Hoogtepunten van Kreta in 7 dagen Afbeelding Hoogtepunten van Kreta in 7 dagen
Hoogtepunten van Kreta in 7 dagen
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Kreta

Hoogtepunten van Kreta in 7 dagen


plane hotel car


8 Dagen

Het grootste eiland van Griekenland, Kreta, ontdekt u het beste door middel van een mooie autorondreis. Kreta herbergt alles wat Griekenland zo bijzonder maakt. Volgens de legende heeft Zeus op Kreta alles bij elkaar gebracht waarover een ideaal eiland moet beschikken. Steile kusten, mooie stranden, verlaten baaitjes, de Samariakloof en de historie van Koning Minos. Overal op het eiland zijn historische opgravingen te vinden. Het binnenland heeft mooie bergdorpjes, vruchtbare gronden met olijfboomgaarden, kruiden-, thee- en citroenplantages. Een echte aanrader zijn de paleizen van Knossos en Phaistos/Festos. Kortom, in een week bent u (weer) helemaal verliefd op Kreta en Griekenland.Highlights * Agios Nikolaos Toplouklooster Heraklion Phaistos Preveli

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Agios Nikolaos (ca. 60 km)

Na aankomst op de luchthaven van Heraklion neemt u de huurauto in ontvangst en gaat u op weg naar het schilderachtige havenstadje Agios Nikolaos met het schitterende, door hoge rotspartijen omringde binnenmeertje. Heeft u nog zin en tijd om al direct aan een ontdekkingstocht te beginnen? U kunt op uw gemak het stadje zelf met de vele winkeltjes en terrasjes bekijken. Ook is het mogelijk om naar het exclusieve badplaatsje Elounda (ca. 12 km) rijden. Hier kijkt u uit over de baai en het veelbesproken lepra-eilandje Spinalonga. Of u kunt het bergdorpje Kritsa (ca. 10 km) dat bekend staat om het handwerk en het mooie kerkje Panagia Kera, bezoeken.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos.

Dag 2: Agios Nikolaos - Ierapetra - Toplou - Vai - Sitia - Gournia - Agios Nikolaos (ca. 220 km)

De tocht naar het uiterste oosten gaat via de zuidelijkste stad van Europa, Ierapetra, en over Kreta's smalste landengte (12 km). Langs de zuidkust en door de uitlopers van het Tripiti en Orno gebergte rijdt u weer naar de noordkust. De imposante klokkentoren van het Toplou klooster steekt fier omhoog boven het woestijnachtige landschap. Het natuurlijke palmbomenbos en het strand van Vai, bekend van de Bounty reclame en uniek in Europa, liggen in het noordoosten. Hierna gaat u terug in westelijke richting naar het stadje Sitia:, een vredig havenplaatsje aan de Egeische Zee, met smalle straten en steegjes. De hooggelegen bochtige kustweg langs de Mirabello Baai die in het voorjaar vrolijk gekleurd is door de wilde bloemen, zal u verrassen met fantastische vergezichten. Op de weg terug naar Agios Nikolaos rijdt u nog langs de ruïnes van de Minoische stad Gournia die u eventueel kunt bezoeken.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos.

Dag 3: Agios Nikolaos - Heraklion - Archanes - Pirgos - Mires - Matala (ca. 165 km)

U vertrekt vandaag naar het midden en zuiden voor de volgende 2 overnachtingen in het voormalige hippiedorpje Matala. De dag begint met een bezoek aan de levendige hoofdstad Heraklion. U kunt het Archeologisch Museum bezoeken en vervolgens doorrijden naar de opgravingen van het legendarische Minoische paleis Knossos. Vanaf hier rijdt u zuidwaarts door een heuvelachtige streek richting het karakteristieke dorp Archanes met een sfeervol plein en talrijke taverna's. U vervolgt uw weg in zuidelijke richting langs de Minoische boerderij Vathypetro (Pirgos) en via Pretoria, Asimi en Agii Deka naar de vruchtbare Messaravlakte. In Mires is op zaterdag weekmarkt.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Matala. Van 21 tot 23 juni 2019 is er een festival in Matala waardoor alle accommodaties al volgeboekt zijn. In deze periode zullen wij accommodatie in een andere plaats aan de zuidkust voor u reserveren. 

Dag 4: Matala - Phaistos - Kalivianni - Vori - Kourtaliotikokloof - Preveli - Plakias - Mirthios - Kotsifoukloof - Matala (ca. 170 km)

Uw eerste bestemming van vandaag is het prachtig gelegen Minoïsche paleis Phaistos/Festos. Vandaar gaat u verder naar het bloemrijke nonnenklooster Kalivianni dat ook een meisjestehuis en weefschool heeft. In het kleine folkloremuseum te Vori is een collectie van landbouwwerktuigen, meubels en keukengerei uit vroegere eeuwen te bewonderen. Via het dorpje Spili, dat bekend staat om de waterbronnen met de Venetiaanse leeuwenkoppen, en Frati rijdt u richting de zuidkust. In de Kourtaliotikokloof kunt ter hoogte van de Agios Nikolaos kapel even te stoppen om het intrigerende geluid te horen van de wind en het kapelletje te bekijken (korte wandeling naar beneden). Uw volgende stop is bij het klooster van Preveli dat hoog boven de Libische Zee ligt en een schat aan waardevolle relikwieën herbergt. Het palmenstrand van Preveli ligt een stukje verderop. Als u de trappen naar het strand begint af te dalen, treft u na een tijdje een uitkijkpunt aan waar u een schitterend uitzicht op het strand en de met palmbomen omzoomde rivier heeft. Wilt u met uw voeten op het strand staan? Houdt u er dan wel rekening mee dat u al die trappen ook weer op moet klimmen. Voordat u weer koers zet naar Matala bezoekt u eerst nog het prachtig gelegen plaatsje Plakias, met veel taverna's aan een kleine vissershaven. U rijdt terug naar uw hotel in Matala via het bergdorpje Mirthios en de Kotsifoukloof.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Matala. Van 21 tot 23 juni 2019 is er een festival in Matala waardoor alle accommodaties al volgeboekt zijn. In deze periode zullen wij accommodatie in een andere plaats aan de zuidkust voor u reserveren. 

Dag 5: Matala - Zaros - Arkadi - Rethymnon (ca. 100 km)

Vandaag vertrekt u naar Rethymnon voor de laatste 3 overnachtingen. U ontdekt het ruige binnenland van Kreta en rijdt langs de voet van het hoge Ida-gebergte (vaak zijn de bergtoppen nog tot ver in de zomer besneeuwd) naar Rethymnon. Via Mires en Moroni bereikt u het waterrijke dorp Zaros, aan de uitmonding van de Rouvas-kloof die zeer geliefd is bij wandelaars. Bij Zaros bezoekt u het meer en een forellenkwekerij. U rijdt daarna door in westelijke richting en passeert vele kleine bergdorpjes. Bij Kalogeros volgt u de weg in noordelijke richting en niet lang daarna komt u bij het Arkadi klooster. Het klooster heeft een belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd van de Kretenzers tegen de Turkse overheersing. Vanuit het klooster rijdt u door naar het stadje Rethymnon. In de oude kern van dit knusse stadje is nog veel te zien uit de Venetiaanse en Turkse tijd. Vanaf het pittoreske vissershaventje beginnen een heerlijk lang zandstrand en een palmenboulevard.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Rethymnon.

Dag 6: Rethymnon: diverse dagtochten mogelijk

Opties te over, de keus is aan u:

 • door de groene streek ten zuidwesten van Rethymnon naar de watervalletjes bij het dorpje Argiroupolis en van hieruit naar Kournas het enige natuurlijke meer in Kreta. Vervolgens zet u koers naar het westen. Op het schiereiland Akrotiri biedt de Profeet Ilias heuvel, waar de graven van Venizelos zijn, een prachtig mooi uitzicht op de stad en baai van Chania. Aan de rand van de stad ligt het lieflijke klooster Chrissopigi. Een dwaaltocht in de oude binnenstad van Chania, door de markthal en langs de pittoreske Venetiaanse haven is een genot (totaal ca. 165 km).
 • op de zuidwestelijke kustlijn ligt het indrukwekkende klooster Chrissoskalitisa, hoog boven zee gebouwd. Iets verderop ligt het eilandje Elafonissi dat alleen wadend (afhankelijk van de waterstand van knie- tot heupdiep) te bereiken is. Na een frisse duik in de lagune bij één van de mooiste stranden van Kreta, keert u terug naar Rethymnon (totaal ca. 265 km).
 • bij Vrisses, het dorpje dat bekend staat om zijn lekkere yoghurt, gaat u over de bergpas naar het zuiden naar Chora Sfakion. Van hieruit vertrekt de veerboot naar het autovrije Loutro (ca. 30 min. varen) en Agia Roumeli (ca. 60 min. varen) alwaar de beroemde Samariakloof uitmondt. Hier kunt u een stukje de kloof inwandelen. (totaal ca. 135 km excl. eventuele boottocht).

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Rethymnon.

Dag 7: Rethymnon: diverse dagtochten mogelijk

Archeologische opgraving, pottenbakkersdorp en druipsteengrot:

 • in de uitlopers van het Ida gebergte liggen de opgraving van Eleftherna en het pottenbakkersdorpje Margarites. Vervolg de rit naar Zoniana voor een bezoek aan de indrukwekkende druipsteengrot Sfendoni (totaal ca. 115 km).

of voor de wandelliefhebbers:

 • op de bergpas Askifou-Imbros bij het dorpje Imbros ligt het beginpunt van de Imbroskloof (8 kilometer lang). U loopt vanaf Imbros door de kloof naar Komitades waar u bij één van de taverna's een taxi terug naar uw auto kunt nemen (totaal ca. 110 km rijden).
 • bij de Omalos hoogvlakte ligt op ca. 1200 m hoogte Xyloskalon, de noordelijke ingang van de Samariakloof. Ter hoogte van Chania vindt u de afslag Omalos die u over een prachtige groene bergroute voert naar de hoogvlakte. Deze prachtige autorit is zeker de moeite waard, maar aangezien het begin- en eindpunt van de Samariakloof (18 km lang) te ver uit elkaar liggen, is het onmogelijk de wandeltocht te maken met de eigen (huur)auto. Als u de Samariakloof wilt lopen, kunt u het beste een georganiseerde excursie boeken bij één van de toeristenkantoortjes in Rethymnon.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Rethymnon.

Dag 8: Rethymnon - vliegveld Heraklion (ca. 80 km)

Met de huurauto rijdt u naar de luchthaven van Heraklion voor uw vertrek naar huis.

Dag tot dag:

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Agios Nikolaos (ca. 60 km)
Dag 2: Agios Nikolaos - Agios Nikolaos (ca. 220 km)
Dag 3: Agios Nikolaos - Matala (ca. 165 km)
Dag 4: Matala - Matala (ca. 170 km)
Dag 5: Matala - Rethymnon (ca. 100 km)
Dag 6-7: Rethymnon
Dag 8: Rethymnon - vliegveld Heraklion (ca. 80 km)

 Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland kunt u vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam naar Heraklion vliegen (de prijs kan per luchthaven verschillen). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf, Keulen) of Belgie (Brussel, Charleroi).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.Inclusief
 • Retourvlucht Heraklion
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Hoogtepunten van Kreta in 7 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311