Noord Chili Bolivia en Argentinie 18 daagse rondreis Afbeelding Noord Chili Bolivia en Argentinie 18 daagse rondreis
Noord Chili Bolivia en Argentinie 18 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Argentinie - Rondreis

Noord Chili Bolivia en Argentinie 18 daagse rondreis

***

Tijdens deze individuele rondreis bezoekt u drie landen van het Zuid-Amerikaanse continent; Chili, Bolivia en Argentinie. De reis begint in het noorden van Chili en reist u op de zesde dag naar Bolivia. Het laatste land dat u bezoekt is Argentinie, waar kleine stadjes en de grote stad Buenos Aires bezoekt.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaNoord Chili, Bolivia & Argentinie

18 dagen / 17 dagen

Individuele rondreis

Tijdens deze individuele rondreis bezoekt u drie landen van het Zuid-Amerikaanse continent; Chili, Bolivia en Argentinie. De reis begint in het noorden van Chili en reist u op de zesde dag naar Bolivia. Het laatste land dat u bezoekt is Argentinie, waar kleine stadjes en de grote stad Buenos Aires bezoekt.

Dag 1: Amsterdam - Santiago de Chile

Vlucht van Amsterdam naar Santiago de Chile.

Dag 2: Santiago de Chile

Na aankomst aansluitend transfer naar uw hotel. In de middag staat er een stadstour door Santiago op het programma met een wandeling langs het Plaza de Armas, de kathedraal, Ahumada Boulevard en La Moneda, het presidentiele paleis. Aansluitend rijdt u door de straten van het oude Santiago en de wijk Bella Vista naar San Christobal. Op deze heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en het Andes gebergte. De tour eindigt met een bezoek aan het moderne Santiago met de chique wijken, winkelcentra en het financiele hart van de stad. Diner is inbegrepen.

Dag 3: Santiago - Arica - Putre

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Arica. Na aankomst in Arica reist u aansluitend door naar Putre. Hier krijgt u een rondleiding en brengt u een bezoek aan het San Miguel de Azapa archeologisch museum met een interessante Inca collectie, welke 12.000 jaar terug gaat in de geschiedenis met de Chinchorro mummies, de oudste ter wereld. Na de lunch in een lokaal restaurant volgt een korte wandeling in de Quebreda de Cardones met de bijzondere Bowninggia cactus, in de vorm van een kandelaar. De reis gaat vervolgens langs de oude Inca ruines van het Copaquilla fort en Tambo de Zapahuira. Rest van de middag ter vrije besteding. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 4: Chungara

In de ochtend vertrekt u naar het Lauca National Park, welk in 1981 door Unesco tot reservaat is uitgeroepen. U stopt onder andere bij de Cotacotani lagunes en het dorpje Parinacota. Hier heeft u een prachtig uitzicht over het gebied waar lama's, alpaca's, vicunas en vele vogelsoorten leven. Tijdens een korte wandeling bij het Chungara meer, het hoogst gelegen meer op ca. 4.500 m hoogte, krijgt u de gelegenheid dit ecosysteem van dichtbij te zien. Na de picknick lunch wordt de reis vervolgd naar Las Vicunas en Guallatire aan de voet van de actieve vulkaan waar u van dichtbij de vele lama's en alpaca's kunt bewonderen. U overnacht in Putre. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 5: Putre - Surire - Isluga - Colchane

Vandaag maakt u een dagtocht over landwegen naar de Surire zoutvlakte, waar u drie verschillende flamingo soorten kunt zien. Hier wordt de picknick lunch gebruikt, waarna u vervolgens door het geo thermische veld van Polloquere verder reist. Hier kunt een heerlijk bad nemen midden in de natuur. Via de zoutvlaktes en Isluga Nationaal Park bereikt u aan het eind van de middag Colchane.
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 6: Colchane - Pisiga - Tahua (Bolivia)

In de ochtend transfer naar de Boliviaanse grens. U bezoekt de Coipassa zoutvlakte die met een omvang van meer dan 2000 m2 en gelegen op een hoogte van 3600 m wellicht mooier is dan die van Uyuni. De geschiedenis van de Chipaya, de bewoners van Coipassa, gaat zo'n 2500 jaar terug in de geschiedenis.
Onderweg wordt een stop gemaakt bij de kerk van Punta Arenas en Llica. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 7: Tahua - San Pedro de Quemez

Een onvergetelijke trip door 12.000 km2 fantastisch landschap. Het Isla Incahuesi in het hart van de Salar is bekend om de bijzonder fauna (knaagdieren en vogels) en flora (reuze cactus). Op het het eiland zijn nog sporen van de Inca's terug te vinden, die tussen 1500 en 1350 v.Chr. over dit eiland heersten. Ook interessant zijn de koralen die dateren uit de tijd dat Uyuni nog onder water stond. In de middag gaat de tocht via de Bahia Mala Mala naar San Pedro de Quemez. Onderweg wordt Cueva Galaxia bezocht. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 8: San Pedro de Quemez - Ojo de Perdiz

In het zuiden van de Boliviaanse hoogvlakte, op de weg naar Laguna Colorada, wordt het landschap nog spectaculairder met de vele kleuren van de woestijn en meren die omgeven zijn door zoutvlaktes en vulkanen. De vegetatie is schaars en het hele gebied is tot nationaal park uitgeroepen.
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 9: Ojo de Perdiz - Hito Cajon - San Pedro de Atacama

Een vroeg vertrek richting Laguna Colorado. Onderweg bestaat de mogelijkheid dat om de lokale quinoa en amaranth te kopen. Deze granen zijn zeer voedzaam en worden door astronauten genuttigd tijdens de ruimtevluchten. De regio Sol de Manana ziet eruit als het eind van de wereld met de vulkanische gassen en kokende modder. Tijdens de route ziet u ook een versteende boom en de tocht wordt vervolgd door de woestijn naar de Laguna Verde en San Pedro. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 10: San Pedro de Atacama - Quitor - Moon Vallei

Dagtour vanuit San Pedro. Allereerst wordt een bezoek gebracht aan het Padre Lepaige Museum in San Pedro. Dit museum staat bekend om de antropologische voorwerpen uit de Atacamenian cultuur. Vervolgens gaat de reis verder naar de Pukara de Quitor fort dat stamt uit de 12e eeuw. Na de lunch gaat de reis naar de Maanvallei, zo'n 40 km door het zoutgebergte. Na een stevige klim naar de top van een zandduin kunt u genieten de zonsondergang waarbij de kleuren van de zon reflecteren op de met minerale grond van de woestijn. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 11: San Pedro de Atacama - Tatio - Puritama

Vroeg vertrek (04.00 uur) uit het hotel naar Los Geiseres del Tatio. Hier zal het ontbijt genuttigd worden, waarna er een wandeling door dit geo-thermale veld volgt. Het fenomeen van de geisers is het mooist om te zien als de zon opkomt over het Andesgebergte. De terugreis naar San Pedro biedt spectaculaire vergezichten op de Torcopuri y Sairecabur vulkanen. Bij de Puritama bronnen bestaat de mogelijkheid een thermaal bad te nemen. Middag ter vrije besteding, waarbij u eventueel een bezoek aan de markt van San Pedro kunt brengen. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 12: San Pedro de Atacama - Jama - Purmamarca

U krijgt een transfer naar het busstation om hier de bus naar de grens van Argentinie. Na de grenscontrole wordt de reis vervolgd naar Purmamarca met onderweg stops bij Salinas Grandes en andere bezienswaardigheden. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 13: Purmamarca - Tilcara

De dag begint met een bezoek aan Purmamarca, een pittoresk stadje waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De Cerro de los Siete Colores (de berg met zeven kleuren) en de tot nationaal historisch monument verklaarde kerk St. Rosa de Lima staan op het programma. Op het plein treft u diverse verkopers die hun handsnijwerk, handgeweven kleden en een scala aan medicinale en aromatische kruiden te koop aanbieden. Na terugkomst in het hotel vertrekt u naar de welbekende Humahuaca kloof. Vervolgens gaat de tocht naar Tilcara waar u het Pucur a de Ticara, een oud Columbiaans fort bezoekt en het provinciaals historisch museum. De klim naar boven wordt vervolgd via de plaatsen Huacalera en Uquia om uiteindelijk in Humahuaca op 2939 m hoogte te eindigen. Humahuaca is door de lokale bewoners in 1594 gesticht en is uniek door de pure koloniale stijl, de nauwe straatjes en de vriendelijkheid van de bewoners. U volgt dezelfde route terug, waarbij nu een stop gemaakt wordt in Maimara. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 14: Cafayate

Vroeg vertrek voor een bezoek aan Cafayete, een mooi koloniaal dorpje gelegen in een prachtig landschap in het hart van de Calchaqui. De route voert langs een aantal kleine steden en dorpjes zoals Cerrillos, El Carril, Ampascachi, Talapampa, Alemania en de Las Conchas kloof of Cafayate Rivier kloof, waar de rode zandsteen als gevolg van eeuwenlange erosie door wind en water prachtig gevormd is. De regio is verder bekend om de wijnproductie en u krijgt de mogelijkheid een van de wijnhuizen te bezoeken om de befaamde torrontes te proeven. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 15: Salta - Buenos Aires

Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires. Rest van de dag ter vrije besteding. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 16: Buenos Aires

Deze dag krijgt u een rondleiding door Buenos Aires, een kosmopolitische stad gevormd door de invloed van de vele immigranten welke zich in de loop der tijden hier gevestigd hebben. De toer begint op het beroemde Plaza de Mayo die omringd wordt door het parlementsgebouw en de kathedraal. Hier begint de Avenida de Mayo met de in verschillende stijlen opgetrokken bebouwing, een afspiegeling van de diversiteit van bewoners. Via de Julio Avenue, met in het midden de de Plaza de la Republica, gaat u verder naar het kleurrijke havengebied van La Boca met de beroemde straat Camanito. Vervolgens bezoekt u nog San Telmo, een van de oudste wijken van Buenos Aires. San Telmo heeft een rijk nachtleven met diverse tango clubs en restaurants. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan de wijken Puerto Madero en Recoletta. In de avond diner met Tango show. Ontbijt en diner zijn inbegrepen.

Dag 17: Buenos Aires - Amsterdam

Aan het eind van de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 18: Amsterdam

In de loop van de dag komt u aan in Amsterdam.

Inclusief

 • Vluchten
 • Engelstalige gids
 • Maaltijden volgens programma
 • Entreegelden voor musea en nationale parken volgens programma
 • Transfers volgens programma

Exclusief

 • Extras zoals niet genoemde maaltijden en fooien

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Noord Chili Bolivia en Argentinie 18 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311