Rondreis Dive in 2 Oceans Afbeelding Rondreis Dive in 2 Oceans
Rondreis Dive in 2 Oceans ***
Bestemming: Colombia - Rondreizen

Rondreis Dive in 2 Oceans

***

21-Daagse rondreis Colombia: Dive in two oceans, jungle en hooggebergte.

Hotel o.b.v. Volgens programmaKarakteristiek van deze reis is dat niet-duikende reisgenoten een apart programma krijgen aangeboden tijdens duikdagen van de duikers. Zo kunnen duikers en niet-duikers samen een gevarieerde rondreis maken.

In het kort:

Tijdens deze bijzondere rondreis door Colombia duik je in de Caribische zee in het beroemde Nationaal Park Tayrona en Islas del Rosario. Aan de Pacifische kant ga je walvissen spotten. Ook verken je de omgeving van Nuqui waar de jungle tot aan het strand reikt. Je bezoekt enkele belangrijke steden zoals Bogota en Medellin en je verblijft in een originele finca. Je kunt ontspannen in de warmwaterbronnen van Santa Rosa en stijgt tot ongekende hoogten in het Nationaal Park Nevado del Ruiz. De accommodaties zijn middenklasse hotels zonder echte luxe, maar ze zijn schoon, veilig en voorzien van prive douche en toilet.

Een zeer diverse reis die exclusief voor Diving Adventures is samengesteld.

Wil je de indrukwekkende natuur en cultuur, in dit nog niet door het massatoerisme ontdekte land, belevenBel dan nu naar 076-5236666 of stuur een e-mail naar info@divingadventures.nl. Onze ervaren reisspecialisten helpen je graag verder.

Vertrek:

Minimum aantal deelnemers : 2

Maximum aantal deelnemers : 8

Korting 1:

Voor kleine groepen van 5 tot 8 deelnemers kunnen we een korting geven van 500,- p.p.

Korting 2:

Voor kleine groepen van 3 tot 4 deelnemers is de korting 222,- p.p.

Programma

Dag 1: Aankomst Bogota

Na aankomst op de internationale luchthaven van Bogota word je verwelkomd door onze lokale agent. Hij verzorgt de transfer naar het kleinschalige, charmante Hotel Abadia Colonial voor de eerste overnachting. Je verblijft hier o.b.v. logies/ontbijt.

Zie: www.abadiacolonial.com.

Dag 2: Bogota

Vandaag maak je een Citytour door Bogota met een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Je bezoekt Cerro Monserrate, Museum d'Oro, Donacion de Botero, Plaza Bolivar en je maakt een wandeling door La Candelaria, de oudste buurt van de stad. Je tweede nacht verblijf je ook in Hotel Abadia Colonial o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 3: Taganga

Onze lokale agent brengt je naar de nationale luchthaven voor de vlucht van Bogota naar Santa Marta (1 uur 20 min.).

Na aankomst word je door een lokale vertegenwoordiger verwelkomd en reis je naar het tropisch onderwaterparadijs bij Taganga (30 min.) voor de eerste overnachting in het comfortabele Hotel Ballena Azul. Taganga is een klein vissersdorpje waar je prima vis kunt eten en de mooiste stranden kunt bezoeken. Je verblijft o.b.v. logies/ontbijt.

Zie: www.hotelballenaazul.com/index1.htm.

Dag 4: Taganga-Tayrona National Park

Twee duiken bij Taganga en Nationaal Park Tayrona. Deze dag zul je de duikplekken bezoeken die wat dichterbij liggen. We maken gebruik van de diensten van Oceano Scuba Padi Dive Resort. Zie www.oceanotaganga.com/index.asp.

Taganga's unieke locatie bied je bijzondere duikplaatsen. Je duikt tussen kleurrijke fauna van diverse groottes. De rotsen zijn begroeid met verschillende soorten koraal waaronder hersenkoraal, vuurkoraal en waaierkoraal. Je vindt er allerlei tropische rifvissen. Baarzen, barracuda's, groene murenes, papegaaivissen, snappers, doktersvissen en zelfs roggen zijn hier aan de orde van de dag en je vind ze in grote getale. De watertemperatuur varieert door het jaar heen. Van december tot april ligt de temperatuur rond 21 C. Het zicht ligt dan rond 30 meter. De rest van het jaar ligt de temperatuur tussen de 24 C en 28 C en het zicht neemt dan iets af.

Voor niet-duikers is er deze dag een Tour naar Nationaal Park Tayrona gepland.

Dit Nationaal Park van 1200km2 bevindt zich op 45 minuten rijden van Santa Marta. Het loopt van de kust tot ver in de heuvels van de Sierra Nevada de Santa Marta. Het park bevat een aantal van de meest idyllische en maagdelijke stranden van de Caribbean en je vindt er archeologische plaatsen van de Tayrona Indianen.

's Middags is een korte citytour naar Santa Marta, de oudste stad van Colombia gepland. Je bezoekt onder andere de oude stad, de Kathedraal en wij brengen je naar het uitzichtpunt Rodadero.

Tweede overnachting in Hotel Ballena Azul in Taganga, o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 5: Taganga-Tayrona National Park

De duikers maken vandaag twee duiken bij Nationaal Park Tayrona. Deze dag duik je op wat verder weg gelegen plekken.

Voor niet-duikers is er deze dag een Tour naar Quinta de San Pedro (de finca waar Simon Bolivar, de vrijheidsstrijder van o.a. Colombia en Panama, zijn laatste dagen verbleef).

Derde overnachting in Hotel Ballena Azul in Taganga, o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 6: Taganga-Santa Marta-Cartagena

Vandaag reis je per bus van Taganga naar Santa Marta en met openbaar vervoer door naar Cartagena (in totaal 4 uur en 30 min.). Cartagena is een populair vakantie-oord in Colombia, rijk aan geschiedenis van zeevaarders en plunderaars.

Je overnacht in het koloniale centrum van de ommuurde stad Cartagena in hotel Tres Banderas. Je verblijft o.b.v. logies/ontbijt.

Je kunt ook met prive vervoer naar Cartagena reizen. De toeslag hiervoor vind je onderaan bij de prijzen terug.

Zie: http://hotel3banderas.com/index.asp.

Dag 7: Cartagena-Islas del Rosario

Vandaag maken de duikers een tour per boot naar Islas del Rosario. Hier zijn twee duiken gepland met Diving Planet. Op ongeveer 40km van Cartagena ligt het Nationaal Park Islas del Rosario met haar droomeilanden en stranden.

Islas del Rosario Nationaal Park bestaat uit 43 eilanden met een vochtig, subtropisch klimaat. Het is een beschermd gebied van meer dan 120.000 hectare. Het droge seizoen duurt van december tot en met mei met een gemiddelde temperatuur van rond de 27?C. Het regenseizoen loopt van juni tot en met november en dan is gemiddelde temperatuur 29?C. Echter, vanwege de locatie kun je er het hele jaar door goed duiken. Het zicht ligt tussen de 10 en 30m. De ca. 25 duikstekken liggen op ca. 45 minuten varen en je maakt hier bootduiken. De mangroven, de koraalriffen en de zeeflora en fauna van het park maken deel uit van een van de meest diverse en productieve ecosystemen van de wereld. Je vindt er kleurrijke muren, subtropische hellingen, wrakken gevuld met sponzen en koralen en een grote varieteit aan vis zoals papegaaivissen, snappers, baarzen, doktersvissen, maar ook schildpadden, krabben, kreeften en octopussen worden vaak gezien.

Voor het duiken maken we gebruik van de diensten van de ecoduikschool Diving Planet. Dit is een Padi 5* Gold Palm Resort. Zie: www.divingplanet.org.

Voor de niet-duikers staat vandaag ook een trip naar Nationaal Park Islas del Rosario en Playa Blanca op het programma. Je kunt prima snorkelen in het Nationaal Park Islas del Rosario. Een lokale gids kan je meenemen naar de beste plekken. Playa Blanca, het mooiste strand van Cartagena, bereik je per watertaxi. Zoals de naam al zegt, is dit een spierwit strand. De palmbomen en de blauwe zee maken het tot een prachtig plaatje.

Je verblijft in Hotel Tres Banderas o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 8: Cartagena

Je brengt een bezoek aan de stad Cartagena met de belangrijkste monumenten in het koloniale centrum en Castillo de San Felippe de Barajas, het grootste Spaanse fort ooit gebouwd.

Je derde nacht in Hotel Tres Banderas o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 9: Cartagena-Medellin

Je wordt 's morgens naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van Cartagena naar Medellin (1 uur en 20 min.). Na aankomst word je wederom verwelkomd door onze lokale agent en is het vervoer (45 min.) geregeld naar je verblijfplaats voor de nacht Hotel Nutibara. Hotel Nutibara is gelegen in het culturele centrum van Medellin op korte afstand van diverse bezienswaardigheden. Het ontbijt is inbegrepen.

's Middags maak je een korte citytour met een bezoek aan het commerciele centrum, Plaza de Botero en Santo Domingo dat bereikbaar is via de kabelbaan van de metro. Medellin is de enige stad van Colombia met een metrosysteem, tot grote trots van de inwoners van de stad.

Je verblijft in Hotel Nutibara o.b.v. logies/ontbijt.

Zie: www.hotelnutibara.com/sitio/sitioweb/hotel.php

Dag 10: Medellin-Nuqui

Na je overnachting in Medellin en een goed ontbijt, reis je per bus naar de luchthaven (10 min.). In 50 minuten vlieg je van Medellin naar Nuqui. Op de luchthaven van Nuqui word je welkom geheten en vaar je in drie kwartier naar de Ecolodge El Cantil. Deze ecolodge staat garant voor exotisch ontspannen in een natuurlijk paradijs van zee, jungle en ontelbare zoetwater beekjes. Je verblijft hier o.b.v. volpension.

Zie: www.elcantil.com.

Dag 11 t/m 14: Nuqui

De duikers maken deze dagen twee duiken per dag tussen de wonderen van de Pacifische Oceaan. Je kunt ipv de 2 dagduiken ook 1 nachtduik maken. Dit is afhankelijk van de stand van de maan en in overleg. De Pacifische Oceaan is rijk aan marine leven en je ontmoet er de grotere soorten op de rotsbodem voornamelijk die bedekt is met zachte koralen.

De niet-duikers hebben deze dagen de keus uit verschillende activiteiten. Er zijn diverse hikes mogelijk, elk met een ander doel. De jungle is dichtbegroeid en herbergt een enorme hoeveelheid flora en fauna waaronder kikkers, insecten, vlinders, slangen en andere reptielen. De rivieren vormen regelmatig spetterende watervallen die je kunt bezoeken. In de buurt liggen ook enkele afgelegen stranden waar je prima een dagje kunt vertoeven. De walvissen zijn hier van juli t/m oktober en komen naar dit gebied om hun jongen te baren. Een (of meerdere) boottrip(s) waarbij je deze dieren gaat spotten, mag je niet missen. De laatste dag is een vrije dag die je kunt invullen met een wandeling naar watervallen en bijkomen in warmwaterbronnen.

Verblijf in Ecolodge El Cantil o.b.v. volpension.

Dag 15: Nuqui-Medellin-Pereira

Tijd om afscheid te nemen van dit schitterende oord. Per boot vaar je terug naar Nuqui (45 min.) en vanaf daar reis je per vliegtuig via Medellin naar Pereira (1,5 uur + overstaptijd). Je wordt naar de finca cafetera Villa Maria, een lokale koffie boerderij, gebracht (30 min.) voor je overnachting. Je verblijft o.b.v. logies/ontbijt. Een verblijf op een koffie-boerderij is een hoogtepunt. Het golvende, vruchtbare landschap is werkelijk prachtig en je kunt het gehele koffie-proces van dichtbij meemaken.

Dag 16: Pereira

Vandaag is je dag ter vrije besteding. Je kunt het koffie-proces gaan bekijken. Of maak een lange wandeling over de finca. Je kunt ook gaan paardrijden over de koffie plantages.

Je verblijft op de finca cafetera Villa Maria o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 17: Pereira-Manizales

Je kunt vandaag bijkomen in de warmwaterbronnen van Santa Rosa. Deze omgeving leent zich bij uitstek voor het maken van korte wandelingen. Later op de dag reis je naar Manizales.

Je verblijft in Hotel Roma Plaza o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 18: Manizales

Manizales (2150m) is het voormalige centrum van de koffieproductie en is gebouwd op de bergen en heuvels van de regio Caldas. Vanuit Manizales breng je een bezoek aan Nevado del Ruiz, een 5321m hoge vulkaan. Hier kun je de sneeuw gaan aanraken, op 5100m hoogte.

Je verblijft in Hotel Roma Plaza o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 19: Manizales

Deze dag kun je zelf indelen. Manizales biedt diverse bezienswaardigheden waaronder de straat La 23, de belangrijkste winkelstraat die op het hoogste punt van de stad ligt. Hier heb je uitzicht over de hele stad met haar steile straten en trappen. Je kunt ook de cathedraal met de hoogste toren (106m) van Colombia bezoeken. Manizales heeft diverse koffiebarretjes waar je een glaasje kunt drinken.

Je derde overnachting in Hotel Roma Plaza o.b.v. logies/ontbijt.

Dag 20-21: Manizales-Bogota-Amsterdam

Aan alle mooie dingen komt een eind en helaas is de tijd aangebroken om afscheid te nemen van dit indrukwekkende land. Je wordt naar de luchthaven gebracht en je vliegt via Bogota terug naar Amsterdam.

Inclusief:

 • Internationale vlucht vanaf Amsterdam met KLM en Avianca in de Q- en B-klasse. De reis is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mochten de genoemde klasses niet meer beschikbaar zijn dan kunnen we een tegen een toeslag een andere klasse boeken. Dit wordt uiteraard met je overlegd.

 • Transport genoemd in programma

 • Nationale vluchten genoemd in programma

 • Overnachtingen in 2- of meerpersoonskamers inclusief ontbijt

 • Genoemde tours met permissies en entree gelden

 • Genoemde duiken met uitrusting en voor niet duikers het alternatief. De meeste duikdagen maak je 2-tank duiken waarbij je tussen de duiken door niet terug komt bij de accommodatie. Voor Nuqui kan dit versachillen en is het afhankelijk van de duikplaatsen die je aandoet.

 • 3 maaltijden per dag op Ecolodge El Cantil

 • Gids van onze agent voor het gedeelte Bogota t/m Medellin

 • Lokale gidsen bij Nuqui, finca cafetera en Manizales

Exclusief:

 • Eten en drinken niet genoemd

 • Persoonlijke uitgaven, uitgaven in vrije tijd en alles wat niet vermeld is als inclusief in de reissom.

Toeslagen:

Het traject Santa Marta - Cartagena vind plaats op basis van openbaar vervoer.

Voor reizigers die liever met prive vervoer reizen, zijn de toeslagen afhankelijk van het aantal deelnemers:

128,- p.p. bij 2 personen.

83,- p.p. bij 3-4 personen.

50,- p.p. bij 5-8 personen.

De 1-persoonstoeslag voor deze reis bedraagt 1444,- p.p. Noot: In Gorgona zijn er geen 1-persoonskamers en verblijf je altijd in meerpersoonskamers.

Kleding:

Voor de jungle tours raden wij aan goede loopschoenen mee te nemen. Loop in de jungle met je sokken over je broek heen, dit i.v.m. bloedzuigers.

Manizales ligt op circa 2km hoogte en de Tour Nevada del Ruiz brengt je tot boven de 5 kilometer hoogte. Het kan daar behoorlijk koud zijn. Neem voor deze bestemmingen wel enige warme kleding mee. Voor de Tour Nevada del Ruiz zijn goede schoenen ook onontbeerlijk.

Verder handig zijn:

Regenjas

Pet of hoed

Zonnebrand

Anti-muggen spray

Kleine rugzak voor dagtrips

Zaklamp

Reisstekker

Drinkbidon

Video en fotografie:

Neem voldoende batterijen en opslagmedia mee. Je komt op plaatsen waar niet altijd van alles te krijgen is. Voor de jungle trip en de boottochten raden wij aan afsluitbare plastic zakjes mee te nemen. Zo voorkom je dat je apparatuur nat wordt. Bepaalde apparatuur kan ongeschikt voor grote hoogtes, raadpleeg je handleiding om er zeker van te zijn dat je apparatuur tot boven een bepaalde hoogte kan.

Gezondheid:

Raadpleeg je huisarts voor je vertrekt. Voor de jungle zijn bepaalde inentingen noodzakelijk. Kijk op www.lcr.nl en informeer bij de GG&GD. Inentingen tegen Gele Koorts zijn verplicht in het Nationaal Park Tayrona. Het is hier verplicht om een inentingsbewijs bij de hand te hebben.

Malaria komt alleen voor in Choco en de Amazonas. Voor Choco is het niet verplicht om medicijnen tegen malaria te gebruiken.

De Tour Nevado del Ruiz kan voor sommige mensen niet geschikt zijn. Onderweg stopt de tour een paar keer om frisse lucht te nemen en te lopen op de plek zelf zodat je aan de hoogte kunt wennen. In principe kan iedereen aan deze tour deelnemen, mits je in een goede gezondheid verkeert.

Persoonlijk gewenste medicijnen tegen bijvoorbeeld diarree en reisziekte kunnen handig zijn.

Vluchten en bagage:

Per luchtvaartmaatschappij is het verschillend hoeveel bagage je mee mag nemen. Het is ook afhankelijk van wie je treft achter de balie. Normaliter mag je bij Avianca 20 kilo standaard meenemen en 10 kilo handbagage. Voor Satena-vluchten naar Nuqui en Gorgona is dat 10 kilo en geen handbagage. In zulke gevallen kun je bagage die je niet nodig hebt voor dat deel van de reis achterlaten in Medellin en later weer oppikken.

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rondreis Dive in 2 Oceans 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311