De Ultieme Turkije Beleving Afbeelding De Ultieme Turkije Beleving
De Ultieme Turkije Beleving
Bestemming: Rondreizen Turkije - Rondreizen

De Ultieme Turkije Beleving


Wilt u naast de culturele hoogtepunten zoals Efeze en Pamukkale en de prachtige natuur ook het echte Turkije belevenDan is deze rondreis ideaal voor u. Genieten van de Turkse keuken, kennis maken met de tradities op het gebied van tapijtknoperij en de raki brouwerij, ontspannen in een modderbad en de hamam, slapen in een boomhut, de Turkse taal leren spreken en genieten van de Turkse folklore. Deze rondreis is...

Rondreis o.b.v. Volpension



Wilt u naast de culturele hoogtepunten zoals Efeze en Pamukkale en de prachtige natuur ook het echte Turkije belevenDan is deze rondreis ideaal voor u. Genieten van de Turkse keuken, kennis maken met de tradities op het gebied van tapijtknoperij en de raki brouwerij, ontspannen in een modderbad en de hamam, slapen in een boomhut, de Turkse taal leren spreken en genieten van de Turkse folklore. Deze rondreis is een unieke ervaring die u zeker niet mag missen!

Van dag tot dag:

Dag 01 (za) Aankomst Antalya:

Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door de reisleiding. In de namiddag bezoekt u de stad Antalya. De mannen hebben hier de mogelijkheid (tegen betaling) zich te laten scheren bij een tradiotionele Turkse kapper. Een hele leuke en bijzondere ervaring die u niet mag missen. Onder begeleiding van een gids gaat u heerlijk ronddwalen in de smalle en pittoreske straatjes langs mooie gerestaureerde huizen uit de Ottomaanse periode in het oude gedeelte van de stad: Kaleci. Na een bezoek aan de jachthaven gaat u naar een natuurpark om de indrukwekkende Kursunlu-waterval te bekijken. s Avonds kunt u ontspannen en genieten van een van de oudste Turkse tradities: de Hamam. Van top tot teen wordt u gewassen op de Turkse tradionele manier. Tegen betaling kunt u zelf nog een heerlijke peeling en/of massage bijboeken. U overnacht in de omgeving van Antalya.

Dag 02 (zo) Antalya - Perge - Aspendos - Antalya:

Vandaag brengt u een bezoek aan de mooie Hellenistisch-Romeinse archeologische stad Perge. Perge is een van de oudste Christelijke plaatsen aan de Zuid-kust van Turkije. Apostel Paulus heeft hier een preek gegeven en u vindt hier nog prachtige opgravingen van o.a. een stadion, theater, thermen en een indrukwekkende straat met zuilen. Na een uitgebreide rondleiding door Perge verder naar Aspendos. In Aspendos vindt u het best bewaard gebleven Romeins theater en aquaduct van Turkije. Het theater is nog steeds in gebruik en biedt plaats aan 20.000 personen. Gebruik u fantasie en waan u als een toneelspeler met een volle arena als publiek. Op de terugweg naar Antalya brengt u nog een bezoek aan een moskee. s Avonds kunt u genieten van een fantastische Turkse folklore show (frisdrankje inclusief).

Dag 03 (ma) Antalya - Phaselis - Olympos ca. 125 km:

Langs de prachtige turquoise kust verlaat u Antalya en gaat u richting Olympos. Onderweg brengt u een bezoek aan de oude stad Phaselis. De Grieken bouwden hier een uitgestrekte stad met 3 natuurlijke havens rondom een akropolis. Alexander de Grote overwinterde hier met zijn leger. In het natuurpark van Olympos kunt u heerlijk wandelen en genieten van de mooie natuur, de opgravingen en het geweldige uitzicht. Voor de avonturiers onder u hebben wij een fantastische slaapplek geregeld; een boomhut! Dit is een ervaring die u niet zo snel zal vergeten.

Dag 04 (di) Olympos - Dalyan ca. 295 km:

Via een prachtige weg door het binnenland komt u aan in Demre, beter bekend onder de naam Myra. Myra is de stad waar Sinterklaas oorspronkelijk vandaan komt. In de Sint Nicolaas kerk en de ruines van de stad waant u zich in vroeger tijden. Via de adembenemende Lycische kust rijdt u via Kas, Kalkan en Fethiye naar Dalyan. Met de boot vaart u naar de beroemde modderbaden. Dompel uzelf heerlijk onder in de modder en kom er met een stralende huid en 10 jaar jonger weer uit. U zult zich als herboren voelen! Na deze ontspannen stop vaart u verder langs de indrukwekkende koningsgraven van Kaunos, uitgehouwen in de rotsen, omgeven door de prachtige natuur met veel rietstengels. De bootocht eindigt bij het Iztuzu-strand, waar de beroemde caretta caretta schildpadden hun eieren leggen. Hier kunt een verfrissende duik in zee nemen en heerlijk relaxen aan het prachtige strand. U overnacht in Dalyan.

Dag 05 (wo) Dalyan - Bodrum ca. 205 km:

Vandaag gaat u op weg naar de trendy jetset badplaats Bodrum. Onderweg bezoekt u een originele boerderij, waar u kennis maakt met de verrukkelijke Turkse keuken. De boer laat u zien hoe de Turkse pannekoek gozleme gebakken wordt en hoe de dorstlessende yoghurtdrank Ayran bereid wordt. Uiteraard kunt u uitgebreid genieten van al deze heerlijkheden. Met een goed gevulde maag gaat u verder naar Bodrum. Deze populaire badplaats biedt een oude gezellige haven een indrukwekkende burcht gecombineerd met sfeervolle restaurants, barretjes en ongekende shoppingmogelijkheden. Tot in de kleine uurtjes kunt u heerlijk rondslenteren door de gezellige straatjes, van een drankje genieten op een pittoresk pleintje en uitgebreid shoppen! Nog altijd niet moeBodrum beschikt over de grootste openluchtdiscotheek van Europa; de Halikarnas. U overnacht in de omgeving van Bodrum.

Dag 06 (do) Bodrum - Efeze - Pamukkale ca. 375 km:

Op weg naar het culturele hoogtepunt van deze reis, Efeze, maakt u een stop op de Degirmen boerderij. Hier krijgt u informatie over de biologische producten die daar verbouwd worden en welke gerechten daarmee bereid kunnen worden. Natuurlijk gaat u deze lekkernijen ook zelf proeven. Ook worden hier olijven verbouwd en u ziet het hele proces van olijf tot aan olijfolie. In de antieke stad Efeze waant u zich terug in de tijd wanneer u wandelt langs tempels, zuilengallerijen, het beroemde theater en uiteraard 1 van de 7 originele wereldwonderen: de Celsius bibliotheek. Van het wereldwonder door naar het natuurwonder Pamukkale, beroemde om de witte kalksteenterassen en de warmtebronnen met geneeskrachtige werking. De middag heeft u ter vrije besteding om te genieten van de thermaal baden. Overnachting in Pamukkale.

Dag 07 (vr) Pamukkale - Antalya ca. 250 km:

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de antieke stad Hierapolis met de beroemde kalksteenterrassen. Eeuwenlang liep hier stromend water over de rand van het plateau, waardoor er schitterende witte bassins zijn ontstaan. Op de terugweg naar Antalya maakt u een stop in Tavas. waar u kennis maakt met een oude en nog steeds uitgeoefende typisch Turkse ambacht; tapijtknopen. Tijdens een demonstratie leert u de kneepjes van het traditionele vak. Een bezoek aan de fabriek van de lokale drank, raki, mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze belevenis reis. Nadat u het productieproces gezien heeft, sluiten we de rondreis dan ook gepast af met een gezamelijk toost. Uw laatste overnachtingshotel is in de omgeving Antalya.

Dag 08 (za) Terugvlucht naar Amsterdam:

Helaas, aan alle belevenissen komt een einde. Vandaag vliegt u weer terug naar Amsterdam. Of u wordt naar uw verlengingshotel gebracht om heerlijk nog even na te genieten van alle opgedane ervaringen en indrukken.

Kamertypes:

2-persoonskamer:

Met bad of douche en toilet. [1A] [2A]

Vertrekdata:

Zaterdag 07-05, 04-06, 09-07, 06-08, 17-09, 15-10

Minimum aantal deelnemers:

10 personen.

Inbegrepen:

  • Retourvlucht Antalya
  • Vervoer per airconditioned (mini)bus
  • 7 overnachtingen in 3 & 4 sterren hotels op basis van halfpension
  • Lunch van dag 2 t/m 7
  • Alle transfers en entreegelden zoals vermeld
  • Nederlandstalige reisbegeleiding
  • Alle lokale belastingen

Niet inbegrepen:

  • Fooien, drankjes en andere uitgaven van persoonlijke aard
  • Facultatieve excursies

Bijzonderheden:

U kunt uw rondreis verlengen in alle accommodaties aan de Turkse Riviera. Wilt u graag na uw rondreis een aantal dagen verlengen, geef de door u gewenste combinatie van rondreis en (strand)verlenging tijdens uw boeking aan in het vrije opmerkingenveld.

De namen van de overnachtingshotels verneemt u ter plaatse van de reisleiding.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Boekingscode: N



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De Ultieme Turkije Beleving 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311