Istanbul enen Cappadocie Afbeelding Istanbul enen Cappadocie
Istanbul en Cappadocie ***
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Istanbul en Cappadocie

***

Tijdens deze waanzinnige rondreis bezoekt u Istanbul, hoofdstad Ankara en Cappadocie. Op het programma staan vele bezienswaardigheden waaronder: het Topkapi paleis, de Blauwe Moskee, het Hippodroom plein, de hoofdstad Ankara (inclusief mausoleum van Ataturk), Goreme (UNESCO lijst van werelderfgoederen), onderaarde stad Kaymakli, de rode vallei en2 Cappadocie.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Tijdens deze waanzinnige rondreis bezoekt u Istanbul, hoofdstad Ankara en Cappadocie. Op het programma staan vele bezienswaardigheden waaronder: het Topkapi paleis, de Blauwe Moskee, het Hippodroom plein, de hoofdstad Ankara (inclusief mausoleum van Ataturk), Goreme (UNESCO lijst van werelderfgoederen), onderaarde stad Kaymakli, de rode vallei en2 Cappadocie.

Van dag tot dag:

Dag 1:

U vliegt met Transavia of Corendon Airlines naar Istanbul. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw reisleiding en vervolgens wordt u met een comfortabele transferbus naar uw hotel gebracht. Overnachting vindt plaats in Istanbul.

Dag 2:

Na een heerlijke nachtrust staat de ontdekking van Istanbul op het programma Vandaag nemen wij u mee naar de bekendste bezienswaardigheden, mooiste monumenten en laten u kennis maken met het dagelijkse leven in de stad en op de bazaar. Natuurlijk bezoeken we de beroemde Blauwe moskee, de Sultan Ahmet wijk, het Topkapi Paleis en het Hippodroom plein. Tevens bezoekt u een leerfabriek. U overnacht vandaag in Istanbul.

Dag 3:

Na het ontbijt zult u door het Pontus gebergte reizen naar de hoofdstad van Turkije, Ankara. In 1923 besloot de grondlegger van het huidige moderne Turkije, Kemal Atatrk, dit centraal gelegen stadje tot hoofdstad van het nieuwe Turkije te maken. Sindsdien is de stad uitgegroeid tot een metropool met meer dan 4 miljoen inwoners. In het Grote Museum van Ankara zult u cultuur van de oude beschavingen ervaren en natuurlijk bezoeken we ook het mausoleum van Atatrk. Diner en overnachting in Ankara.

Dag 4:

Vandaag bezoekt u het wonderschone Cappadocie. Cappadocie is ontstaan door de erosie van vulkaanuitbarstingen, die miljoenen jaren geleden plaatsvonden. Deze geerodeerde lava heeft het landschap veranderd in een sprookjesachtig geheel vol bergen. Wij rijden langs het tweede grootste meer (oppervlakte van 850km2) van Turkije richting Cappadocie. In Cappadocie bezoeken we Guvercin vallei - rode vallei - Uchisar vallei. Uiteraard zullen wij vele fotostops maken in die mooie valleien om u de gelegenheid te geven al het natuurschoon vast te leggen. Diner en overnachting in Cappadocie.

Dag 5:

U geniet vandaag van een intensieve dag naar het sprookjesachtige tufsteenlandschap, dat is ontstaan door erupties van lava uit de vulkanen Erciyes en Hasan Dag. We beginnen de excursie met een bezoek aan de onderaardse stad. In Daarna bezoeken we Goreme, opgenomen in de UNESCO lijst van werelderfgoederen met haar talrijke rotskerken met bijzonder mooie fresco's. De bezichtigingen zullen overwegend lopend worden gedaan. Aan het einde van de middag bezoekt u een tapijtweverij. Tot slot heeft u een diner en overnachting in Cappadocie.

Dag 6:

Wij zullen het indrukwekkende tufsteenlandschap vandaag verlaten. We vertrekken richting Istanbul. Overnachting in Istanbul.

Dag 7:

U heeft vandaag de gelegenheid om te genieten van uw vrije dag of u kunt mee met de door ons geselecteerde dag excursie. Tijdens deze dag excursie boottocht over de Bosporus (prijs per persoon eur 35, - inclusief lunch) rijdt u over een van de bruggen naar het Aziatisch Gedeelte van de stad en komt u aan bij de Meisjestoren. Een boottocht over de Bosphorus volgt met uitleg over alle bezienswaardigheden. Ook wordt de Rstempasa Moskee bezocht. Aansluitend wordt ook een bekende juwelier bezocht.

Dag 8:

Deze dag is ter vrije besteding en eventuele excursies kunt u via de reisleiding reserveren. Helaas is uw reis ten einde en brengen wij u per transferbus weer naar de luchthaven van Istanbul voor uw terugvlucht.

Inclusief:

  • Retourvlucht naar Istanbul vanaf Amsterdam
  • Vervoer tijdens de rondreis
  • Comfortabele bus met airco
  • Professionele Nederlandssprekende gids
  • Alle overnachtingen
  • Dag 3-4-5 inclusief ontbijt en diner
  • Dag 2-6-7 inclusief ontbijt
  • Ontbijt in buffetvorm

Exclusief:

  • Excursiepakket t.w.v. eur 139, - p.p. (optioneel en te voldoen bij aankomst). Het excursiepakket is inclusief: alle entree en servicegelden, lunches op dag 2-3-4-5, fooien voor de belboys (in restaurants / hotels).
  • Alle drankjes bij ontbijt/lunch/diner zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:

Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk.

Bijzonderheden:

In het voor/naseizoen kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten niet beschikbaar zijn i.v.m. onderhoud, bezetting of weersomstandigheden. Zo zijn veelal de buitenfaciliteiten niet beschikbaar, de buitenzwembaden buiten gebruik en geen of beperkte animatie aanwezig. Ook kan het voorkomen dat een accommodatieverschaffer vergoeding kan vragen voor bepaalde faciliteiten of diensten. Het kan voorkomen dat een deel van een hotel(complex) tijdelijk niet in gebruik is vanwege onderhoud of lage bezetting.

LET OP:

Op sommige vluchtdagen kan het voorkomen dat er een toeslag voor de heen- en/of terugvlucht wordt berekend.

Boekingscode: COR



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Istanbul en Cappadocie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311