Chili en Argentinië rondreis Afbeelding Chili en Argentinië rondreis
Chili en Argentinie rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Argentinie - Rondreis

Chili en Argentinie rondreis

***

plane hotel


16 Dagen

Deze individuele rondreis, waarbij gebruik wordt gemaakt van binnenlandse vluchten en openbaar vervoer, brengt u van Buenos Aires naar Santiago de Chile. Onderweg bezoekt u de wonderschone watervallen Foz do Iguaçu watervallen. Gelegen op de grens van Argentinie en Brazilie storten hier 275 watervallen zich over een volle lengte van 3 kilometer meer dan 80 meter naar beneden door een waanzinnig tropisch regenwoud. , de stad Salta en San Pedro Atacama.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 1: Amsterdam - Buenos Aires

U vertrekt vanaf Amsterdam naar Buenos Aires. Hier aangekomen wordt u opgewacht op de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Dag 2 - 3: Buenos Aires

Vandaag bezoekt u Buenos Aires, een wereldstad, die beinvloed is door het grote aantal immigranten. De rondleiding begint op het Oric Plaza de Mayo, die bekend staat om de vele politieke demonstraties. Het wordt omringt door de stadhuis, de Cabildo (het oude stadhuis) en de Kathedraal. Ook mooi is de Julio Avenue die ongeveer vijf pleinen verder ligt, met zijn acht rijwegen gedeeld door kleine groene pleintjes met oude bomen, beelden en fonteinen. In het midden van de avenue staat, op het Plaza de La Republica, de obelisk die symbool staat voor deze stad. Het bezoek gaat verder richting San Telmo, een van de oudste wijken van Buenos Aires. Dit is ook het centrum voor immigranten en vroeger de kolonisten, hier zijn de meeste architectonische erfgoederen onaangeroerd gelaten. Verder naar het zuiden van de stad bereikt u de pittoreske en kleurrijke buurt van de haven La Boca met zijn beroemde straat Caminito. Het bezoek gaat verder richting de nieuwste wijk van Puerto Madero, de Palermo wijk met zijn elegante residenties omgeven door grote groene gebieden. Daarna bereikt u de wijk Recoleta, de meest geavanceerde wijk in Buenos Aires.

Dag 4: Buenos Aires - Iguazu

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Iguaçu. Hier bezoekt u een van de grootste en machtigste watervallen ter wereld. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en heeft u de rest van de dag vrij om zich voor te bereiden op het spektakel dat u de volgende dag wacht. 

Dag 5: Iguaçu watervallen

Bezoek aan de beroemde Iguaçu watervallen (Argentinie). Vergeet de watervallen van Niagara in Amerika en Victoria in Afrika, want er kan er maar een de mooiste zijn en dat is Foz do Iguaçu! Gelegen op de grens van Argentinie en Brazilie storten hier 275 watervallen zich over een volle lengte van 3 kilometer meer dan 80 meter naar beneden door een waanzinnig tropisch regenwoud. Met geen pen te beschrijven en zelfs foto's doen de watervallen van Iguaçu geen recht aan. Dit moet persoonlijk ervaren worden, want dit is poetry in motion zoals de Engelsen zo mooi kunnen zeggen!

Dag 6: Iguaçu - Salta

U wordt naar de luchthaven van Iguazu gebracht voor een vlucht naar Salta. Daar aangekomen wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 7 - 9: Salta

De stad Salta heeft als bijnaam la Linda of de schone en wordt jaarlijks bezocht door vele tienduizenden toeristen, aangetrokken door de indrukwekkende koloniale gebouwen, zoals de 18e-eeuwse Cabildo, de kathedraal, en het Plaza 9 de Julio stadspark. Er zijn meerdere musea, waaronder het Museo de Alta Montaña, welke drie Inca kinderlichamen huisvest welke in de nabijheid van Mount Llullaillaco gevonden zijn. U krijgt een rondleiding door de koloniale stad Salta. Zo bezoekt u onder andere de kathedraal en het Mountain Museum.

Dag 10: Salta - San Pedro Atacama

Vandaag reist per bus naar San Pedro Atacama. U steekt de grens met Chili over bij de Jama Pas en komt aan in San Pedro Atacama. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 11 - 12 San Pedro Atacama

San Pedro Atacama is gebouwd rondom een oase in de Atacama-woestijn. De stad ligt op een plateau op 2500 meter boven zeeniveau. Het is een toeristisch trekpleister omdat het een van de droogste plekken op aarde is, wat zorg draagt voor bijzondere ecosystemen. Enkele bezienswaardigheden in de omgeving zijn: De geisers van El Tatio, de Atacama-zoutvlakten, de maanvallei, de dodenvallei en de Licancabur-vulkaan.

Dag 13 San Pedro Atacama - Santiago de Chile

U wordt naar de luchthaven van Calama gebracht voor uw vlucht naar Santiago. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 14 Santiago de Chile

Vandaag krijgt u een rondleiding door Santiago. Rond het centrale plein in Santiago vindt u de meeste bezienswaardigheden, waaronder vele musea en enkele historische gebouwen. Het mooiste museum van de stad is Museo Chileno de Arte Precolombino, dat voorwerpen uit heel Zuid-Amerika herbergt: van tekeningen van de Maya's tot kleding van oude Chileense volkeren. Breng ook een bezoek aan de markt Los Dominicos. Hier vindt u talloze handwerkjes, fossielen, boeken en andere prullaria. Ook zijn hier in het weekend veel artiesten die zorgen voor live muziek.

Dag 15 Santiago de Chile - Amsterdam

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Santiago gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 16 Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u aan in Amsterdam.

Dag tot dag


Dag 1: Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2 - 3: Buenos Aires
Dag 4: Buenos Aires - Iguazu
Dag 5: Iguaçu watervallen
Dag 6: Iguaçu - Salta
Dag 7 - 9: Salta
Dag 10: Salta - San Pedro Atacama
Dag 11 - 12: San Pedro Atacama
Dag 13: San Pedro Atacama - Santiago de Chile
Dag 14: Santiago de Chile
Dag 15: Santiago de Chile - Amsterdam
Dag 16: Aankomst AmsterdamLocatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Ruimbagage
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie

Inclusief

 • Vluchten volgens programma
 • Transfers luchthavens - Hotels v.v.
 • Bus Salta - San Pedro Atacama
 • Excursies volgens programma

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven

Eventueel bij te boeken Buenos Aires:

 • Kano tocht over de Tigre, gehele dag
 • Diner en Tango show
 • Estancia feest, gehele dag

Eventueel bij te boeken Salta:

 • Bezoek aan Humahuaca, gehele dag
 • Bezoek aan Cachi, gehele dag
 • Bezoek aan Cafayate, gehele dag
 • Bezoek aan San Antonio de los Cobres, gehele dag

Eventueel bij te boeken San Pedro Atacama:

 • Bezoek aan de Tatio Geisers, gehele dag
 • Archeologische tocht, halve dag
 • Bezoek aan lagunes in de hoogvlakte en zoutvlakte, gehele dag incl. lunch
 • Bezoek aan de Moon Valley, halve dag
 • Bezoek aan Toconao en Atacama zoutvlaktie, halve dag

Eventueel bij te boeken Santiago de Chile:

 • Bezoek aan Vina en Valparaiso, gehele dag incl. lunch
 • Bezoek aan Maipo wijnvallei, gehele dag incl. lunch
 • Introductie in Maipo wijnen, halve dag
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Chili en Argentinie rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311