Peru Compleet 17 daagse rondreis Afbeelding Peru Compleet 17 daagse rondreis
Peru Compleet 17 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Peru - Individueel

Peru Compleet 17 daagse rondreis

***

plane hotel


17 Dagen

Unieke rondreis op individuele basis, waarbij u met gebruikmaking van het openbaar vervoer van plaats tot plaats reist. U vliegt over de Nazca vlaktes met de bijzondere figuren die in de vlaktes zijn geëtst. Ook rijdt u door het Aguada Blanca National Reserve waar de Lama's en Alpaca's op de Catahuasi vlaktes staan te grazen. U beleeft Arequipa waar het publieksgeheim is dat de bewoners hun stad velen malen interessanter en betekenisvoller vinden dan de hoofdstad Lima. Een zelfbewust beeld dat ontstond ergens in de 19e eeuw toen de welvaart van de stad op de wolhandel met het Verenigd Koninkrijk dreef. In iedere stad wordt u opgevangen en begeleid door een lokale gids. Alle vermelde excursies zijn inclusief.



Dag 1: Amsterdam - Lima



Aankomst in Lima. U wordt op de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht. 's Avonds is diner inbegrepen.

Dag 2: Lima

Deze ochtend kunt u zelf Lima ontdekken. 's Middags wacht u een lunch in een lokaal cafe, gevolgd door een wandeling door de stad en een bezoek aan het Larco Herrera Museum (prive). Tijdens de stadswandeling komt u langs het Plaza Mayor, het paleis van de Aartsbisschop en het stadhuis. Het Plaza Mayor of Plaza de Armas van Lima, zoals het bekend staat. Is de geboorteplaats en het hart van de stad Lima, alsook haar historische centrum. Lima is ook stijlvol, met een beschaving die al duizenden jaren oud is. Statige musea tonen sublieme aardewerk; galerijen vol ongemakkelijke kunstwerken; plechtige religieuze processies herinneren aan de 18e eeuw en drukke nachtclubs zorgen voor tropische beats. Ook een bezoek aan de verschillende wijken van Lima ontbreekt niet. Het ontbijt en de lunch zijn inbegrepen.

Dag 3: Lima - Paracas




Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar het busstation gebracht. Hier neemt u de bus van Lima naar Paracas, een rit van ca. vier uur (SIC, zonder gids). Bij aankomst wordt u opgewacht, naar uw hotel gebracht en daarna naar het vliegveld van Pisco. Vanaf hier vliegt u, als het weer het toestaat, ruim een uur met een klein vliegtuig over de Nazca vlaktes (SIC). 1.500 jaar geleden heeft de Nazca bevolking in deze vlaktes figuren van dieren geetst. Deze figuren, waarvan niemand weet waarom de Nazca ze hebben gemaakt. Ze zijn alleen vanuit de lucht te zien. De geogliefen van Nazca en de pampa's van Jumana beslaan een totale oppervlakte van bijna 450 km2. Deze tekeningen behoren vanwege hun kwantiteit, geaardheid, maat en samenhang. Tot de grootste archeologisiche raadsels allertijden. Deze lijnen beelden levende en denkbeeldige organismen uit. In het gebied zijn er bijna 300 verschillende figuren, waaronder dieren en planten. Zij zijn samengesteld uit meer dan 10.000 lijnen. Enkele zijn zo'n 30 meter breed en meer dan 9 kilometer uitgestrekt. Het ontbijt is deze dag inbegrepen.

Dag 4: Paracas - Nazca

In de ochtend staat er een geweldige boottocht naar de Ballestas eilanden op het programma. De Ballestas-eilanden liggen voor de zuidelijke kust van Peru, in de buurt van de stad Pisco. Deze onbewoonde eilanden, zij bijzonder rijk aan zeeleven, wenende zeeleeuwen, pelikanen, Peruaanse domoren en humboldt-penguins. Vanuit Pisco en de nabijgelegen stad Paracas varen kleine bootjes naar de steile rotsformaties van het prachtige eiland. Onderweg passeren ze de geoglief van de Paracas Candelabra, een enorme heuvelachtige ets van mysterieuze oorsprong. Hoog 150 meters en 50 meter breed tussen de bergen. Volgens archeologen de natuurlijke verbinding met de Nazca-lijnen. 's Middags wordt u naar het busstation gebracht, waar u de bus neemt van Paracas naar Nazca (SIC, zonder gids). Dit is een rit van ca. 3,5 uur. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Het ontbijt is deze dag inbegrepen.

Dag 5: Nazca - Arequipa



Vandaag wordt u naar het busstation gebracht om hier de bus van Nazca naar Arequipa te nemen (SIC, zonder gids). De rit duurt ca. 9,5 uur. Het is publieksgeheim dat de Arequipans hun stad velen malen interessanter en betekenisvoller vinden dan de hoofdstad Lima. Een zelfbewust beeld dat  ergens in de 19e eeuw ontstond, toen de stad  haar welvaart te danken was aan de wolhandel met het Verenigd Koninkrijk. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Het ontbijt is deze dag inbegrepen.

Dag 6: Arequipa

De dag begint met een stadswandeling door Arequipa en een bezoek aan het Santa Catalina klooster (prive). Deze bijzondere klooster werd in 1580 gebouwd en ergens in de 17e eeuw vergroot tot de aller grootste ter wereld. In het jaar 1970 gingen de poorten van deze klooster open voor publiek. Verder komt u langs La Recoleta, een Franciaans klooster gebouwd rond 1650 met een bibliotheek met over de 20.000 oude als nieuwe boeken. De stad Arequipa ligt aan de voet van de gigantische El Misti vulkaan met een hoogte bijna 5.800 meters. U bezoekt hier onder andere het belangrijkste plein en de La Compania kerk (Jezuieten). Het Santa Catalina klooster is tot 1970, 400 jaar gesloten geweest voor het publiek. San Camilo de leukste markt waar locals bij elkaar komen is de plek bij uitstek om iets van Arequipa te leren. Na deze wandeling luncht u in een lokaal restaurant. Na de lunch vertrekt
u richting het platteland en de Sabandia molen (prive). Deze dag zijn ontbijt en lunch inbegrepen. 

Dag 7: Arequipa - Colca




Vandaag wordt u vroeg opgehaald en vertrekt u naar de Colca Canyon. Onderweg rijdt u door het Aguada Blanca National Reserve waar de lama's en alpaca's op de Catahuasi vlaktes staan te grazen. Na ca. 4 uur bereikt u het begin van de canyon met de groene vlaktes en de terrassen van de Andes (SIC). De  Colca Canyon is ongeveer 3.500 meter diep met bijzondere natuur en talrijke dieren. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat de reis verder naar het plaatsje Chivay. Hier zijn heet water bronnen te vinden, en u overnacht in een lodge. Deze dag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 8: Colca - Puno

Na het ontbijt vertrekt u voor een rit naar de Cruz Del Condor Cross (SIC). Het hoogtepunt tijdens een bezoek aan de Colca Canyon met het uitkijkpost. Vanwaaruit het spotten op onder andere condors het groots is. Vanaf hier heeft u het mooiste uitzicht over de Colca Canyon en de Colca rivier. Terwijl deze rivier 1.200m beneden u stroomt, vliegen de grote condors hier hoog boven uw hoofd. Ook bezoekt u de Hangende tombes bij Choquetico en de plaatsen Maca, Achoma en Yanque. Na de lunch in Chivay neemt u de luxe bus naar Puno, een rit van ca. 6 uur (SIC, zonder gids). Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Ontbijt, lunch en diner zijn bij deze dag inbegrepen.

Dag 9: Puno




Deze dag brengt u per boot een bezoek aan het Uros eiland op het Titicana meer, het hoogste bevaarbare meer van de wereld (SIC). De Uros Indianen die op dit eiland wonen, leven hier nog precies zoals ze dit al generaties lang doen. Hierna brengt u een bezoek aan de Sillustani, ronde torens die gebruikt werden als graven voor Inca's (prive). Ontbijt en lunch zijn inbegrepen op deze dag.

Dag 10: Vertrek richting Cusco - La Raya / Racchi / Andahuaylillas

's Ochtends wordt u naar busstation gebracht, waarvandaan u vertrekt richting Cusco. Onderweg stopt u bij La Raya, het hoogste punt op de weg tussen Puno en Cusco, de Racchi Ruines en de tempel van de god Wiracocha. Als de reis verder gaat, stopt u bij Andahuaylillas waar u de mooie kerk van het plaatsje bezoekt. De reis duurt ca. 10 uur (SIC). Bij aankomst in Cusco wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Deze dag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 11: Cusco




Deze dag krijgt u een stadstour door Cusco en bezoekt u de nabij gelegen ruines (SIC). Ook wel bekend als de Keizerlijke stad bij de locals. Haar historisch centrum staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst, bijzondere historische plekken. Cusco behoort met haar authentieke koloniale gebouwen een der boeiendste steden van het Zuid-Amerikaans continent. De stadstour laat u deze bijzondere stad zien die is gebouwd op de fundamenten van Inca paleizen. U brengt een bezoek aan de Koricancha (tempel van de zon), het Plaza de Armas en de kathedraal. Daarna wordt u naar het Inca fort van Sarcsahuaman gereden, een ondergrondse grot en tempel van Kenko. Het ontbijt en diner zijn deze dag inbegrepen.

Dag 12: Cusco - Urubamba Vallei - Cusco

U rijdt door het mooie landschap van Peru naar de Urubamba Vallei, de heilige vallei van de Inca's (SIC). Na ca. een uur rijden komt u aan bij het plaatsje Pisac, waar u de kleurrijke Pisac Markt bezoekt. Hier verkopen lokale indianen hun waar. De rit gaat verder naar de plaats Ollantaytambo, waar u naar een groot Inca fort klimt dat op de top van een berg ligt. Deze dag zijn ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 13: Cusco - Aguas Calientes




Vroeg in de ochtend wordt u naar het treinstation gebracht waar u de Vistadome trein neemt richting Machu Picchu. Aangekomen op het treinstation neemt u een bus die u verder brengt naar Machu Picchu. De mysterieuze "Lost City of the Incas". Een prachtige wandeling langs oude smalle paden diep in het Peruaanse platteland en hoog in de bergen van de Andes. Beleef de perfecte Incan-ruïnes, nevelwoud en majestueuze uitzichten over de vallei, aangelegd als paneermeel langs de weg naar misschien wel het grootste eindpunt van een meerdaagse wandeling op aarde, de iconische Machu Picchu.
Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen op deze dag.

Dag 14: Aguas Calientes - Cusco

Deze dag heeft u de keuze om nogmaals Machu Picchu te bezoeken of een wandeling te maken naar de top van de Huayna Picchu (Jonge berg). Op deze berg brengt u een bezoek aan de Tempel van de Maan. Beide zijn optioneel (SIC). 's Middags vertrekt u per trein richting Cusco. Bij het treinstation in Cusco wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht. Ontbijt is inbegrepen bij deze dag.

Dag 15: Cusco




Deze dag kunt u naar eigen wens invullen in Cuzco. Op deze dag is ontbijt inbegrepen.

Dag 16: Cusco - Lima - Amsterdam

U krijgt een transfer naar de luchthaven van Cuzco. In Lima hebt u nog de gelegenheid om koloniale paleizen en huizen te bezoeken. Met Moorse stijl balkons, het Plaza San Martin, Plaza de Armas, de barokke kathedraal, het huis van de gouverneur en de convent van San Francisco met de grootste collectie van religieuze artefacten in Amerika. Onder het klooster vindt u een grote catacombe welke in de koloniale tijd gebruikt werd als begraafplaats. Het convent is een bijzondere plaats die u zeker gezien moet hebben. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar huis. Vanaf hier vliegt u naar Lima en dan door naar Amsterdam.

Dag 17: Aankomst Amsterdam

In de loop van de dag komt u aan in Amsterdam.

Dag tot dag



Dag 1: Amsterdam - Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Lima - Paracas
Dag 4: Paracas - Nazca
Dag 5: Nazca - Arequipa
Dag 6: Arequipa
Dag 7: Arequipa - Colca
Dag 8: Colca - Puno
Dag 9: Puno
Dag 10: Vertrek richting Cuzco - La Raya / Racchi / Andahuaylillas
Dag 11: Cuzco
Dag 12: Cuzco - Urubamba Vallei - Cuzco
Dag 13: Cusco - Aguas Calientes
Dag 14: Aguas Calientes - Cusco
Dag 15: Cusco
Dag 16: Cusco - Lima - Amsterdam
Dag 17: Aankomst Amsterdam

 



Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma
  • 1 × Ruimbagage inbegrepen tot 23 kg in Economy


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie

Inclusief

  • Entree tot alle genoemde bezichtigingen
  • Maaltijden als in het programma
  • Vliegreis Amsterdam - Lima // Cuzco - Lima - Amsterdam

Optioneel bij te boeken

  • Dag 10; trein Andean Explorer, Puno - Cusco 
  • Dag 14; tweede bezoek aan Machu Picchu
  • Dag 14; tweede bezoek aan Machu Picchu en Wayna Picchu

Er is een mogelijkheid om deze reis te verlengen met een bezoek aan Puerto Maldonado (3 dagen, 2 nachten of 4 dagen, 3 nachten) in een standaard lodge of een luxe lodge.

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Peru Compleet 17 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311