Fly Drive de Hoogtepunten van Noorwegen Afbeelding Fly Drive de Hoogtepunten van Noorwegen
Fly Drive de Hoogtepunten van Noorwegen ***
Bestemming: Rondreizen Noorwegen - Fly Drive Noorwegen

Fly Drive de Hoogtepunten van Noorwegen

***

plane hotel car


10 Dagen

Deze hotelrondreis laat u heel veel moois van het fascinerende Noorwegen zien. Tijdens deze fly en drive gaat u langs diverse bezienswaardigheden waar u vaak zal stoppen voor prachtige foto momenten. Het fjordenlandschap van Noorwegen is zo ontzettend mooi. U begint de fly en drive in Oslo door naar de gezellige stad Bergen via de fjorden naar het mooie havenstadje Ålesund gaat. Een geweldige nieuwe reis die voor veel mooie herinneringen zorgt.



Dag 1: De Noorse hoofdstad

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Oslo. U kunt uw huurauto ophalen op de luchthaven Gardermoen.

U overnacht in een hotel in Oslo

 

Dag 2: De schilderachtige bergvallei a 219 km

Begin de reis door de Hallingdalvallei op weg naar Geilo. Onderweg zullen er genoeg plekken zijn om te stoppen en het uitzicht te bewonderen.� Geilo is een mooi dorpje in de bergen. In de winter een groot wintersportgebied, maar in de zomer ideaal om te wandelen, te fietsen en veel outdoor activiteiten te ondernemen.

U overnacht in een hotel Geilo

 

Dag 3: De adembenemede Hardangerfjord a 243 km

Vanuit Geilo zal u door de atuin van Noorwegena zoals het Hardangergebeid ook wel wordt genoemd naar Bergen rijden. Onderweg zal u langs Hardangervidda nationaal park en Hardangerfjord rijden. Ook komt u langs de hoogste waterval in Noorwegen, Vøringfossen, de dramatische en erg smalle Måbødalen vallei langs de Eidfjord.

U overnacht in een hotel in Bergen

 

Dag 4: Werelderfgoed in Bergen

Bergen is een levendige culturele stad. De bijzondere oude huizen, een leuke vis en bloemenmarkt, kabelbaan, de geweldige uitzichten, interessante museums en nog veel meer. Bryggen staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst en is een echt aanrader tijdens uw bezoek aan Bergen. Bryggen is een levendige kade met gekleurde oude koopmanshuizen. Voor het beste uitzicht over de stad en de fjord kunt u de kabelbaan nemen naar de bergtop van Fløyen.

U overnacht in een hotel in Bergen.

 

Dag 5: De langste en diepste fjord ter wereld - 252 km

Vanuit Bergen rijdt u richting Sogndal. Onderweg komt u langs de Noorse avontuurlijke stad Voss. In Voss kunt u veel verschillende buitenactiviteiten doen zoals fietsen, zip line, golven en kajakken. Een ander alternatief is om naar de Aurlandsfjord te rijden, waar u de beroemde trein kunt nemen tussen Flåm en Myrdal. Deze treinreis is er populair dus het is handig om dit vooraf te boeken. Hierna zal u een doorrijden naar Sognefjord, de langste en diepste fjord langs Stalheim en Aurlandsdalen voordat u in Sogndal aankomt. Sogndal is gelegen aan de Sognefjord en een aantal routes in dit gebied zijn uitgeroepen tot 'nationale' routes.

U overnacht in een hotel in het Sogndal gebied.

 

Dag 6: Gletsjer en Geirangerfjord - 227 km

Vandaag vervolgt u de route vanuit Sogndal naar de Geirangerfjord. Vanuit Sogndal zal u via de Fjærlands weg de Jostedal gletsjer zien. Ondanks dat gletsjers slinkende zijn, is het nog steeds een indrukwekkend ijsveld. Daarna zal u via het Jølster meer, Loen en Stryn naar Hellesylt rijden. In Hellesylt neemt u de boot op de Geirangerfjord. Er wordt gezegd dat Geirangerfjord de mooiste fjord is ter wereld. Tijdens deze boottocht zult u indrukwekkend en prachtige watervallen zien zoals ade zeven zustersaen ade Bruidssluier.a

U overnacht in een hotel in het Geiranger gebied

 

Dag 7: Ålesund geniet van de art nouveau architectuur - 108 km

Geniet van uw morgen in Geiranger voordat u de route via Storfjorden naar Ålesund vervolgd. Ålesund is een belangrijke vissersplaats. Nadat de stad in 1904 bijna volledig is afgebrand, is door de hulp van veel verschillende Europeanen de stad weer opgebouwd in de Art Nouveau stijl die kenmerkend was voor die tijd. Het oude stadscentrum is zeker een bezoek waard. Voor een prachtig uitzicht over de stad en de zee, kunt u 418 treden naar de top van de Aksla berg klimmen.

U overnacht in een hotel in Ålesund.

 

Dag 8: Gubrandsdalen en het olympische dorp in Lillehammer - 368 km

Rijd vanuit Ålesund door Gudbrandsdalen naar Lillehammer. Lillehammer organiseerde in 1994 de Olympische Winterspelen. U kunt een bezoek brengen aan het Maihaugen openluchtmuseum. Maihaugen is een openluchtmuseum in de Noorse plaats Lillehammer, geopend in 1904. In Maihaugen is te zien hoe de mensen in de vallei Gudbrandsdalen leefden vanaf de middeleeuwen tot nu.

U overnacht in een hotel in Lillehammer.

 

Dag 9: Terug naar Oslo - 185 km

Begin de dag in Lillehammer en rijd terug naar Oslo. De rest van de dag kunt u Oslo ontdekken en zeker plekken die niet te missen zijn is Frognerparken, Vigeland sculptuur park, het operahuis of het Slot van het akkershuis en vesting.

U overnacht in een hotel in Oslo of in de buurt van Gardermoen luchthaven

 

Dag 10: Vertrek

Uw rondreis eindigt vandaag. Rijd terug naar Gardermoen luchthaven en breng uw huurauto terug. 



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Handige informatie

Vanaf het vliegveld is het 35 minuten rijden naar het centrum van Oslo. Een goede tip is om de ‘Oslo Pass’ te kopen, met deze pas krijg je onder meer gratis toegang tot meer dan 30 musea en attracties, reis je gratis met het openbaar vervoer en betaal je niks op gemeentelijke parkeerplaatsen.


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Fly Drive de Hoogtepunten van Noorwegen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311