2004 aangemerkt als werelderfgoed door UNESCO. Thingvellir is ook een plek met belangrijke historische waarde voor IJsland: hier was namelijk vanaf 930 het eerste parlement van alle stamhoofden gevestigd in Althingi een juweel van de natuur en de plaats waar het oude parlement van IJsland gevestigd was. Een mooi park om even te stoppen en de benen te strekken voordat u door rijdt via de Hvalfjorour fjord of Kaldidalur highland track als u een 4x4 auto heeft richting het schitterende Borgarfjorour gebied en Reykholt, de geboorteplaats van de 13de eeuwse geleerde Snorri Sturluson.
U overnacht in Thingvellir.


Dag 5: Borgarnes en omgeving

Vandaag rijdt u door naar Borganes. Dit charmante stadje aan de westkust van IJsland is het toneel van een van IJsland’s beroemdste saga’s: Egil’s Saga.
Hoofdpersoon Egil zou kleinzoon van een weerwolf zijn en de avonturen over plunderingen door zijn familie en het levendige verhaal van de nederzetting in het gebied rond het huidige Borganes komen in deze saga tot leven. Ontdek de verschillende locaties uit het verhaal en mis vooral het Borgarnes Settlement Centre niet dat het verhaal van Egil en de achtergrond van de bewoning op IJsland levendig vertelt. Het bijbehorende restaurant is ook één van de beste restaurants in de regio, en zeker de moeite van een bezoek waard.
Net ten noorden van Borganes ligt het schiereiland Snæfellsnes dat bezaaid is met lavavelden, watervallen, gletsjers en toplocaties om walvissen te spotten.
U overnacht in Borgarnes.

Dag 6: Via Dalabyggd naar Reykholt

Vandaag rijdt u op uw gemak vanuit Borgarnes via Dalabyggd naar Reykholt. Er is een snellere manier om in Reykholt te komen, maar nabij Dalabyggd ligt Eirikssstadir: de geboorteplaats van Erik de Rode, de ontdekker van Groenland en de vader van Leifur Eiriksson (ontdekker van Amerika). Het Eiriksstadir Heritage Museum is een openluchtmuseum waar men een echt Viking Long-House heeft nagebouwd van turf. Het is bij uitstek dé plek om alles over Vikingen en met name Erik de Rode en zijn zoon te weten te komen.
Na uw bezoek rijdt u terug naar Reykholt. Dit is de plek waar de bekende IJslandse schrijver en politicus Snorri Sturluson (1179 – 1241) het grootste deel van zijn leven woonde en ook werd vermoord. Snorri wordt beschouwd als degene dankzij wie wij nu zoveel weten over Noordse mythologie. Zijn boerderij was door middel van een tunnel verbonden met een warmwaterbron, de Snorralaug, die ook tegenwoordig nog te bezichtigen is.
In hetzelfde gebied vind u ook de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook de ijsgrot op de Langjökull-gletsjer, de lavagrotten van Surtshellir en het lavaveld Hallmundarhraun liggen in de buurt.
U overnacht in Reykholt.

Dag 7: Reykjavik

Het einde van uw 8-daagse fly & drive is in zicht, maar niet voor u nog een heerlijke dag in Reykjavik hebt besteed.
De hoofdstad van IJsland wiens naam letterlijk Rookbaai betekend werd zo genoemd vanwege alle stoom afkomstig van de warmwater bronnen. De stad kende haar eerste bewoner in de vorm van de Noorse Viking Ingólfur Arnarson, die in 871 naar IJsland voer en zich daar vestigde en daarmee één van de eerste permanente bewoners van IJsland werd.
Wie op zoek is naar de geschiedenis van de Vikingen, is in Reykjavik aan het juiste adres: het museum Reykjavik 871 ±2 vertelt over de kolonisatie van het gebied en een periode die men The age of settlement noemt.
De vrij recente geschiedenis van de stad zie je terug in de stedenbouw: geen bijzonder oude huizen, maar wel weer architectonische uitschieters zoals de Hallgrimskirkja, een kerk die van buiten meer weg lijkt te hebben van een straaljager. Deze kerk werd na 41 jaar van plannen en bouwen eindelijk opgeleverd in 1986. Bezoek ook vooral de klokkentoren die u per lift bereikt en geniet van een 365° uitzicht over Reykjavik.
U overnacht in Reykjavik.

Dag 8: Terugvlucht naar Nederland

Vandaag laat u het bijzondere IJsland achter u en vliegt u terug naar Nederland. Vanwege uw vluchttijden bent u nog in de gelegenheid om wat van Reykjavik en omgeving te zien. Houdt u er rekening mee dat u tijdig bij de luchthaven bent om ook uw huurauto weer in te leveren.
Bijkomende kosten bij boeking:



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per maatschappij. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen. Beschikbaarheid
Uw reisdata valt in een bijzonder gewilde periode voor vakanties naar IJsland. Houdt u hier rekening mee. De beschikbaarheid van de accommodaties genoemd in deze offerte is niet zonder meer gegarandeerd, en het kan dan ook voorkomen dat deze volgeboekt blijken. Indien u zeker wil zijn van de reis zoals in dit voorstel, wil ik u met klem verzoeken ons dit zo spoedig mogelijk te laten weten zodat wij u de definitieve factuur kunnen toezenden en na ontvangst van betaling uw vlucht en verblijf kunnen inboeken.

Exclusief
  • Bijkomende kosten bij boeking:
  • Eenmalig Calamiteitenfonds à € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig €28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Evt. upgrade van uw huurauto
  • Evt. kosten voor ruimbagage (€64,- per koffer van max. 20 kg)
  • Tegen een toeslag is het mogelijk om in een aantal accommodaties het ontbijt bij te boeken

  • Bijkomende kosten ter plaatse:
  • Brandstofkosten en eventuele parkeergelden
  • Evt. tolgelden
  • Entreegelden voor bezienswaardigheden
  • Toeristenbelasting (ter plaatse in de hotels te voldoen)


Huurauto
U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard. Daarnaast is het mogelijk om ter plaatse extra bestuurders op het huurcontract bij te laten schrijven. Iedere extra bestuurder dient zijn rijbewijs bij zich te dragen.
Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per maatschappij. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.
Beschikbaarheid
Uw reisdata valt in een bijzonder gewilde periode voor vakanties naar IJsland. Houdt u hier rekening mee. De beschikbaarheid van de accommodaties genoemd in deze offerte is niet zonder meer gegarandeerd, en het kan dan ook voorkomen dat deze volgeboekt blijken. Indien u zeker wil zijn van de reis zoals in dit voorstel, wil ik u met klem verzoeken ons dit zo spoedig mogelijk te laten weten zodat wij u de definitieve factuur kunnen toezenden en na ontvangst van betaling uw vlucht en verblijf kunnen inboeken.

Legendes van IJsland 8 daagse programma 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311