De vele gezichten van Turkije Afbeelding De vele gezichten van Turkije
De vele gezichten van Turkije
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

De vele gezichten van Turkije


Werkelijk niets blijft verborgen tijdens deze complete rondreis. Geniet optimaal van al het mooie dat het veelzijdige Turkije u te bieden heeft! U kunt uw rondreis verlengen in alle accommodaties aan de Turkse Riviera.

Rondreis o.b.v. Volpension



Werkelijk niets blijft verborgen tijdens deze complete rondreis. Geniet optimaal van al het mooie dat het veelzijdige Turkije u te bieden heeft!

Van dag tot dag:

Dag 1 (za) Aankomst Antalya:

Na aankomst op de luchthaven van Antalya wordt u welkom geheten door de reisleiding. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht. In de middag brengt u een bezoek aan de pittoreske oude historische binnenstad van Antalya Kaleici. Hier ziet u prachtig gerestaureerde huizen deels uit de Ottomaanse periode en kunt u heerlijk rondzwerven door de smalle stratajes met winkeltjes en barretjes. Tevens brengt u een bezoek aan de mondaine jachthaven. Na de rondleiding wordt u terug gebracht naar uw accommodatie voor uw diner en overnachting.

Dag 2 (zo) Antalya - Perge - Aspendos - Antalya:

Vandaag brengt u een bezoek aan de mooie Hellenistisch-Romeinse archeologische stad Perge. Perge is een van de oudste Christelijke plaatsen aan de Zuid-kust van Turkije. Apostel Paulus heeft hier een preek gegeven en u vindt hier nog prachtige opgravingen van o.a. een stadion, theater, thermen en een indrukwekkende straat met zuilen. Na een uitgebreide rondleiding door Perge verder naar Aspendos. In Aspendos vindt u het best bewaard gebleven Romeins theater en aquaduct van Turkije. Het theater is nog steeds in gebruik en biedt plaats aan 20.000 personen. Gebruik u fantasie en waan u als een toneelspeler met een volle arena als publiek. U sluit de dag af met een bezoek aan de Kursunlu watervallen. Diner en overnachting in Antalya.

Dag 3 (ma) Antalya - Konya:

Vandaag vertrekken we via het prachtige, groene beboste Taurus-gebergte naar Konya. Konya was in de 13e eeuw de hoofdstad en culturele stad van het Selcukenrijk en ligt in een prachtig steppelandschap. Nu staat het vooral bekend om de dichter Mevlana, de oprichter van de dansende derwisjen en prediker van de universele liefde. Na de lunch in Konya brengt u een bezoek aan het Mevlana museum, dit was vroeger het klooster van de dansende derwisjen. Verder bezoekt u de Selime moskee en het Karatay-museum. Dit museum in de Grote Koranaschool bezit een prachtige collectie keramiek en tegels. Aan het eind van de middag kunt u lekker shoppen in de bazaar. Diner en overnachting in Konya.

Dag 4 (di) Konya - Kaymakli - Cappadocie:

Na het ontbijt reist u via de oude karavaanroute richting Aksaray. Onderweg bezoekt u Sultanhan, een van de best bewaard gebleven kervanserais van Turkije. Kervansarais staan langs de handelsroutes en dienen als rustplaats voor de reizigers en hun dieren. Deze rustplaats is een mini stadje op zich in een verder verlaten omgeving. Indrukwekkend om te zien. U luncht in de buurt van Aksaray en vervolgens reist u verder door het prachtige landschap. Onderweg bezoekt u de indrukwekkende ondergrondse stad Kaymakli. Deze stad is een ondergronds doolfof van gangen en kamers tot maar liefst 5 verdiepingen onder de grond en is gebouwd als schuilplaats door Christenen tegen de Moslims. Diner en overnachting in Cappadocie.

Dag 5 (wo) Cappadocie:

Vandaag blijft u de hele dag in het spectalculaire Cappadocie. Cappadocie staat bekend om zijn grotwoningen In de ochtend bezoekt u het prachtige Zelve-dal en het Uchisar-fort, dat gelegen is op het hoogste punt. In de middag bezoekt het openlucht museum van het Goreme-dal, (behorende tot de UNESCO Werelderfgoed lijst) en bekijkt u kerken, kloosters en huizen, allen uitgehakt in het turfsteen, en waarvan de muren door de eerste Christenen beschilderd zijn met prachtige fresco's. Vervolgens rijden we door het mooie landschap van Pasabag en bezoeken we de stad Avanos, bekend om zijn pottebakkerijen en keramiek. Na deze indrukwekkende dag vertrekt u richting uw hotel. Diner en overnachting in Cappadocie. 's Avonds heeft u de mogelijkheid om facultatief naar een gezellige Turkse avond met folklore show te gaan.

Dag 6 (do) Cappadocie - Ankara:

U verlaat het prachtige landschap van Cappadocie en vertrekt richting Ankara via een van de grootste zoutmeren van Turkije in de buurt van Aksaray. Aangekomen in de Turkse hoofdstad Ankara bezoekt u het beroemde museum voor Anatolische beschavingen en de oude vesting van de stad. Diner en overnachting in Ankara.

Dag 7 (vr) Ankara - Istanbul:

Na het ontbijt vertrekt u richting Istanbul waar u in de middag aankomt. Na de lunch in de stad maakt u eerst een leuke tour door de oude stad van Istanbul, waar u een wandeling maakt over de Galata-brug en een bezoek brengt aan de Egyptische bazaar. Diner en overnachting in Istanbul.

Dag 8 (za) Istanbul:

Deze hele dag staat in het teken van Istanbul. Allereerst een bezoek aan het Hippodrome, het centrum van het openbare leven met 2 prachtige oude Obelisken. Vervolgens door naar de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Beiden zijn prachtig gelegen, centraal in Istanbul aan een park. In de middag gaat u naar het Topkapi museum. Het museum huist in een prachtig oud paleis van waaruit het Osmaanse rijk werd bestuurd, in de prachtige gangen, binnenplaatsen en terrassen waant u zich als in de sprookjes van duizend-en-een nacht. Diner en overnachting in Istanbul.

Dag 9 (zo) Istanbul:

De dag begint met een bezoek aan de Chora kerk die bekent staat om haar vele mozaieken en fresco's. Daarna brengt u een bezoek aan de S�leymaniye moskee, welke bekent staat als een van de mooiste moskeeen van Istanbul, en aan het Yerebatan paleis. In de middag kunt u heerlijk gaan shoppen in de Grote bazaar. De Grote Bazaar is een uniek labyrint van smalle straatjes onder de beschilderde gewelven, waar zich duizenden winkeltjes bevinden en waar u zich in de sprookjes van duizend-en-een nacht waant. De dag eindigt met een fantastische boottocht over de rivier de Bosporus. Diner en overnachting in Istanbul.

Dag 10 (ma) Istanbul - Bursa:

Vanuit Istanbul gaat u vandaag, deels met de ferry, richting de groene, vanwege zijn vele parken en tuinen, stad Bursa. De stad ligt aan de voet van de 2534 m hoge berg Uludag die ook wel de Olympus van Klein-Azie wordt genoemd. Hier bezoekt u de Grote en de Groen Moskee en het mausoleum. Daarna is het tijd om te shoppen, hetgeen naar hartelust kan in het oude Kozahan waar u een kleurrijke bazaar vindt. Diner en overnachting in Bursa.

Dag 11 (di) Bursa - Canakkale:

Vandaag reist u verder richting Canakkale, een historische oversteekplaats tussen Azie en Europa en gelegen op het smalste punt van de Dardanellen. In de middag brengt u een bezoek aan het legandarische Troje, bekend om het houten paard uit de Ilias van Homerus. In Troje bekijkt u de overblijfselen van maar liefst 9 boven elkaar liggende steden. Diner en overnachting in Canakkale.

Dag 12 (wo) Canakkale -Pergamon - Izmir - Kusadasi:

De reis gaat vandaag langs de prachtige Aegeische Kust en olijfboomgaarden richting Bergama. Hier brengt u een bezoek aan de ruines van de antieke stad Pergamon, een invloedrijke stad uit de oudheid, waar het theater en het oude Asklepion, het belangrijkste medische centrum van de oude wereld, oude glorietijden doen herleven. U luncht in de stad Bergama. Na de lunch rijdt u richting Izmir waar u een rondleiding krijgt door de stad. Daarna vervolgt u de reis naar Kusadasi. Diner en overnachting in Kusadasi.

Dag 13 (do) Kusadasi - Efeze - Pamukkale:

Na het ontbijt start u met een bezoek aan een van de meest opmerkelijke, antieke stad van de oudheid, namelijk Efeze. In de antieke stad Efeze waant u zich terug in de tijd wanneer u wandelt langs tempels, zuilengallerijen, het beroemde theater en uiteraard een van de zeven originele wereldwonderen: de Celsius bibliotheek. Van het wereldwonder door naar het natuurwonder Pamukkale, beroemde om de witte kalksteenterassen en de warmtebronnen met geneeskrachtige werking. De middag heeft u ter vrije besteding om te genieten van de thermaal baden. Overnachting in Pamukkale.

Dag 14 (vr) Pamukkale - Antalya:

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de antieke stad Hierapolis met de beroemde kalksteenterrassen. Eeuwenlang liep hier stromend water over de rand van het plateau, waardoor er schitterende witte bassins zijn ontstaan. Op de terugweg naar Antalya maakt u een stop in Tavas. waar u kennis maakt met een oude en nog steeds uitgeoefende typisch Turkse ambacht: tapijtknopen. Aan het begin van de middag reist u door het mooie bossenlandschap van het Taurus-gebergte om vervolgens aan te komen in uw laatste overnachtings hotel in Antalya. Diner en overnachting in Antalya.

Dag 15 (za) Terugvlucht naar Amsterdam:

Helaas, aan alle belevenissen komt een einde. Vandaag vliegt u weer terug naar Amsterdam. Of u wordt naar uw verlengingshotel gebracht om heerlijk nog even na te genieten van alle opgedane ervaringen en indrukken.

Kamertypes:

2-persoonskamer:

Met bad of douche en toilet. [1A] [2A]

Vertrekdata:

Zaterdag 28-05, 11-06, 16-07, 27-08, 24-09 en 15-10

Minimum aantal deelnemers:

10 personen.

Inbegrepen:

  • Retourvlucht Antalya
  • Vervoer per airconditioned (mini)bus
  • 14 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels op basis van halfpension
  • Lunch van dag 2 t/m 15
  • Alle transfers en entreegelden zoals vermeld
  • Nederlandstalige reisbegeleiding
  • Alle lokale belastingen

Niet inbegrepen:

  • Facultatieve excursies
  • Fooien, drankjes en andere persoonlijke uitgave

Bijzonderheden:

U kunt uw rondreis verlengen in alle accommodaties aan de Turkse Riviera. Wilt u graag na uw rondreis een aantal dagen verlengen, geef de door u gewenste combinatie van rondreis en (strand)verlenging tijdens uw boeking aan in het vrije opmerkingenveld.

De namen van de overnachtingshotels verneemt u ter plaatse van de reisleiding.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Boekingscode: N



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De vele gezichten van Turkije 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311