Fly Drive Noord Noorwegen Afbeelding Fly Drive Noord Noorwegen
Fly Drive Noord Noorwegen ***
Bestemming: Rondreizen Noorwegen - Fly Drive Noorwegen

Fly Drive Noord Noorwegen

***

plane hotel car


10 Dagen

Het geweldige hoge noorden van Noorwegen. Een geweldige rondreis met zo veel mooie plekken waar u allemaal fotoa��s van wilt maken. De adembenemende plek, Lofoten eilanden, hier raak je niet uitgekeken met de mooie fjorden en schattige dorpjes. En allernoordelijkste punt in Europa, de Noordkaap. Tromsø de bruisende stad boven de pool cirkel. Deze rondreis zal u niet teleurstellen.



Dag 1: Bodø

U arriveert in Bodø waar u meteen uw huurauto ophaalt. In Bodø zijn allerlei activiteiten vlak voor de deur. Geniet van je bier of een glas Chablis buitenshuis op de kade, terwijl de zee adelaars overvliegen. Bodø heeft een diverse gemeenschap van lokale kunstenaars, glazenblazers, pottenbakkers en juweliers. U bevindt zich in het gedeelte van Noorwegen waar van begin Juni tot eind juli de middernachtzon is.

U verblijft vannacht in Bodø

 

Dag 2: Bodø a Lofoten (170 km)

Vandaag begint u de dag met een 3 uur lange boottocht van Bodø naar Moskenes. De eilandengroep Lofoten liggen midden in de woeste Noorse Zee, ruim boven de Poolcirkel. Deze bijzondere streek biedt een schitterend landschap met imposante bergen, diepe fjorden en lange, wilde zandstranden waar het geluid van de zeevogelkolonies altijd te horen is. Vanuit Moskenes rijdt u richting Mortsund. Onderweg zult u vaak willen stoppen voor mooie fotomomenten.

U verblijft vannacht in Mortsund

 

Dag 3: Lofoten - Vesterålen (210 km)

De route door Lofoten gaat vandaag weer verder richting het noorden. Vandaag rijdt u langs Svolvær, de hoofdstad van Lofoten waarna u daarna door rijdt naar Vesterålen eilanden. De archipel ligt ten noorden van Lofoten en de poolcirkel en strekt zich vanaf het vasteland westwaarts uit naar de Atlantische Oceaan. U vindt er niet alleen kleine eilandjes en scheren, maar ook een aantal van de grootste eilanden van Noorwegen. Of je nu op zoek bent naar kalme en vredige stranden en landerijen of ruige bergen, schilderachtige fjorden of pure wildernis: Vesterålen biedt het allemaal. Een van de - letterlijk - grootste trekpleisters van Vesterålen is de walvis. Nergens aan de Noorse kust ben je zo dicht bij het continentaal plat als in Vesterålen. De voedselrijke omgeving vormt de enige plek waar je met 95% zekerheid walvissen vindt. Je hoeft er vaak niet eens lang voor te wachten! Bovendien laten de walvissen zich het hele jaar door van hun beste kans zien. Ga in de zomer op safari naar de machtige potvis of bewonder in de winter de orka's en bultruggen.

U verblijft vannacht in Harstad.

 

Dag 4: Harstad - Senja Island (200 km)

U vervolgt de route weer naar het vaste land van Noorwegen richting Senja eiland. Senja is het tweede grootste eiland van Noorwegen en was eeuwenlang min of meer afgesloten van het vasteland. Hoge bergen, wilde landschappen, geïsoleerde vissersdorpen en kronkelende wegen domineren dit unieke eiland.

U verblijft vannacht op Senja eiland.

 

Dag 5: Senja - Alta (455 km)

Maak u klaar voor een lange maar mooie route door de Finmark regio, Europaas meest noorderlijke regio. Alta is de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen, en ligt in een gebied met een relatief mild klimaat voor haar breedtegraad. Hier kunt u de cultuur van de Samen, de inheemse bevolking, van dichtbij ervaren, en de beroemde rotstekeningen zien, die als werelderfgoed op de Unescolijst staan.

U verblijft vannacht in Alta.

 

Dag 6: Alta a Noordkaap (285 km)

Vandaag zult u richting het verre noorden rijden richting Magerøy Island. De Noordkaap is het meest noordelijke punt in Europa de plek waar de Atlantische Oceaan de ijskoude wateren van de Noordelijke IJszee ontmoet. De wandeling naar de natuurlijke rotsboog Kirkeporten geeft indrukwekkende vergezichten over de Noordkaap. Een grotere uitdaging is de wandeling naar Knivskjellodden, van waar je een schitterend uitzicht hebt over de Noordkaap die zuidoostelijk van je aan de andere kant van de baai ligt.

U verblijft vannacht in Honningsvåg

 

Dag 7: Honningsvåg a Hammerfest - Tromsø (cruise on Hurtigruten)

Vandaag zult u weer richting het zuiden rijden vanuit Honningsvåg. U rijdt door de noordkaap tunnel in zuidwestelijke richting naar Hammerfest. In Hammerfest zult u de boot nemen naar Tromsø. De Hurtigruten boot zal om 12:45 vertrekken vanuit Hammerfest. Deze boottocht is een geweldig mooi. Uiteindelijk komt u om 23:45 in Tromsø aan.

U verblijft vannacht in Tromsø

 

Dag 8: Tromsø a Narvik (250 km)

Sta vroeg op zodat u Tromsø nog kan verkennen voordat u doorrijdt naar Narvik. Tromsø is een moderne stad in het Noordpoolgebied is waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten. Hier vind je attracties zoals een aquarium, verschillende musea, en de noordelijkste botanische tuin ter wereld.

U verblijft vannacht in Narvik.

 

Dag 9: Narvik - Bodø (330 km)

Rijdt vanuit Narvik langs de Ofotfjord waar u de boot neemt tussen Skardberget en Bognes Daarna zult u verder rijden langs geweldige uitzichten over de vele eilanden. Bodø is vandaag uw eindbestemming. Geniet van uw vrije tijd in Bodø.

U verblijft vannacht in Bodø

 

Dag 10: Vertrek vanuit Bodø

Uw rondreis eindigt vandaag. Rijd terug naar de luchthaven en breng uw huurauto terug.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Fly Drive Noord Noorwegen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311