Hoogtepunten van Turkije aanvliegen op Aegische Kust ADB Afbeelding Hoogtepunten van Turkije aanvliegen op Aegische Kust ADB
Hoogtepunten van Turkije aanvliegen op Aegische Kust ADB
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

Hoogtepunten van Turkije aanvliegen op Aegische Kust ADB


Bezoek het prachtige West-Turkije! Een ontdekkingsreis door de mooie natuur en langs de indrukwekkende eeuwenoude steden van de westkust. Efeze, Bursa en Pamukkale behoren tot de hoogtepunten van Turkije. Bovendien brent u 2 dagen door in het uiterst veelzijdige en trendy Istanbul.

Rondreis o.b.v. Volpension



Bezoek het prachtige West-Turkije! Een ontdekkingsreis door de mooie natuur en langs de indrukwekkende eeuwenoude steden van de westkust. Efeze, Bursa en Pamukkale behoren tot de hoogtepunten van Turkije. Bovendien brent u 2 dagen door in het uiterst veelzijdige en trendy Istanbul.

Van dag tot dag:

Dag 1 (za) Aankomst Izmir/Bodrum - Kusadasi:

Bij aankomst op de luchthaven van Izmir/Bodrum wordt u door de gids opgevangen en gaat u naar Kusadasi. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2 (zo) Kusadasi - Efeze - Pergamon - Canakkale:

Na het ontbijt gaat u op ontdekkingsreis in Efeze. Waan u terug in de Griekse oudheid en aanschouw 1 van de 7 originele wereldwonderen; de Celcius bibliotheek. Hierna zet u uw reis terug in de tijd door bij een bezoek aan Pergamon; een invloedrijke stad uit de oudheid, waar het theater en het oude Asklepion, het belangrijkste medische centrum van de oude wereld, oude glorietijden doen herleven. Dan reist u langs de Aegeische Kust met haar indrukwekkende kustlijn naar Canakkale voor diner en overnachting.

Dag 3 (ma) Canakkale - Troje - Istanbul:

Voordat u met de boot naar het Europese deel van Turkije vaart brengt u een bezoek aan het opgravingsterrein van Troje. Volgens de archeoloog Schliemann heeft hier de Trojaanse oorlog plaatsgevonden. Na de bootreis over de Dardanellen gaat de reis verder naar Istanbul. Aangekomen in deze fascinerende stad maakt u in vogelvlucht kennis met Istanbul tijdens een orientatie tour, waarbij een bezoek aan de bazaar zeker niet kan ontbreken. Diner en overnachting in Istanbul.

Dag 4 (di) Istanbul:

Deze hele dag staat in het teken van Istanbul. Allereerst een bezoek aan het Hippodrome, het centrum van het openbare leven met 2 prachtige oude Obelisken. Vervolgens door naar de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Beiden zijn prachtig gelegen, centraal in Istanbul aan een park. In de middag gaat u naar het Topkapi museum. Het museum huist in een prachtig oud paleis van waaruit het Osmaanse rijk werd bestuurd, in de prachtige gangen, binnenplaatsen en terrassen waant u zich als in de sprookjes van duizend-en-een nacht. Diner en overnachting in Istanbul.

Dag 5 (wo) Istanbul - Bursa:

Vanuit Istanbul gaat vandaag richting de groene, vanwege zijn vele parken en tuinen, stad Bursa. De stad ligt aan de voet van de ca. 2534 m hoge berg Uludag die ook wel de Olympus van Klein-Azie wordt genoemd. Hier bezoekt u de Grote en de Groen Moskee en het mausoleum. Daarna is het tijd om te shoppen, hetgeen naar hartelust kan in het oude Kozahan waar u een kleurrijke bazaar vindt. Diner en overnachting in Bursa.

Dag 6 (do) Bursa - Sardes - Pamukkale:

Na het ontbijt gaat de reis verder richting Pamukkale. Onderweg brengt u een bezoek aan de beroemde oude stad van Kreosus, ofwel Sardes. Voordat Sardes haar belangrijke rol in de Griekse en Romeinse geschiedenis kreeg, was de stad de hoofdstad van het Lydische Rijk en een van de meest invloedrijke steden in de oudheid. Bezoek de immense acropolis, het badhuis en het gymnasium die de ware decadentie van de oude cultuur ter plaatse onthullen. Vervolgens naar Pamukkale waar u in het Thermen Hotel reeds kunt genieten van het geneeskrachtige water.

Dag 7 (vr) Pamukkale - Kusadasi/Bodrum:

U begint de dag met een bezoek aan de antieke stad Hierapolis, bekend vanwege de graftombes uit de Griekse en Romeinse periode en de vroegere Romeinse baden. Daarna gaat u een van de beroemdste natuurverschijnselen ter wereld aanschouwen; de kalkterrassen van Pamukkale, het 'katoenen kasteel'! De in het zonlicht glinsterende kalkterrassen zijn ca. 100 m hoge kalksteenformaties met grote witte waterbassins. De warm waterbronnen zijn ca. 34 graden en hebben een heilzame werking. Werkelijk uniek in de wereld! Via de Meander vallei gaat u vervolgens naar Kusadasi of Bodum (afhankelijk van uw geboekte vlucht/verlenging).

Dag 8 (za) Terugvlucht naar Amsterdam:

Transfer naar de luchthaven voor u terugvlucht of naar uw verlengingshotel in Kusadasi/Bodrum.

Kamertypes:

1-persoonskamer:

Met bad of douche en toilet. [1A]

2-persoonskamer:

Met bad of douche en toilet. [2A]

Vertrekdata:

Zaterdag 14-05, 18-06, 02-07, 13-08, 10-09, 15-10

Minimum aantal deelnemers:

10 personen.

Inbegrepen:

  • Retourvlucht Izmir of Bodrum
  • Vervoer per airconditioned (mini)bus
  • 7 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels op basis van halfpension
  • Lunch van dag 2 t/m 7
  • Alle transfers en entreegelden zoals vermeld
  • Nederlandstalige reisbegeleiding
  • Alle lokale belastingen

Niet inbegrepen:

  • Fooien, drankjes en andere uitgaven van persoonlijke aard
  • Evt. facultatieve excursies als een bootreis op de Bosporus

Bijzonderheden:

Wilt u uw vakantie verlengen in Bodrum e.o., boek dan deze rondreis met een retourvlucht Bodrum (BJV).

Wilt u uw vakantie verlengen in Kusadasi e.o., boek dan deze rondreis met een retourvlucht Izmir (ADB).

Wilt u graag na uw rondreis een aantal dagen verlengen, geef de door u gewenste combinatie van rondreis en (strand)verlenging tijdens uw boeking aan in het vrije opmerkingenveld.

De namen van de overnachtingshotels verneemt u ter plaatse van de reisleiding.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Boekingscode: N



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hoogtepunten van Turkije aanvliegen op Aegische Kust ADB 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311