13 dagen 4 sterren Cairo Nijlcruise Rode zee Afbeelding 13 dagen 4 sterren Cairo Nijlcruise Rode zee
13 dagen 4 sterren Cairo Nijlcruise Rode zee ****
Bestemming: Rondreizen Egypte - Nijlcruise per lijndienst

13 dagen 4 sterren Cairo Nijlcruise Rode zee

****

hotel transfer


13 Dagen

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Gizeh alwaar de grootste Piramides ter wereld en de Sfinx uit het woestijnzand oprijzen. Het begrip wereldwonder krijgt hier concrete betekenis.

Rondreis o.b.v. Volgens programma13-daagse vliegreis inclusief:

 • 2 nachten 4* hotel in Sharm el Sheikh o.b.v. halfpension
 • 2 nachten 4* hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt
 • Nachttrein Cairo - Luxor
 • 5-daagse 4* Nijlcruise Luxor - Aswan o.b.v. VOLPENSION
 • 3 nachten 4* hotel in Hurghada o.b.v. halfpension

programma:

Dag 1 t/m 2 Sharm el Sheikh

Na aankomst op de luchthaven in Sharm el Sheikh wordt u per bus naar uw hotel gebracht. Sharm el Sheikh is de meest mondaine badplaats in Egypte. Gelegen tussen de mooiste woestijn ter wereld, de Sinai en de parelwitte zandstranden aan de Rode Zee is dit een topbestemming geworden voor liefhebbers van duiken, snorkelen, zon en cultuur. U verblijft 2 nachten in Sharm el Sheik op basis van halfpension.

Dag 3 Cairo

Na het ontbijt vertrekt u met de bus naar Cairo (duur circa 8 uur). Na het inchecken in het hotel kunt u Cairo op eigen gelegenheid verkennen. Cairo en zijn 15 miljoen bewoners verwelkomen u op indrukwekkende wijze. Indrukken kunnen verwerkt worden onder het genot van heerlijke Egyptische specialiteiten in een van de talloze restaurantjes die Cairo rijk is. Overnachting in Cairo.

Dag 4 Cairo

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Gizeh alwaar de grootste Piramides ter wereld en de Sfinx uit het woestijnzand oprijzen. Het begrip wereldwonder krijgt hier concrete betekenis. Bij deze excursie is een lunch inbegrepen. Tevens heeft u de mogelijkheid de excursie naar het Egyptisch museum bij onze lokale reisleiding te bestellen. In het Egyptisch Museum bevindt zich een immense en werkelijk schitterende collectie van beelden, strijdwagens, graftombes, mummies, tronen, dodenmaskers, juwelen en nog veel meer unieke schatten. Overnachting in Cairo.

Dag 5 Cairo - Nachttrein naar Luxor

Na een vrije dag in Cairo reist u tegen de avond per nachttrein van Cairo naar Luxor, waar u de volgende ochtend aankomt. Wij reserveren voor u een slaapcouchette. Een zeer eenvoudig ontbijt is inbegrepen. Er zijn alleen 1- of 2-persoonscabines. Ook kunt u bij ons informeren naar de mogelijkheden om te reizen per vliegtuig. De rit per nachttrein duurt circa 12 uur.

Dag 6 Nijlcruise - Luxor

Na aankomst in Luxor wordt u naar de cruiseboot gebracht waar u de volgende 4 nachten zult verblijven in een buitenhut op basis van volpension. Het ontbijt bij aankomst in Luxor is niet inbegrepen in de reissom. Tevens dient u er rekening mee te houden dat de kamers op de Nijlcruise vanwege uw vroege aankomst niet altijd direct beschikbaar zijn. U heeft de rest van de dag de mogelijkheid om Luxor op eigen gelegenheid te ontdekken of optionele excursies te boeken bij de reisleiding. Lunch, diner en overnachting in Luxor aan boord van de Nijlcruise.

Dag 7 Nijlcruise - Luxor

U zult nog niet direct gaan varen, zodat u de mogelijkheid heeft om de eerste paar dagen Luxor en omgeving te verkennen. U zult merken dat Luxor een prominente plaats inneemt in de Egyptische geschiedenis. In Luxor zijn de belangrijkste en meest interessante opgravingen en overblijfselen te vinden. Maar Luxor is ook een prettig Egyptisch stadje met restaurantjes, winkeltjes, een souk, markten, barretjes en vruchtensapstalletjes. Indien u het excursiepakket heeft geboekt, bezoekt u vandaag de westoever van Luxor. Hier bezichtigt u de prachtige koningsgraven in de Vallei der Koningen, een dodenstad die bijna 500 jaar lang de begraafplaats is geweest van de faraos (o.a. Toetmosis III, Toetankamon en Seti I). Ook bezoekt u de tempel van Hatshepsut en de Kolossen van Memnon, imposante 18 meter hoge beelden die als bewakers van de poort tot de graftempel werden gebouwd. Diner en overnachting in Luxor aan boord van de Nijlcruise.

Dag 8 Nijlcruise - Luxor - Esna

Vandaag staat een bezoek aan de oostoever van Luxor op het programma. Indien u het excursiepakket heeft geboekt, bezichtigt u de tempel van Luxor, een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen in Egypte, gewijd aan Amon, Moet en Chons. Tevens brengt u een bezoek aan de imposante Tempel van Karnak, een indrukwekkende tempelstad van de Koning der Goden Amon Re. Na de lunch vaart u vanuit Luxor over de Nijl en passeert u de sluizen van Esna. Diner en overnachting aan boord van de Nijlcruise.

Dag 9 Nijlcruise - Edfu - Kom Ombo

Bij aankomst in het plaatsje Edfu gaat u van boord en bezoekt u de tempel van Horus. Na de lunch vaart de boot naar Kom Ombo, waar u in de namiddag het tempelcomplex met de unieke dubbeltempel gewijd aan de Goden Sobek en Horus gaat bekijken. Hierna vaart u verder naar Aswan. Diner en overnachting in Aswan aan boord van de Nijlcruise.

Dag 10 Aswan - Hurghada

U kunt optioneel deelnemen aan een excursie naar de tempels van Abu Simbel, gelegen op zon 250 km ten zuiden van Aswan. In alle vroegte vertrekt u uit Aswan en halverwege de busrit komt de zon als een gigantische en bloedrode bol langzaam boven de horizon uit om de onmetelijke woestijn te verlichten en te verwarmen. Een prachtig schouwspel. De tempels van Abu Simbel liggen fraai aan het Nassermeer. De vier gigantische beelden van Ramses II voor de ingang van zijn eigen tempel maken een overweldigende indruk. Deze excursie kunt u ter plaatse bij onze reisleiding boeken. s Middags kunt u een bijzondere trip over de Nijl maken met een originele Nijlzeilboot, de Felluca, langs de sprookjesachtig mooie Nijloevers.In de namiddag reist u per bus naar Hurghada, waar u zult dineren en overnachten.

Dag 11 t/m 13 Hurghada

In Hurghada heeft u tijd om even uit te rusten van alle indrukken. De badplaats biedt prachtige stranden, goede watersportmogelijkheden, gezellige restaurants en bars en het warme klimaat staat garant voor een heerlijk zonzekere vakantie het hele jaar door. Op dag 13 wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugreis naar Amsterdam.

Voor algemene informatie over rondreizen in Egypte verwijzen wij u naar de informatie die vermeld staat bij landeninformatie Egypte op deze onze internetsite

Verplichte bijkomende kosten ter plaatse: visumkosten 20 p.p. en fooi 25 p.p. De genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom. Deze kunt u tegen een toeslag bijboeken.

Inhoud excursiepakket t.w.v. 164,-:

 • Dal der Koningen, deze dodenstad is bijna 500 jaar lang, van de 18e tot de 21ste dynastie de begraafplaats geweest van de Faraos. Hier bevinden zich de graven van o.a. Toetmosis III, Toetanchamon en Seti I
 • Tempel van Hatshepsut, het tempelcomplex van de vrouwelijke farao Hatshepsut
 • Tempel van Luxor, een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen in Egypte, gewijd aan Amon, Moet en Chons
 • Tempel van Karnak, een tempelstad van de koning der Goden Amon Re
 • Kolossen van Memnon, imposante 18 meter hoge beelden, die dienden als bewakers van de graftempel
 • Tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaarde tempels uit de tijd van de Faraos, gewijd aan de valkgod Horus
 • Tempel van Sobek in Kom Ombo, een tempelcomplex met de unieke dubbeltempel, gewijd aan de goden Sobek en Horus
 • Felucca zeiltrip, tocht met een originele Nijlzeilboot langs het sprookjesachtige landschap van de Nijl
 • Piramiden van Gizeh, gebouwd in het midden van het 3e millenium voor Chr. door de koningen Cheops, Chefren en Mykerinos, absoluut oon van de beroemdste bouwwerken uit de geschiedenis
 • Sfinx, een monumentaal figuur met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens. Tussen de klauwen van dit 20 meter hoge figuur staat de droomzuil van Toetmosis IV
 • Lunch in Cairo

Let op: Programma s van de rondreizen zijn altijd onder voorbehoud. Het staat van tevoren nog niet vast in welke accommodatie u zult verblijven. Bij een rondreis wordt ter plaatse bepaald in welk hotel en ook in welke plaats iemand terechtkomt, conform de geboekte categorie. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de volgorde van de rondreizen wegens omstandigheden gewijzigd kan worden. Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er aan de inhoud van de reizen niets veranderd.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

13 dagen 4 sterren Cairo Nijlcruise Rode zee 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311