Fly en Drive Istrie en de golf van Kvarner Afbeelding Fly en Drive Istrie en de golf van Kvarner
Fly en Drive Istrie en de golf van Kvarner ***
Bestemming: Rondreizen Kroatie - Fly en Drive Kroatie

Fly en Drive Istrie en de golf van Kvarner

***

plane hotel car


8 Dagen

In het meest noordwestelijke deel van Kroatie steekt het brede, bergachtige Istrische schiereiland uitdagend de Adriatische kust in en creëert op de oostflank een hoefijzervormige baai, de Golf van Kvarner. Hoewel Istrie behoorlijk Italiaans kan aanvoelen - de invloeden van zijn naaste buurland zijn duidelijk zichtbaar in het eten, de taal en de architectuur - vat de Golf Kvarner Golf de essentie van de Kroatische kustlijn samen: idyllische kiezelbaaien, kobaltblauwe zeeen, kleine vissersdorpjes en eilanden, die in royale hoeveelheden aanwezig zijn.
Deze heerlijke ontspannende reis per auto begint in Motovun, een sfeervolle, versterkte stad op een heuvel in het midden van het groene schiereiland Istrie. Vanaf hier reist u naar het oosten en steekt u het lange, smalle Golf van Kvarner eiland Krk te bereiken, waar u trouwens vlak voor de kust tuimelaars kunt zien zwemmen. Na een paar dagen dit relaxte, landelijk aanvoelende eiland te hebben verkend, keert u terug naar het vasteland om te eindigen in Pula, waar u op een van de vele stranden van deze bruisende badplaats kan ontspannen. Dit maakt de perfecte plek om uw ontdekking van het beste van Istrie en de golf van Kvarner af te ronden.



Dag 1: Luchthaven van Pula - Motovun (ca. 70 km)


Vandaag komt u aan op de luchthaven van Pula, waar u uw huurauto in ontvangst neemt en naar Motovun rijdt. Uw reis begint in het kleine stadje Motovun op de heuvel, waar u ook de nacht doorbrengt.

Dag 2: Motovun - Rovinj - Motovun


Ontdek dit heerlijke, door Italie beïnvloedde gebied in het noorden van Istrie en rijd langs boomgaarden (dit is een belangrijk fruitteeltgebied) om de geplaveide straten van het kunstzinnige Groznjan te verkennen, vanwaar u te voet langs een voormalige spoorlijn kunt wandelen. Verder is het Romeinse amfitheater in Pula een bezoek waard, met de mogelijkheid om via de kustplaats Rovinj te rijden. U kunt ook een bezoek brengen aan een lokale wijnboer of u gewoon lekker ontspannen.
U brengt de nacht door in Motovun.

De heuvelstadjes van Istrie
Een prachtig glooiend landschap, oude stadjes op een heuvel en veel wilde bloemen zijn misschien niet wat u van Kroatie zou verwachten. Maar op het schiereiland Istrie, vanuit Italie net over de Adriatische Zee, is dat precies wat u zult krijgen. Perfect bewaard gebleven Motovun heeft bijvoorbeeld een prachtig pad dat leidt langs middeleeuwse kantelen en een prachtig uitzicht biedt over de terracotta daken naar de met wijngaarden bedekte hellingen van de Mirna-vallei. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor kunstenaars en het is niet moeilijk om te zien waarom.

Dag 3: Motovun - Lovran (ca. 61 km)


Vandaag rijdt u naar Lovran. De volgende twee nachten worden doorgebracht in Lovran.

Dag 4: Lovran


Lovran is een charmant en ontspannen stadje uit de negentiende eeuw, gelegen in een natuurlijke baai met het Ucka-gebergte als een prachtige achtergrond. Verken de stad en enkele van de vele parken voordat u een ontspannen wandeling langs de kustpromenade, de Lungomare, maakt. Het kronkelt langs weelderige villa's, uitbundige tuinen en uitnodigende kiezelstranden naar het levendige Opatija, met prachtige uitzichten langs de kust, naar de berg Ucka en de eilanden Krk en Cres.

Dag 5: Lovran – Krk eiland (ca. 66 km)


Vertrek na het ontbijt richting het eiland Krk. U passeert de Opatija Riviera en komt via de brug op het eiland Krk waar u de komende twee nachten verblijft. Bezoek zeker het sfeervolle Krk-stad en het zuidelijk gelegen Baska met het lange, witte kiezelstrand.
Overnachting: op eiland Krk.

Dag 6: Opatja Riviera


Vandaag hebt u volop mogelijkheden om de Kvarner Baai te ontdekken. Verken zeker Opatija, het Nice van Kroatie met schitterende facades. Maak een wandeling door de botanische tuin van Villa Angiolina of over de 12 km lange Lungomare. Dit is de promenade die de vijf plaatsen van de Opatija Riviera met elkaar verbindt: Volosko, Opatija, Icici, Ika en Lovran. Aan de hoofdstraat van Opatija (Marsala Tita) vindt u prachtige bouwwerken uit de laat 19e eeuw en vele winkels, restaurants en terrassen. Een bezoek aan Rijeka is ook een mogelijkheid. Rijeka was de eerste havenstad van Kroatie en dit is dan ook voor vele toeristen de reden om haar te bezoeken, want u zult hier weinig bezienswaardigheden vinden. De drukke winkelstraat Korzo met de fraaie Oostenrijks-Hongaarse gevels zijn de trots van de stad. Voor natuurliefhebbers is het een idee om natuurpark Ucka te bezoeken. Bij helder weer hebt u hier prachtig uitzicht op het Istrisch schiereiland, de eilanden van de Kvarner Baai, de bergen van Gorski Kotar, Venetie en de Italiaanse Alpen.
Overnachtingen: op eiland Krk.

Dag 7: Eiland Krk - Pula (ca. 152 km)


Vandaag vertrekt u naar Pula. U kruist onderweg in het hart van Istrie het mooie Pazin. Het is aanbevolen een bezoek te brengen aan deze stad in het binnenland. U ervaart hier een heel ander Istrie dan aan de kust.

Pula ligt op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Istrie en is beroemd om zijn oude Romeinse amfitheater, de Pula Arena en een breed scala aan andere gebouwen. De Pula Arena wordt beschouwd als één van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld en biedt nog regelmatig plaats aan concerten. Deze prachtige stad beloont u met een prachtig uitzicht op zee en uitstekende wijnen. 
Overnachtingen: in of nabij Pula.

Dag 8: Vertrek vanaf Pula luchthaven


Vertrek na het ontbijt naar de luchthaven Pula, waar u de huurauto inlevert.

Dag tot dag in het kort:



Dag 1: Luchthaven van Pula - Motovun
Dag 2: Motovun - Rovinj - Motovun
Dag 3: Motovun - Lovran
Dag 4: Lovran
Dag 5: Lovran – Krk eiland
Dag 6: Opatja Riviera
Dag 7: Eiland Krk - Pula
Dag 8: Vertrek vanaf Pula luchthaven

Op maat


Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Kroatie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvlucht Pula
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • 8 dagen een huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol-, veerboot- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Istrie en de golf van Kvarner 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311