Fly Drive Rondreis Onontdekt Centraal en Noord Evia Afbeelding Fly Drive Rondreis Onontdekt Centraal en Noord Evia
Fly Drive Rondreis Onontdekt Centraal en Noord Evia
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Evia

Fly Drive Rondreis Onontdekt Centraal en Noord Evia


plane hotel car


8 Dagen

Ga op ontdekking in een stukje Griekenland dat nog nauwelijks door de buitenlandse toerist aangedaan wordt: het op één na grootste Griekse eiland Evia (Euboia in het Grieks).Evia ligt in de Egeïsche Zee, op circa 80 kilometer van Athene, en de hoofdstad Chalcis is met het vasteland verbonden door twee bruggen. De eerste is de circa 600 meter lange, in 1992-1993 gebouwde Euripus hangbrug (ook de Chalcis, nieuwe of hoge brug genoemd). De smalle Euripus zeestraat kan ook overgestoken worden via de in 1962 gebouwde en in 1998 gerenoveerde, oude brug (ook lage of glijdende brug genoemd) die de zeestraat op het smalste punt (circa 40 meter) overspant.

Het heuvelachtige en bosrijke Evia biedt prachtige bergwegen, uitdagende wandeltochten, adembenemende stranden en archeologische bezienswaardigheden waardoor het een mix biedt van schitterende natuur en eeuwenoude geschiedenis met overblijfselen van meer dan 3000 jaar oude vestingen.  

De landschappen op Evia zijn zeer divers. Het noorden wordt gekenmerkt door beboste heuvels vol natuurgebieden, wandelpaden en watervallen. In Centraal Evia domineert het hoogste gebergte van het eiland, het Dirfys gebergte, aan beide kusten omgeven door gezellige badplaatsen, het landschap.

U verblijft, afhankelijk van de beschikbaarheid, in goed gewaardeerde appartementencomplexen (meestal alleen logies) of hotels (logies en ontbijt).

 

Hoogtepunten: Edipsou warmwaterbronnen Drymona waterval Oud Eretria Adembenemende baaien en stranden


Dag 1: Vliegveld Athene - Chalcis (ca. 95 km)

Op de luchthaven van Athene neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel in of in de omgeving van Chalcis. 

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of nabij Chalcis


Dag 2: Chalcis

U kunt deze dag in Chalcis doorbrengen of de omgeving gaan verkennen. Een aantal mogelijke bezienswaardigheden en uitstapjes in of in de omgeving van Chalcis:

 • Bad Head Cape, aan de noordkant van de stad, waar de in 1886 gebouwde vuurtoren Kakokefali staat
 • het Archeologisch Museum van Chalcis
 • de Byzantijnse Agia Paraskevi kerk
 • het wijngebied van Evia op de, nabij Chalcis gelegen, Lilantio vlakte. Bij de met meerdere prijzen bekroonde Avantis Winery nabij het dorpje Mytikas (op circa een kwartier rijden van Chalcis) kunt u een rondleiding krijgen en uiteraard de wijnen proeven. Naast wijn, produceert Avantis ook cosmetische producten die gemaakt zijn van druiven.
 • maak een ritje langs de kustlijn en verken de baaitjes en stranden in de omgeving

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of nabij Chalcis

 

Dag 3: Chalcis – Noord Evia (ca. 105 tot 115 km)

Het is tijd om de noordkant van Evia te gaan ontdekken. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Orthodoxe kerk van Agios Ioannis Rosos in het mooie en gezellige dorp Prokopi. Er zijn hier vele terrasjes waar u kunt lunchen en er worden lokale producten als honing en traditioneel gebak verkocht. In deze kerk rusten de overblijfselen van de heilige Ioannis Rosos. Vanwege het geloof in zijn genezende krachten, wordt de kerk bezocht door vele pelgrims. 

U verblijft de komende drie nachten in het noorden van Evia, in of in de omgeving van bijvoorbeeld:

Aidipsos: rond de thermale bronnen gebouwd stadje waar veel toeristen komen met een fijne boulevard waaraan vele gezellige barretjes, restaurants en winkels liggen

Istiaia: typisch Grieks stadje waar het alledaagse Griekse leven rustig zijn gang gaat. Het heeft een gezellig centrum en een rijke historie (het stadje werd al genoemd door Homerus) en gebouwen in neoklassieke stijl. In de omgeving vindt u vele (zand)stranden en talloze wonderschone baaien.

Pefki: gezellig dorpje aan de noordwestkust met een boulevard waar u vele horecagelegenheden en winkeltjes vindt. In de directe omgeving zijn prachtige stranden te vinden waarop groene pijnbomen staan die voor heerlijke schaduwplekken zorgen.

Mantoudi: een schattig bergdorp in een overweldigend groene omgeving aan de oevers van de Kireas rivier.

Limni: een veel bezocht en pittoresk vissersdorpje met kenmerkende witte huisjes en smalle straatjes dat tegen de heuvels aan is gebouwd. De haven wordt omgeven door een gezellige boulevard.

Agia Anna: mooi dorpje in een groene omgeving, gelegen op circa 3 km van het langste zandstrand van Evia

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in het noorden van Evia

 

Dag 4 en 5: Noord Evia

Deze dagen kunt u gebruiken om het noordelijk deel van Evia te verkennen en/of een dagje door te brengen op het strand. Enkele mogelijkheden om eropuit te trekken:

 • de thermale zwavelbronnen bij Aidipsos. Deze bronnen werden al genoemd in de werken van Aristoteles en Plutarch en zouden een therapeutische werking hebben bij spier- en gewrichtspijn. Er is een luxe sparesort op de bronnen gebouwd, maar ook buiten de hekken van deze spa kunt u genieten van de bronnen. Bij een klein strand met gladde, uit mineralen bestaande rotsen stort het water van de bron in zee. Op sommige plekken zijn er kleine poelen in de rotsen ontstaan die gevuld zijn met het warme, therapeutische water waarin u lekker kunt weken.
 • de Drymona waterval. Middenin een naaldbomenbos ligt op meer dan 600 meter hoogte de Drymona waterval op circa 15 kilometer van het dorpje Rovies. Er zijn wegwijzers die u de goede kant op sturen en er is een (gratis) parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats volgt u de natuurlijke trappen naar beneden door een mooie, groene omgeving. De 15 meter hoge waterval stort naar beneden en eindigt in een smaragdgroene poel die er prachtig bijligt tussen de bomen, struiken en planten. In de zomer en het najaar kan de waterval wat minder indrukwekkend zijn door een tekort aan regenval, maar hij valt zelden helemaal droog.
 • het nog steeds in gebruik zijnde Osios David klooster ligt op minder dan 5 kilometer van de Drymona waterval en werd gesticht rond 1540. Tijdens de Griekse Revolutie is het klooster door de Ottmanen afgebrand (1820), maar in 1877 is het weer herbouwd. U kunt hier een verscheidenheid aan fresco’s, iconen en mozaiekvloeren bezichtigen en op de binnenplaats kunt u water drinken uit de Levensbron.
 • maak een autorit langs de mooie stranden en traditionele, tussen olijfbomen gelegen dorpjes (zoals bijvoorbeeld Oreoi, Ilia, Krioneritis, Kokkinomilia, Vutas of Kantadia waar ook een lagune met zout water en een rijk vogelleven ligt) of onderneem een van de vele wandeltochten in de prachtige bossen
 • het folklore museum in Limni
 • het eeuwenoude Agios Nikolaos Galatakis Klooster met vele muurschilderingen en een bibliotheek
 • de Zoodochos Pigi kerk in Limni waar u de schitterende mozaiekvloer kunt bewonderen
 • het kleine museum in Kerasia stelt vondsten uit het ‘versteende woud’ tentoon: fossielen van allerlei diersoorten die ooit op Evia hebben geleefd
 • het bergdorpje Agia Anna en het enkele kilometer verderop gelegen zandstrand
 • ga op zoek naar het strand dat u het best bevalt en neem dan in elk geval een kijkje bij de stranden van Agios Georgios, Kochylis en Ktounia
 • trek de natuur in en maak een boswandeling langs de oevers van de Kireas rivier

Overnachtingen (logies of logies en ontbijt) in het noorden van Evia

 

Dag 6: Noord Evia – Centraal Evia (ca. 120 tot 140 km)

U vervolgt u reis in zuidelijke richting naar het centrale deel van Evia. Hoewel het aantal kilometers meevalt, zult u toch aardig wat tijd nodig hebben voor deze route omdat de wegen u door de bergen voeren en u zelden harder dan 50 kilometer per uur zult rijden.

U verblijft de laatste twee nachten van deze reis in het toeristische stadje Eretria waar u heel wat tijd kunt doorbrengen op de vele terrasjes aan de boulevards en de goed georganiseerde stranden in de omgeving. Tegenover Eretria liggen enkele kleine eilandjes. Het eilandje Pezonisi (Eiland der Dromen) kunt u via een brug bereiken.

Het huidige Eretria is bovenop de oude stad gebouwd waardoor er door de hele stad restanten van onder meer de oude stadsmuur en de Romeinse thermen te zien zijn. Ook huisvest de stad een Archeologisch Museum en net buiten de stad kunt u de ruines van Oud Eretria bezoeken. Hier ziet u de resten van een amfitheater dat uit de 5e eeuw voor Christus stamt, twee paleizen, mozaieken, thermen, een gymnasium en vier tempels.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of nabij Eretria


Dag 7: Eretria

Uw laatste volledige dag op Evia kunt u relaxt doorbrengen op een van de prachtige stranden in de omgeving (bijvoorbeeld Malakonda Beach, Magoula Beach, Angios Andreas Beach, Linovrochi) of u onderneemt nog een laatste dagtrip of wandeling.

 • een mooie autoroute brengt u naar hoog in de bergen gelegen dorpjes, zoals Theologos. Hier kunt u ook heerlijk wandelen.
 • bezoek het goed bewaard gebleven, Middeleeuwse dorp Avlonari dat op een heuvel met een uitkijktoren (pyrgos) ligt. In het dorp vindt u ook een folklore museum. Ook het nabijgelegen Agios Charalambos klooster is een bezoekje waard. In de buurt van Avlonari liggen nog meer typisch Griekse dorpjes om te verkennen of u kunt een duik nemen bij de heerlijke stranden van Kalamos of Achladeri.
 • een andere trip langs bergdorpjes (zoals Seta en Gymno) kunt u combineren met een lunch en/of een dagje shoppen in Amarynthos, een vissersplaats waarvan de geschiedenis ook al eeuwen teruggaat. En ook bij deze trip zijn er genoeg stranden (onder meer Stafanias, Plaeochora en Geranou) in de buurt voor een verfrissende duik.

Overnachting (logies of logies en ontbijt) in of nabij Eretria


Dag 8:
Eretria – vliegveld Athene (ca. 115 km)

Met de huurauto rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar de luchthaven van Athene voor uw terugvlucht.


Dag tot dag:

Dag 1:

Vliegveld Athene - Chalcis (ca. 95 km)

Dag 2:

Chalcis

Dag 3:

Chalcis – Noord Evia (ca. 105 tot 115 km)

Dag 4 en 5:

Noord Evia

Dag 6:

Noord Evia – Centraal Evia (ca. 120 tot 140 km)

Dag 7:

Eretria

Dag 8:

Eretria – vliegveld Athene (ca. 115 km)


Op maat: 

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Vanuit Nederland kunt u vanaf Amsterdam of Eindhoven direct naar Athene vliegen (de prijs kan per luchthaven verschillen). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf, Keulen) of Belgie (Brussel, Charleroi).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Athene
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: alleen logies of logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • (Overige) Maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Fly Drive Rondreis Onontdekt Centraal en Noord Evia 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311