Fly Drive Rondreis Kaapstad en Tuinroute 13 dagen Afbeelding Fly Drive Rondreis Kaapstad en Tuinroute 13 dagen
Fly Drive Rondreis Kaapstad en Tuinroute 13 dagen
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Fly Drive Zuid Afrika

Fly Drive Rondreis Kaapstad en Tuinroute 13 dagen


plane hotel car

De Tuinroute is een van de mooiste routes in Zuid-Afrika. De rondreis brengt u van Kaapstad naar Port Elizabeth en combineert kustwegen aan zee met bergroutes in het binnenland. De natuur is gevarieerd en uitbundig en de vele historische plaatsjes geven de regio een culturele lading. Tsitsikamma National Park, een adembenemend regenwoud dat aan een ongerept stuk kust ligt en Oudtshoorn dat bekend staat om de grootste populatie struisvogels. Uw reis eindigt in de Friendly city Port Elizabeth, de bruisende stad met zijn prachtige stranden.



Dag 1: Amsterdam - Kaapstad

U vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Kaapstad waar u in de avond aankomt. Na het ophalen van uw huurauto rijdt u richting uw accommodatie waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Overnachting: Villa Zeezicht

Dag 2: Kaapstad

Houdt u de 's ochtends de Tafelberg goed in de gaten. Zodra u ziet dat de top geen tafelkleed van wolken heeft, kunt u het beste direct naar de kabelbaan gaan die u naar de top brengt. Een rit naar Kaap de Goede Hoop is een attractie op zichzelf. Via de kustplaatsen Camps Bay en Houtbaai reist u over Chapmans Peak naar het zuidelijkste puntje van het schiereiland. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de grappige pinguins bij Boulders Beach in Simonstown.

Dag 3: Kaapstad - Stellenbosch (ca. 55 km)

Vandaag maakt u kennis met de prachtige glooiende heuvels van de wijnlanden. In Stellenbosch en Paarl lopen de wijngoederen qua landschap in elkaar over. In Paarl vindt u het Afrikaanse Taalmonument en de Drakenstein gevangenis waar Nelson Mandela zijn laatste jaren in gevangenschap heeft doorgebracht. De wijnlanden bieden volop activiteiten, zoals mountainbiken of paardrijden. U overnacht in Stellenbosch, de op 1 na oudste stad in Zuid-Afrika, wereldberoemd om zijn wijnen, historische gebouwen, de universiteit en natuurlijk Oom Samie se Winkel.

Overnachting: Caledon Villa Guest House

Dag 4: Stellenbosch - Hermanus (ca. 100 km)

U maakt vandaag een tocht die vroeger dagen in beslag zou nemen, letterlijk "over de berg" naar de Elgin vallei. De Overberg strekt zich uit van de Hottentot-Holland bergketen in het westen, tot Swellendam in het oosten. Hermanus is oorspronkelijk door Hermanus Pieters gesticht als een boerendorp. Door het zonnige klimaat en de mooie locatie groeide het uit tot een geliefde vakantieplaats. Het middelpunt van de stad is het Old Harbour Museum, dat de geschiedenis van de walvisvangst beschrijft. Hermanus. Het Fernkloff Nature Reserve biedt meer dan 40 km aan wandeloroutes, varierend in moelijkheidsgraad van eenvoudig tot meer uitdagend. U verblijft de komende 2 nachten in Hermanus.

Overnachting: 78 on 5th Street 

Dag 5: Hermanus

Elk jaar trekken de zuidkapers (walvissen) vanuit de subantarctische wateren hierheen om in de beschutte Walker Bay te kalven. Ze komen in juni en vertrekken weer in december, maar de piek van het walvisseizoen ligt in september en oktober, dan zijn ze met een beetje geluk iedere dag te zien. De officiele walvisomroeper blaast dan op zijn schelphoorn en draagt een bord met de beste zichtplaatsen om deze imposante zoogdieren van dichtbij te kunnen zien.

Dag 6: Hermanus - Swellendam (ca. 145 km)

Uw bestemming van vandaag is Swellendam, een plaatsje met historische gebouwen en vruchtbare landbouwgronden. Het ligt aan de voet van de Langeberg keten en is een populaire plaats om te rentenieren en een veelgebruikte stop op weg naar de Tuinroute. Slechts 6 km buiten Swellendam vindt u Bontebok National Park, waar u naast de Bontebok o.a. 126 verschillende vogelsoorten kunt vinden. Overnachting in Swellendam.

Overnachting: A Hilltop Country Retreat 

Dag 7: Swellendam - Oudtshoorn (ca. 220 km)

De Kleine Karoo is een lange vallei tussen de Swartberg en de Langeberg keten in de West-Kaap. U treft er een ongeevenaarde diversiteit aan vetplanten, zo kenmerkend voor het droge, eindeloze land met hete dagen en koude nachten. Oudtshoorn is de struisvogel hoofdstad die uitkijkt op de prachtige Outeniqua bergen in het zuiden en de Swartberg in het noorden. Een bezoek aan een struisvogelboerderij is een echte aanrader, u leert er alles over deze grote vogels. Vlakbij Oudtshoorn vindt u de Cango Caves; deze kalksteengrotten zijn een van Zuid-Afrikas vele natuurwonderen.

Overnachting: Hlangana Lodge

Dag 8: Oudtshoorn - Knysna (ca. 125 km)

Vandaag bereikt u de beroemde Tuinroute. Het heeft een van de mooiste stukken kustlijn van Zuid-Afrika en het startpunt wordt betwist door plaatsen als Witsand, Stilbaai en Albertinia. De route is ca. 200 km en loopt via George, Wilderness, Sedgefield en Knysna naar Plettenberg Bay met als hoogtepunt het Tstitsikamma National Park. Knysna is een prachtige baai omgeven door groene vegetatie en werkelijk een lust voor het oog. Plettenberg Bay heeft de beste stranden aan de Tuinroute en is een uitstekende plaats om walvissen en dolfijnen te spotten. U verblijft de komende 2 nachten in Knysna.

Overnachting: Hotel Claude

Dag 9: Knysna

De 17 km lange lagune ligt beschermd tegen de zee tussen twee zandstenen kliffen, de Knysna Heads. Op de westelijke klif bereikbaar met een veerboot ligt het Featherbed Nature Reserve, een werelderfgoed gebied. De lagune is perfect voor allerlei soorten watersporten. Boottochten en sunsetcruises zijn te maken naar de Heads. Knysna staat bekend om zijn oesterkwekerijen, de belangrijkste producent in Zuid-Afrika. In de haven van Knysna kunt u gezellig winkelen of eten in een van de vele restaurantjes.

Dag 10: Knysna - Tsitsikamma National Park (ca. 110 km)

Tsitsikamma is San voor "plaats van overvloedig of sprankelend water". Het is een strook van ca. 80 km kustlijn aan de voet van de Tsitsikamma bergen met een uniek microklimaat en een opmerkelijk ongerept landschap. De omschrijving "tuin van de Tuinroute" doet deze streek nog het meeste recht. Het is een paradijs voor vogels, antilopen en zelfs luipaarden. De Bloukransbrug is de hoogste bungyjump ter wereld, maar het gebied leent zich ook uitstekend voor mountainbiken en wandelen. U overnacht in de omgeving van Storm rivier.

Overnachting: The Village Inn

Dag 11: Tsitsikamma National Park - Port Elizabeth (ca. 185 km)

Voor vertrek naar de volgende locatie Port Elizabeth is het een aanrader om het Tsitsikamma National Park aan te doen. Naast de bekende wandelroutes (Otter Trail en het Tsitiskamma Trail) kunt u een korte wandeling maken die u naar de Suspension Bridge brengt. Dit is een hangbrug over de kloof bij de Stormsrivier. Na uw bezoek rijdt u naar Port Elizabeth waar u zult overnachten alvorens terug te reizen naar Nederland.

Overnachting: Forest Hall Guest House

Dag 12: Port Elizabeth

Deze historische havenstad staat bekend om haar prachtige stranden en is een perfecte afsluiting van een tocht door de Kaap provincies. Een wandeling over Marine Drive met zijn stranden, winkels en restaurants is zeker aan te raden. In de loop van de volgende dag levert u uw huurauto in en checkt u in voor de terugvlucht naar Nederland via Johannesburg.

Dag 13: Amsterdam

In de ochtend komt u aan op de luchthaven Schiphol.





Hotels

Dag 1: Amsterdam - Kaapstad
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad - Stellenbosch
Dag 4: Stellenbosch - Hermanus
Dag 5: Hermanus
Dag 6: Hermanus - Swellendam
Dag 7: Swellendam - Oudtshoorn
Dag 8:Oudtshoorn - Knysna
Dag 9: Knysna
Dag 10: Knysna - Tsitsikamma National Park
Dag 11:Tsitsikamma National Park - Port Elizabeth
Dag 12: Port Elizabeth
Dag 13: Amsterdam



Locatie


Vluchten
Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden (conservation fee)
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting, bed levy)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro 
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Dag tot dag in het kort:
Dag 1: Amsterdam - Kaapstad
Dag 2: Kaapstad
Dag 3: Kaapstad - Stellenbosch (ca. 55 km)
Dag 4: Stellenbosch - Hermanus (ca. 100 km)
Dag 5: Hermanus
Dag 6: Hermanus - Swellendam (ca. 145 km)
Dag 7: Swellendam - Oudtshoorn (ca. 220 km)
Dag 8:Oudtshoorn - Knysna (ca. 125 km)
Dag 9: Knysna
Dag 10: Knysna - Tsitsikamma National Park (ca. 110 km)
Dag 11:Tsitsikamma National Park - Port Elizabeth (ca. 185 km)
Dag 12: Port Elizabeth (ca. 185 km)
Dag 13: Amsterdam



Fly Drive Rondreis Kaapstad en Tuinroute 13 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311