Fly Drive Rondreis All in one  familie rondreis Cape Town - Garden Route - Winelands en Wildelife 16 Dagen Afbeelding Fly Drive Rondreis All in one familie rondreis Cape Town - Garden Route - Winelands en Wildelife 16 Dagen
Fly Drive Rondreis All in one familie rondreis Cape Town Garden Route Winelands en Wildelife 16 Dagen
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Fly Drive Zuid Afrika

Fly Drive Rondreis All in one familie rondreis Cape Town Garden Route Winelands en Wildelife 16 Dagen


plane hotel car

Ga mee op reis en beleef Oost en West. Tijdens deze individuele rondreis ervaren jullie Zuid-Afrika met al zijn facetten. Het iconische Kaapstad met zijn vele hoogtepunten zoals de Tafelberg, Victoria & Alfred Waterfront maar ook Kaap de Goede Hoop en de pinguins bij Boulders Beach zijn fantastisch om te zien. Volg de mooie route langs glooiende landschappen en wijnvelden en aanschouw het natuurschoon langs de Tuinroute. In het Addo Elephant Park zijn er naast olifanten ook de rest van de Big 5 te spotten. In Oudtshoorn zijn struisvogels te bewonderen en voor de durfal wellicht zelfs te berijden. kortom een complete familie rondreis met natuur, cultuur en wild!



Dag 1: Amsterdam - Kaapstad

'S avonds komen jullie aan op de internationale luchthaven van Kaapstad. Nadat de auto is opgehaald bij de verhuurmaatschappij rijden jullie naar de 1e accommodatie van deze reis waar jullie 2 nachten zullen verblijven. Deze mooie accommodatie is gelegen in Somerset West (bij een Nederlands gezin dat heeft deelgenomen aan het programma "Ik vertrek") ongeveer 30 kilometer rijden vanaf het vliegveld.

Overnachting: De Molen Guest House

Dag 2: Somerset West

Jullie ontwaken hoogstwaarschijnlijk door het geluid dat de ibissen maken. Na het ontbijt een heerlijke relaxte dag in het vooruitzicht. Jullie kunnen uitrusten van de reis bij het zwembad of naar het nabijgelegen plaatsje "Strand" (gelegen aan de zee) rijden. Ook kunnen jullie een bezoek brengen aan het Vergelegen Estate waar heerlijke wijnen geproefd kunnen worden en lekker geluncht kan worden bijvoorbeeld in restaurant Sofia (vernoemd naar Sofia Loren die hier met regelmaat te vinden was) Een ander leuk idee is een bezoek te brengen aan de Cheetah Outreach gaan. Keuze genoeg dus.

Dag 3: Somerset West - Swellendam (circa 180 km. )

Na het heerlijke ontbijt vertrekken jullie naar Swellendam. Een rit van ongeveer 220 km die jullie naar dit gezellige plaatsje brengt. Swellendam werd in 1747 gesticht en werd een belangrijke handelsplaats. Het ligt aan de voet van de Langeberg Mountains. Aan de Cape Dutch architectuur kun je zien dat vele Nederlanders zich hier indertijd gevestigd hebben. Een optie is een bezoek te brengen aan het Marloth Nature Reserve waar prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. Een stadswandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Op zoek naar een goed adres om te dineren dan raden we Sabine's Drotsdy restaurant aan. Het eten is hier van uitstekende kwaliteit. Jullie overnachten in een Swellendam. 

Overnachting: Aan de Oever

Dag 4: Swellendam - Wildernis (circa 225 km.)

Na het ontbijt wellicht nog even een bezoek aan het Drostdy's museum brengen? Dit was door de VOC gebouwd als hoofdkwartier. Loop voor vertrek nog een rondje door Swellendam waar tal van winkeltjes een bezoek waard zijn en waar koffie gedronken kan worden bij the old gaol coffeeshop voor vertrek richting Wildernis. Wellicht spotten jullie dolfijnen wanneer jullie langs Mossel Bay rijdt. George is de volgende stad langs de route. Dit is de grootste stad aan de Tuinroute. Met de Outeniqua Choo-Tjoe is er een prachtige treinreis te maken naar Knysna. De spoorweg loopt langs rivieren, bergen, lagunes en heeft als hoogtepunt de Kaaimans River Bridge een spoorwegbrug van 210 meter hoog. De accommodatie ligt aan of nabij de rivier en de zee. Jullie verblijven hier 2 nachten.

Overnachting: Moontide Guestlodge

Dag 5: Knysna Elephant Parc (wilderness)

Een dagje met een bezoek aan het Knysna Elephant Park behoort tot de mogelijkheden vandaag. Hier worden verweesde olifanten opgevangen en verzorgd. Zeker voor de kinderen de moeite waard. De olifanten mogen geaaid en gevoerd worden. Vervolgens kunnen jullie in Plettenberg Bay tussen juli en november wellicht walvissen en dolfijnen spotten. Deze luxe badplaats heeft kilometerslange zandstranden. Op weg naar het Elephant Park rijdt u door Knysna dat van oudsher het centrum van de houtindustrie was. Knysna ligt tussen twee kliffen, de "Heads" genaamd. In het mooie bos staan prachtige inheemse bomen. Bij Knysna Waterfront zijn tal van winkeltjes en restaurantjes en kan er eventueel een boottochtje gemaakt worden langs de lagune.

Wanneer jullie van een sportieve uitdaging houden dan raden wij een bezoek aan Wildwoods aan. Dit ligt op het terrein van Timberlake Organic Village waar naast de zip -lines leuke winkeltjes te vinden zijn met handmade products. Een dagje strand behoort ook tot de mogelijkheden. Kijk wel uit want er staat een sterke stroming. Willen jullie het iets rustiger aan doen dan kan er gebruik gemaakt worden van een kano of waterfiets bij de accommodatie. Voor een goede maaltijd raden wij "The Girl's "aan. Reserveren is aanbevolen. Een award winning restaurant met heerlijke lokale producten oa vis.

Dag 6: Wildernis - Addo Elephant Parc (circa 380 km.)

Vandaag rijden jullie naar de accommodatie in de buurt van Addo Elephant Parc waar jullie twee nachten zullen verblijven. Een tocht van ongeveer 380 km langs de Langkloof bergketen. In dit gebied zou zo'n 100.000 jaar geleden de eerste mens zijn verschenen. Hun bekende rotstekeningen zijn door dit hele gebied zichtbaar. Jeffreys Bay (Jbay) staat bekend als een surf walhalla en beste surfplaats ter wereld maar ook als je dit niet bent een aanrader voor een stop. Tussen juli en oktober is het ook een plaats om walvissen te spotten. Er hangt een aangename relaxte sfeer.

Overnachting: Addo African Home

Dag 7: Addo Elephant Parc

Vandaag gaan jullie op zoek naar de Big Five!!!!. In het park is nl meer wild te spotten dan alleen de olifanten (rond de 450). Ook Buffels, Leeuwen, Neushoorns, Luipaarden, Antilopen en nog veel meer dieren zijn er te vinden. Jullie kunnen ook deelnemen aan een georganiseerde game drive (extra ter plaatse te reserveren) of met de huurauto het park verkennen.

Dag 8: Addo Elephant Parc - Tsitsikamma National Parc (circa 250 km.)

Een bezoek aan een van de mooiste natuurparken van Zuid-Afrika mag niet ontbreken. Naast de mooie natuur is dit ook een park waar je je als sportieveling kunt uitleven. Bij de Bloukrans Bridge is de hoogste bungeejump ter wereld te maken. Durf je zelf niet dan is het zeker de moeite om te kijken hoe andere deze sprong in het diepe wagen. Maar ook de Stormsrivier is een bezoek waard. Er zijn hier mogelijkheden om te raften en wandelingen te maken. Als je de route volgt kom je na een korte wandeling bij de Suspension Bridge aan. Een wiebelbrug over het water. Hier kun je de berg op wandelen om een prachtig uitzicht over de Indische oceaan waar je afhankelijk van het seizoen walvissen kunt zien. Jullie overnachten in de buurt van het park.

Overnachting: Tstitsikamma Village Inn

Dag 9: Tsitsikamma National Parc - Oudtshoorn (circa 220 km.)

Jullie verlaten de N2 en vervolgt de reis op de R62 richting Oudtshoorn. Cango Wildlife Ranch biedt de mogelijkheid om cheetah's te ontmoeten of bijvoorbeeld "bevriend" te raken met een slang. Oudtshoorn is de struisvogelstad ter wereld! Overal om je heen zie je deze bijzondere dieren. In en rondom Oudtshoorn zijn meerdere struisvogelboerderijen waar je alles over deze dieren zult leren en ze zelfs kunt berijden. De komende 2 nachten verblijven jullie in Oudtshoorn.

Overnachting: Oue Werf Guesthouse

Dag 10: Oudtshoorn

Na het ontbijt een dag ter vrije besteding. Ongeveer 30 kilometer van Oudtshoorn liggen de Cango Caves, een van de mooiste ondergrondse natuurverschijnselen van Zuid-Afrika. Tijdens een rondleiding bezoek je de verschillende grotten met stalagmieten en stalactieten en wellicht kom je ook nog een paar vleermuizen tegen. Een goede conditie is vereist vanwege de vele trappen die beklommen worden in de grotten.

Dag 11: Oudtshoorn - Roberston (circa 250 km.)

Jullie vervolgen de weg door de drogere delen van de Kleine Karoo richting Robertson. Dit gezellige lieflijke plaatsje lijkt buiten de tijd te zijn geplaatst. Robertson ligt in het dal van de Breede Rivier, met zijn zonnige hellingen. Het draait hier om wijn en gedroogd fruit. De Robertson wijnroute omvat vele tientallen wijnhuizen en cooperaties. Jullie overnachten in of nabij dit kleine stadje.

Overnachting: Mo & Rose at Soekershof

Dag 12: Robertson - Franschhoek (circa 160 km.)

Als alternatief voor de Tuinroute is de R62 ideaal en eigenlijk net zo mooi. Deze weg heeft de langste wijnroute ter wereld en gaat dwars door de prachtige Karoo. De weg is een afwisseling van bergen en prachtige dalen, adembenemend. In Franschhoek verblijven jullie 2 nachten.

Accommodatie: Le Franschhoek

Dag 13: Franschhoek

Na het ontbijt een dag ter vrije besteding. Rustig genieten van het uitzicht of toch op pad. Het dorp ligt op zo'n 85 kilometer van Kaapstad en is een van de oudste plaatsen van Zuid-Afrika. Franschhoek is meer dan alleen wijn drinken en lekker eten. Een aanrader is om de wijnlanden te paard te gaan verkennen. Een hele mooie tocht langs de wijnvelden is ook als je geen ervaring hebt goed te doen. De Babylonstoren is de oudste Nederlandse boerderij met prachtige tuin, het oldtimer museum en krokodillen knuffelen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden vandaag.

Dag 14: Franschhoek - Kaapstad (circa 85 km.)

Vandaag leggen jullie de laatste kilometers af naar jullie laatste verblijf in Kaapstad. Een must do tijdens jullie verblijf in Kaapstad is het bezoeken van de Tafelberg. Is het onbewolkt ga dan direct met de kabelbaan naar de top. Ben je sportief aangelegd dan kun je de de Tafelberg ook beklimmen. Via de Hop-on-hop-off bus heb je de mogelijkheid om in een dag veel van de stad zien. Deze bus rijdt onder andere naar Victoria & Alfred Waterfront, Camps bay en andere plekken in Kaapstad. Mocht je vandaag tijd over hebben dan is Bo-Kaap ook een aanrader. Deze wijk staat bekend om zijn kleurrijke huisjes.

Overnachting: Bergzicht Guesthouse

Dag 15: Kaapstad

Aangezien de vlucht pas in de avond vertrekt kunnen jullie vandaag nog besteden aan een bezoek aan Boulder's Beach in Simon's Town. Dit strand staat bekend om de vele pinguins die hier wonen. Je kunt deze parmantige beestjes van dichtbij bekijken. Op uw weg naar Simon's Town is het de moeite waard om bij Houtbaai langs te rijden en daar de Chapmans Peak drive af te rijden. Een spectaculaire tocht langs Muizenberg naar Simon's Town. Aan het einde van de dag rijden jullie naar het vliegveld om uw auto in te leveren en vertrekken naar Nederland waar jullie de volgende ochtend zult arriveren.

Dag 16: Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Bijzonderheden

De prijs (p.p) van deze reis is gebaseerd voor 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar. Reist u met kinderen onder de 18 jaar dan dient u voor vertrek een origineel en internationaal geboortecertificaat aan te vragen. Deze wetgeving is vanaf juni 2015 van kracht met als doel mensenhandel en illegale adoptie te voorkomen. Deze geboorte-akte kunt u aanvragen bij de Gemeente waar uw kind geboren is (niet in de Gemeente waar uw kind woonachtig is)

Zuid-Afrika kent een uitgebreid wegennet dus is prima zelf te rijden. Let op: In Zuid-Afrika rijden ze aan de linkerkant van de weg.



Hotels

Dag 1: Somerset West
Dag 2: Somerset West
Dag 3: Swellendam
Dag 4: Wildernis
Dag 5: Wildernis
Dag 6: Addo Elephant National Park
Dag 7: Addo Elephant National Park
Dag 8: Tsitiskamma National Park
Dag 9: Oudtshoorn
Dag 10:Oudtshoorn
Dag 11: Robertson
Dag 12: Franschhoek
Dag 13: Franschhoek
Dag 14: Kaapstad
Dag 15: kaapstad
Dag 16: Amsterdam



Locatie


Vluchten
Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden (conservation fee)
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting (bed levy)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Dag tot dag

Dag 1: Kaapstad - Somerset West
Dag 2: Somerset West
Dag 3: Somerset West - Swellendam (circa 180 km. )
Dag 4: Swellendam - Wildernis (circa 225 km.)
Dag 5: Knysna Elephant Parc (wilderness)
Dag 6: Wildernis - Addo Elephant Parc (circa 380 km.)
Dag 7: Addo Elephant Parc
Dag 8: Addo Elephant Parc - Tsitsikamma National Parc (circa 250 km.)
Dag 9: Tsitsikamma National Parc - Oudtshoorn (circa 220 km.)
Dag 10: Oudtshoorn
Dag 11: Oudtshoorn - Robertson (circa 265 km.)
Dag 12: Roberston - Franschhoek (circa 130 km.)
Dag 13: Franschhoek
Dag 14: Franschhoek - Kaapstad (circa 85 km.)
Dag 15: Kaapstad
Dag 16: Amsterdam



Fly Drive Rondreis All in one  familie rondreis Cape Town   Garden Route   Winelands en Wildelife 16 Dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311