Delhi to Kathmandu Afbeelding Delhi to Kathmandu
Delhi to Kathmandu ***
Bestemming: Rondreizen India - Rondreizen

Delhi to Kathmandu

***

Gedurende deze rondreis ontdek je de hoogtepunten van Noord India en Nepal. Enkele voorbeelden: Agra, Varanasi, de tempels in Orchha, een boottocht over Ganges en een safari in Chitwan National Park op zoek naar tijgers en ander wildleven. De combinatie van natuur en cultuur geeft deze overlandreis een mooie mix tussen twee zo verschillende landen.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 Delhi

Rond het middaguur ontmoet je de medereizigers tijdens de welkomstinformatie en maak je een wandeltocht door het fascinerende oude gedeelte van Delhi. Een goede gelegenheid om zowel je medereizigers als de stad te leren kennen. Stap in de wereld van Brits India in Rajpath, onderzoek de geurige kruidenmarkten of bezoek het huis van Birla waar Ghandi werd vermoord. Je bezoekt ook de moskee Jama Masjid en een Sikh tempel.

Dag 02 Agra

Per trein reizen we 's morgens naar Agra. Hier bezoeken we de wereldberoemde Taj Mahal, niet voor niets een van de zeven wereldwonderen. Als symbool van zijn liefde liet keizer Shah Jahan dit bouwen voor zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Je hebt alle tijd om de tuinen rondom dit marmeren bouwwerk te bewonderen in het licht van de namiddag. Een bezoek aan het fort in Agra is ook inbegrepen.

Dag 03-05 Orchha

Vervolgens reizen we door naar de middeleeuwse tempelplaats Orchha aan de Betwa rivier gelegen. Ontdek de bijzondere geschiedenis van de forten, paleizen en tempels die in de 16e en 17e eeuw gebouwd zijn door de Bundela Dynastie. Het stadje bezit meer tempels en paleizen dan enige andere stad van dit formaat. Je hebt genoeg tijd om deze stad te bezichtigen, je kunt ook de Indiase keuken ontdekken door deel te nemen aan een kookles. Aan het einde van dag 5 nemen we de nachttrein naar Allahabad.

Dag 06 Boottocht Ganges

Na aankomst gaan we naar de heilige Ganges rivier, waar we aan boord van een lokale boot gaan en genieten van heerlijke maaltijden die we geserveerd krijgen op de varende keuken. Als we de rivier de Ganges afzakken, zullen we fascinerende taferelen zien. Het leven langs de rivier is in volle gang terwijl we langs varen. We brengen de nacht door langs de oever van de rivier onder de Indiase sterrenhemel.

Dag 07-08 Varanasi

In Chunar gaan we van boord en reizen naar Varanasi, het spirituele hart van India en het belangrijkste bedevaartsoord voor de Hindoes. Deze sfeervolle sprookjesstad is misschien wel de oudste ter wereld en Hindoes zouden tijdens hun leven minimaal een keer hier in de Ganges moeten baden om hun zonden weg te wassen. Een stadswandeling geeft je een goed beeld van het oude stadsgedeelte van Varanasi en je zult hier ook een ceremonie meemaken.

Dag 09 Lumbini

Via Gorakphur rijden we naar de Nepalese grens. Van hieruit is het nog een uurtje rijden naar Lumbini. Dit is de geboorteplaats van Boeddha en we bezoeken de Maya Devi tempel.

Dag 10-12 Chitwan National Park

Vandaag gaan we naar het Chitwan National Park. Dit fraaie park is het thuis voor groepen tijgers, neushoorns, luipaarden, olifanten, buffels en veel andere grote dieren. We gaan een volle dag per kano en te voet op zoek naar deze dieren. Je bezoekt ook een 'crocodile farm'.

Dag 13-15 Kathmandu

Tijdens de reis naar Kathmandu passeren we rijstterrassen, prachtige rivieren en de met sneeuw bedekte bergen van de Himalaya. Wanneer je in Kathmandu aankomt, bezoeken we op dag 14 de Swayambunath ('de apen tempel'), Pashupatinath en de Bodhnath Stupa. 's Middags is vrij te besteden. Op de vijftiende en laatste dag eindigt deze indrukwekkende reis.

Inclusief

Engelssprekende reisleider/lokale gids(en Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Kampeergelden en -uitrusting 3 ontbijten, 3 lunches en 2 diners Excursies, 'sightseeing' en entreegelden nationale park volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds 



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Delhi to Kathmandu 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail





Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2024  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311