Ontdek Corfu Afbeelding Ontdek Corfu
Ontdek Corfu
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Ionische Eilanden

Ontdek Corfu


plane hotel car


8 Dagen

Verken het boomrijke, groene Ionische eiland Corfu met zijn prachtige natuur, schilderachtige, door bossen omgeven dorpjes en idyllische baaien en stranden in uw eigen tempo. Naast al het natuurschoon biedt Corfu ook een verzameling oudheidkundige bezienswaardigheden. Corfu stad is dicht bevolkt en bruist van het leven. Het eiland is echter groot genoeg om aan de drukte te ontkomen en in alle rust te genieten van al het moois dat dit prachtige en zeer gastvrije eiland te bieden heeft. U verblijft in kleinschalige, goed gewaardeerde hotels of appartementencomplexen.Dag 1: Vliegveld Corfu – Agios Giordios (ca. 20 km)

Op de luchthaven van Corfu neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar de westkust van het eiland waar u 3 nachten zult verblijven in of in de omgeving van Agios Giordios.

Deze badplaats heeft een mooi zandstrand dat omgeven wordt door weelderig begroeide heuvels waarvan de uitlopers de zee in lopen. Bij het strand zijn verschillende mogelijkheden om te watersporten. Ook vindt u hier restaurants en barretjes. Voor meer restaurant, bars, supermarkten en winkeltjes kunt u terecht in het dorpje.  

Overnachting (alleen logies) in/nabij Agios Giordios

Dag 2: Agios Giordios – Corfu stad – Agios Giordios (ca. 40 km)

Vandaag kunt u Corfu stad (of Kerkyra zoals de lokalen hun hoofdstad noemen) verkennen. Bezoek in elk geval het oude gedeelte van de stad dat op de UNESCO Werelderfgoed lijst staat. Neem een drankje in de schaduw van de Liston Arcades of op het centrale plein Spianada. Slenter door de typisch Griekse straatjes en steegjes vol met winkeltjes en horeca maar waar u ongetwijfeld ook een aantal Orthodoxe kerkjes tegenkomt. Of bezoek het museum voor Aziatische kunst in het indrukwekkende Paleis van Agion Michail ke Antoniou.

Andere bezienswaardigheden in Corfu stad zijn:

 • Archeologisch Museum.
 • Byzantijns Museum in de Panayia Antivouniotissa kerk
 • Bankbiljetten Museum (alle Griekse bankbiljetten die ooit zijn uitgegeven)
 • Kathedraal van Panagia Spiliotissa
 • Platiteraklooster
 • Kerk van Agios Spiridon
 • Byzantijnse Kerk van Agios Iasonas Kai Sosipatros
 • De Oude en Nieuwe Vesting
 • Het Venetiaanse stadhuis

U kunt natuurlijk heen en terug de kortste route naar Corfu stad nemen maar leuker is het wellicht om op de terugweg een kleine omweg te rijden die u langs verschillende dorpjes in het binnenland leidt.

Overnachting (alleen logies) in/nabij Agios Giordios

Dag 3: Rondje Zuid Corfu (ca. 100 km)

Ga op ontdekking langs de zuidkust en maak kennis met de lokale bevolking in kleine, traditionele dorpjes. Rij langs de westkust zuidwaarts richting Chalikounas. Hier ligt een kilometerslang, rustig zandstrand met een paar eet- en drinkgelegenheden. Omdat er wat moeite gedaan moet worden om dit pareltje te vinden, is het nog onontdekt door de massa.

Daarna rijdt u verder naar het, in een beschermd natuurgebied gelegen, Korission Meer. Het meer is het leefgebied van vele vogels en verschillende soorten schildpadden en er mag dan ook niet door mensen in gezwommen worden. U kunt er wel mooie wandelingen maken langs het meer, door de zandduinen en een stuk cederbos. In het voorjaar komt u wellicht zeldzame bloemen als orchideeën of de prachtige, witte zandlelie tegen.

Vervolg uw weg langs ongerepte zandstranden naar het zuidelijkste puntje van Corfu. Niet lang nadat u weer in noordelijke richting draait, komt u bij het voormalige vissersdorpje Kavos dat inmiddels is uitgegroeid tot een bruisende badplaats die vooral veel jeugdige bezoekers trekt.

De volgende stop die zeker de moeite waard is, is het bergdorp Lefkimmi (dat feitelijk uit 5 verschillende dorpjes bestaat). Hier komen weinig toeristen wat het dorp met smalle steegjes, pleinen, de kerken van Agios Arsenios en Agioi Theodori en grote Venetiaanse huizen, nog een echt Grieks karakter geeft. Wandel door het dorp en langs de oevers van het riviertje dat dwars door het dorp loopt.

Via de oostkust rijdt u verder noordwaarts en niet ver van het dorpje Alikes komt u bij de zoutpannen. Vanaf de 15e eeuw tot nog vrij kortgeleden, werd hier zout gewonnen. Hier vindt u ook de eerste Griekse, drijvende vuurtoren die dateert uit 1825. Nu de zoutwinning is stilgelegd, zijn de zoutpannen een toevluchtsoord voor vogels geworden. Zeer regelmatig verblijft er hier een groot flamingo’s.

Op uw weg komt u aan de oostkust nog langs de bekende badplaatsen Messonghi en Benitses waar u nog een duik kunt nemen voordat u de laatste bezienswaardigheid van vandaag aandoet.

In het bergdorpje Gastouri kunt u het Achilleion paleis bezichtigen. Dit paleis was het zomerverblijf van Keizerin Sissi van Oostenrijk. Na haar dood werd het paleis verkocht aan Keizer Wilhelm II van Duitsland. Tegenwoordig is er een museum in gevestigd (van april tot oktober geopend tot 20.00 uur) en kunt u een wandeling maken over het landgoed waar ook een prachtige zuilengalerij te bewonderen is.

U steekt het eiland nu weer over naar de westkust om na iets meer dan 10 kilometer weer terug te keren in Agios Giordios.

Overnachting (alleen logies) in/nabij Agios Giordios

Dag 4: Agios Giordios – Paleokastritsa (ca. 30 km)

Via de westkust van Corfu rijdt u naar de schitterende omgeving van Paleokastrita waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

Deze badplaats heeft, ondanks het flink toegenomen toerisme, haar Griekse charme weten te behouden. De zandstranden, het kristalheldere zeewater, de natuurlijk inhammen en de groene natuur eromheen geven u het gevoel dat u in een paradijs terechtgekomen bent. Vanwege het heldere water en het rijke onderwaterleven is dit een prima plek om te snorkelen en/of de vissen te bekijken tijdens een boottochtje op een boot met een glazen vloer. Ook kunt u met een bootje naar verschillende zeegrotten in de buurt.

U kunt bij Paleokastritsa ook het Theotokos klooster bezoeken dat boven op de berg gelegen is. Bij het klooster ligt ook een museum. Houdt u er wel rekening mee dat de monniken die het klooster beheren tussen 12.00 en 16.00 uur siësta houden.

Overnachting (alleen logies) in/nabij Paleokastritsa

Dag 5: Paleokastritsa

Breng uw dag rustig door in het schitterende Paleokastritsa en omgeving of verken de rest van de westkust.

Overnachting (alleen logies) in/nabij Paleokastritsa

Dag 6: Paleokastritsa – Kassiopi (ca. 60 km)

U vervolgt uw reis naar de Noordoost kust van het eiland voor de laatste 2 overnachtingen in of in de omgeving van Kassiopi.

Neem de weg langs de kustlijn om van panoramische uitzichten onderweg te genieten of snij, als u de westkust gisteren al heeft bezocht, een stuk af door het groene binnenland. Bij de bergdorpjes Kiprianades en Nymfes kunt u naar mooie watervallen wandelen (vraag in het dorp de weg want de route staat niet overal even goed aangegeven). Als het langere tijd niet geregend heeft, is het mogelijk dat er weinig tot niets meer over is van de watervallen.

Vanuit de gezellige en charmante badplaats Kassiopi ziet u Albanië aan de overkant van de zee liggen. Er zijn hier maar weinig massale hotels waardoor het traditionele Griekse karakter bewaard is gebleven. De ruïne van een 13e-eeuws Venetiaans kasteel ligt net buiten het dorp op een landtong waar u ook een schitterend uitzicht hebt. Tegenover het kasteel ligt het kerkje Panagia Kassopitra dat dateert uit 1590. Een klein stukje verder liggen de afgelegen baaitjes en stranden van Battaria en Kanoni.

Bij de haven en in het dorp (’s avonds deels autovrij) kunt u terecht op vele terrasjes en bij allerlei winkeltjes. De stranden in deze regio zijn voornamelijk kiezelstranden, maar de baaien en de heldere zee zijn er niet minder mooi om. Bij het strand van Kassiopi zijn er verschillende watersportmogelijkheden en kunt u ook zelf een bootje huren.

Overnachting (alleen logies) in/nabij Kassiopi

Dag 7: Kassiopi – Pelekito – Acharavi – Mount Pantokrator – Kassiopi (ca. 80 km)

Vandaag trekt u het bergachtige gedeelte van Corfu in. Vanuit Kassiopi rijdt u eerst naar Pelekito en vandaar rijdt u verder de bergen in naar Oud Perithia (Palia Peritheia) dat op circa 420 meter hoogte op de flank van de Pantokrator ligt. De overblijfselen van het oude dorpje zijn beschermd erfgoed. Het is het oudste, redelijk bewaard gebleven, bergdorp op Corfu. De Venetiaanse huizen stammen grotendeels uit de 17e eeuw, maar al in de 14e eeuw was er een eerdere nederzetting bij Perithia. Aan het begin van het dorp vindt u een parkeerplaats waar een plattegrond u aanwijst wat er allemaal te vinden is: uitkijkpunten, kerken, restaurants en mooie routes. Dwaal in een wat spookachtig, mysterieus sfeertje over de oude kasseitjes tussen de ruines en bewonder de uitzichten.

Als u bent uitgekeken in het “spookdorpje” rijdt u dezelfde weg terug totdat u bij de afslag gekomen bent (vlak na Pelekito) die u op de heenweg genomen heeft. U slaat nu linksaf in de richting van Acharavi. U kunt net voor Acharavi linksaf de weg naar de top van Mount Pantokrator nemen of eerst Acharavi aandoen voor een lunch en/of een bezoek aan het folkloremuseum waar u nader kunt kennismaken met de cultuur, leefgewoonten en tradities van Corfu.

De weg naar de top van de ruim 900 meter hoge Mount Pantokrator is vrij smal en vol haarspeldbochten maar leidt u door piepkleine, authentieke dorpjes en levert schitterende uitzichten op. Aangekomen op de top heeft u als het helder is een prachtig vergezicht over het eiland, Albanië en een stuk van het vasteland van Griekenland. Geniet op uw gemak van de rust, de natuur en uiteraard het uitzicht voordat u weer terugrijdt naar uw accommodatie in Kassiopi.

Overnachting (alleen logies) in/nabij Kassiopi

Dag 8: Kassiopi – vliegveld Corfu (ca. 40 km)

Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht, kunt u vandaag nog de stranden van Avlaki en Agios Stefanos aan de oostkust bezoeken of rijdt u direct door naar de luchthaven van Corfu, levert uw huurauto weer in en stapt op uw vlucht terug naar huis.

Dag tot dag:

Dag 1:             Vliegveld Corfu – Agios Giordios (ca. 20 km)

Dag 2:             Agios Giordios – Corfu stad - Agios Giordios (ca. 40 km)

Dag 3:             Rondje Zuid Corfu (ca. 100 km)

Dag 4              Agios Giordios – Paleokastritsa (ca. 30 km)

Dag 5:             Paleokastritsa

Dag 6:             Paleokastritsa – Kassiopi (ca. 60 km)

Dag 7:             Kassiopi – Pelekito – Acharavi – Mount Pantokrator – Kassiopi (ca. 80 km)

Dag 8:             Kassiopi – vliegveld Corfu (ca. 40 km)

Op maat:

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld langer naar Corfu? Of wilt u low budget of juist accommodaties die over alle luxe beschikken? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland kunt u vanaf Amsterdam, Maastricht en Rotterdam naar Corfu vliegen (de prijs kan per luchthaven verschillen). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf, Weeze, Keulen) of Belgie (Brussel, Charleroi, Oostende).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.Inclusief
 • Retourvlucht Corfu
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: alleen logies
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Ontdek Corfu 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail

Volg ons op socialmedia

Youtube Facebook Instagram

© Copyright 2008-2022  vakantiedagdeals.nl
v6.20200311